AMD Ryzen 7 5700X Düşük Puan

Pares

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba. AMD Ryzen 7 5700X işlemciye sahibim. CPU Z Benchmark testinde tekli çekirdek puanım 610-620 arası, çoklu çekirdek puanım ise 5500-6000 arası geliyor. İnternet üzerinden yaptığım araştırma sonucunda aynı işlemciye sahip kullanıcıların tekli çekirdek için 650-670 arası, çoklu çekirdek için 6600 gibi puanlar aldığını gördüm.
Anakart'ım; Gigabyte A520 M H modeli.
Bios ayarlarımda PBO ayarım Enabled'da.
İşlemcimde mi bir sorun var ya da ayarlarda bir hatam varsa nerede var yardımcı olursanız ve yol gösterirseniz çok sevinirim.

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Biostan overclock yaparsanız o değerlere ulaşırsınız. Şuan stock halde kullanıyorsunuz sanırım. O değerler stock olarak kullanımda normal gibi.

KS

Pares

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biostan overclock yaparsanız o değerlere ulaşırsınız. Şuan stock halde kullanıyorsunuz sanırım. O değerler stock olarak kullanımda normal gibi.
Vaktiniz varsa BIOS üzerinden yapmam gereken ayarları söyleyebilir misiniz? Cevap için teşekkürler.

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Bende forumdan araştırarak buldum. Araştırmalarım sonucu bir youtube videosu gönderdi bir arkadaş. O videoda önerilen ayarları yaptım. Benim işlemcim ile sizin işlemciniz farklı olduğu için hangi ayar yapılır sizin işlemcinize bilmiyorum açıkçası

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Herkese merhaba. AMD Ryzen 7 5700X işlemciye sahibim. CPU Z Benchmark testinde tekli çekirdek puanım 610-620 arası, çoklu çekirdek puanım ise 5500-6000 arası geliyor. İnternet üzerinden yaptığım araştırma sonucunda aynı işlemciye sahip kullanıcıların tekli çekirdek için 650-670 arası, çoklu çekirdek için 6600 gibi puanlar aldığını gördüm.
Anakart'ım; Gigabyte A520 M H modeli.
Bios ayarlarımda PBO ayarım Enabled'da.
İşlemcimde mi bir sorun var ya da ayarlarda bir hatam varsa nerede var yardımcı olursanız ve yol gösterirseniz çok sevinirim.
Hocam soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz ek olarak A520 vramleri bana kalırsa o işlemci için zayıf kalıyor overclockta sorun yaşayabilirsiniz.

KS

Pares

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz ek olarak A520 vramleri bana kalırsa o işlemci için zayıf kalıyor overclockta sorun yaşayabilirsiniz.
Rampage Deeplight 120 mm sıvı soğutma mevcut. Anormal bir durum varsa işlemci özelinde garantiye vereceğim ama emin değilim problem olup olmadığından. Stok değerler için 5500-6000 arası multicore puanı bana düşük geliyor çünkü aynı işlemciyi kullanan kullanıcıların testlerinde stok değerler 6700 multicore, 670 singlecore puanları alıyorlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri