Amd ryzen 7 5800x Isınma / Çekirdek Problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Ömrü azalmazmı ? Arıza sıkıntısı artmazmı ?
8 sene çalıştı diyorum. Sizce az bir ömür mü?
Hayır efendim siz pompa değerini en alt seviyede kullanırsanız işlemcinin ömrü azalır yüksek sıcaklıklardan.
Pompanın arızalanacağı varsa düşük hızda da arızalanır.
Pompayı en yüksek hızda kullanın, radyatör fanları ise otomatikte olsun.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Kendi yorumumu yapmak istiyorum boost özelliği açıkken 77 dereceyi geçiyor olması bence anormal değil gayet normal 12900ks turbo boost açıkken 5-2 5.5 ghz arası geziyor ve Asus rog ryujin II 360mm Argb yani(2200 rpm e çıkabilen noctua fanlı bir sistemden bahsediyoruz) 90 dereceye hiç çıkmadı fakat ramak kalıyor. Boost özelliği gerçekten başa çıkması zor bir güç ve custom sıvı soğutmadan mı bahsediyorsunuz tam olayı anlayamadım?
Tabii işlemci TDP değeri arttıkça daha iyi soğutma ister ve en iyisi bile olsa yüksek sıcaklıklar olabilir.
Bu durumda yüksek sıcaklık alıyorsam ve soğutucunun performansı en üst seviyede olduğuna da eminsem ben olsam BIOS'dan ufak bir UV ayarı yapardım. Ancak önce sıvı soğutmadan emin olmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Kendi yorumumu yapmak istiyorum boost özelliği açıkken 77 dereceyi geçiyor olması bence anormal değil gayet normal 12900ks turbo boost açıkken 5-2 5.5 ghz arası geziyor ve Asus rog ryujin II 360mm Argb yani(2200 rpm e çıkabilen noctua fanlı bir sistemden bahsediyoruz) 90 dereceye hiç çıkmadı fakat ramak kalıyor. Boost özelliği gerçekten başa çıkması zor bir güç ve custom sıvı soğutmadan mı bahsediyorsunuz tam olayı anlayamadım?
Olayı anlamak için 1. Sayfadan başlayıp okuyun

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Tabii işlemci TDP değeri arttıkça daha iyi soğutma ister ve en iyisi bile olsa yüksek sıcaklıklar olabilir.
Bu durumda yüksek sıcaklık alıyorsam ve soğutucunun performansı en üst seviyede olduğuna da eminsem ben olsam BIOS'dan ufak bir UV ayarı yapardım. Ancak önce sıvı soğutmadan emin olmakta fayda olduğunu düşünüyorum.
Aslında cpu nun base değeri oyundaki istediğim fps değerlerini karşılıyorsa UV yapmadan sadece turbo boost u kapatıyorum işlemci ısısı yarı yarıya düşüyor hocam lakin UV yapmayı hiç düşünmedim

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Bu arada msconfig ayarları sıfırkende işlemci 70 üstü derecelerde ya termal macunu bitti yada sıvı soğutmada var

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Bu arada sıvı soğutmanın pompa hızı en yüksek seviyede olması iki işe yarar.
1. Sıvıyı daha hızlı hareket ettirdiği için soğutma performansı artar.
2. Sıvı soğutucunun içindeki sıvı daha az ısındığı için genleşmeden kaynaklanabilecek sorunları önleyebilir. Yüksek ısıdan ötürü buharlaşma ile sıvı kaybı olabilir veya yüksek ısı genleşme yüzünden borularında çatlama sızıntı riskini artabilir.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Aslında cpu nun base değeri oyundaki istediğim fps değerlerini karşılıyorsa UV yapmadan sadece turbo boost u kapatıyorum işlemci ısısı yarı yarıya düşüyor hocam lakin UV yapmayı hiç düşünmedim
Hocam UV olayını iyi araştırın. Doğru ayar ile boost özelliğinden faydalanırken yüksek sıcaklık almamanızı sağlar ve doğru ayarda işlemcinin senkronu bozulmadan düzgün çalışabilir. Yalnız UV ile fazla voltaj düşürürseniz işlemci kararsızlaşır bu yüzden iyi araştırıp yapın derim. Prime95 ile testlerini gerçekleştirip ufak ufak voltaj düşürüp deneyebilirsiniz işlemciyi. Yine yetmez, oyunlarda uzun süre kararlı çalışıyor mu diye de test ediniz.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Hocam UV olayını iyi araştırın. Doğru ayar ile boost özelliğinden faydalanırken yüksek sıcaklık almamanızı sağlar ve doğru ayarda işlemcinin senkronu bozulmadan düzgün çalışabilir. Yalnız UV ile fazla voltaj düşürürseniz işlemci kararsızlaşır bu yüzden iyi araştırıp yapın derim. Prime95 ile testlerini gerçekleştirip ufak ufak voltaj düşürüp deneyebilirsiniz işlemciyi.
Hocam çoğu kişi ayarları normal bırakın diyor

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
K
Hocam UV olayını iyi araştırın. Doğru ayar ile boost özelliğinden faydalanırken yüksek sıcaklık almamanızı sağlar ve doğru ayarda işlemcinin senkronu bozulmadan düzgün çalışabilir. Yalnız UV ile fazla voltaj düşürürseniz işlemci kararsızlaşır bu yüzden iyi araştırıp yapın derim. Prime95 ile testlerini gerçekleştirip ufak ufak voltaj düşürüp deneyebilirsiniz işlemciyi. Yine yetmez, oyunlarda uzun süre kararlı çalışıyor mu diye de test ediniz.
Konuyu detaylı araştırıp incelicem hocam

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537

Yeni konu açıldığı için, bu konu kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri