AMD RYZEN 7 5800x - Boşta 54 Derece

kleathron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhaba dostlar, Bugün "ASUS ROG Crosshair VIII Hero X570 Wifi" anakartım geldi. Montajladım taktım. Fakat "Ryzen 7 5800x" boşta 50-54 derece, yük altında oyunndayken 75-87 derece arası geziniyor. Sıvı soğutma olarak "ML240Lv2 RGB" kullanıyorum. Böyle olmaması lazım sanırım. Nerede problem olabilir bir fikriniz var mı? Var ise çözümü olarak ne üretebilirim? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,445
Merhaba dostlar, Bugün "ASUS ROG Crosshair VIII Hero X570 Wifi" anakartım geldi. Montajladım taktım. Fakat "Ryzen 7 5800x" boşta 50-54 derece, yük altında oyunndayken 75-87 derece arası geziniyor. Sıvı soğutma olarak "ML240Lv2 RGB" kullanıyorum. Böyle olmaması lazım sanırım. Nerede problem olabilir bir fikriniz var mı? Var ise çözümü olarak ne üretebilirim? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
280mm sıvı soğutma daha uygun olurdu. Bir optimizasyon ayarı yapmanızı önereceğim.
Ryzen master ile bu ayarı uygulayıp Start Optimizinge tıklayın 1 saat civarı sürecek işlem bitince applya tıklayın sonra sıcaklıkları kontrol edin düşüş olacaktır.
Screenshot (3).png

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Kasa içinde doğru dizilim ve dizaynla bence bunu yapmak varken programa gerek yok :)

KS

kleathron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
@Muamma61 abimin sayesinde ısı sorununu sıvı soğutmanın yerini değiştirerek çözdük. Yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim güzel insan. Demekki her şey saf kuru bilgi değilmiş. :)

Kasa içinde doğru dizilim ve dizaynla bence bunu yapmak varken programa gerek yok :)
Aynen öyle abiciğim, tekrardan çok teşekkür ediyorum. :)

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Rica ederim kardeşim, maksat senin işin görülsün. 😇
@Muamma61 abimin sayesinde ısı sorununu sıvı soğutmanın yerini değiştirerek çözdük. Yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim güzel insan. Demekki her şey saf kuru bilgi değilmiş. :)

Aynen öyle abiciğim, tekrardan çok teşekkür ediyorum. :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri