amd ryzen 7 5800x3d soğutucu öneri

mvRATcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
amd ryzen 7 5800x3d işlemcim var sıvı soğutucudan yana şansım gülmedi, hep bir arızayla karşılaştım garantiye yollayıp değişim vs yapıldı. Artık hava soğutucu almak istiyorum ama benim işlemcimi Oc yapılmış şekilde soğutacak model önerisi yapabilir misiniz?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
amd ryzen 7 5800x3d işlemcim var sıvı soğutucudan yana şansım gülmedi, hep bir arızayla karşılaştım garantiye yollayıp değişim vs yapıldı. Artık hava soğutucu almak istiyorum ama benim işlemcimi Oc yapılmış şekilde soğutacak model önerisi yapabilir misiniz?
O işlemci çok ısınıyor hava soğutucu 360 mm sıvı soğutma gibi performans veremez. En performanslılarından ve en kalitelilerinden biri bu ama yeter mi emin değilim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
sıvı soğutma şart

Hangi sıvı soğutmayı kullandın

KS

mvRATcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
sıvı soğutma şart

Hangi sıvı soğutmayı kullandın
https://www.teknobiyotik.com/arctic...ogutucu-ar-acfre00068a.html?ref=akakce&v=1.79 ve msi coreliquid k240

O işlemci çok ısınıyor hava soğutucu 360 mm sıvı soğutma gibi performans veremez. En performanslılarından ve en kalitelilerinden biri bu ama yeter mi emin değilim.
Isındığını biliyorum ama sıvı soğutucudan yana şansım gülmedi hiç

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
https://www.teknobiyotik.com/arctic...ogutucu-ar-acfre00068a.html?ref=akakce&v=1.79 ve msi coreliquid k240

Isındığını biliyorum ama sıvı soğutucudan yana şansım gülmedi hiç
Maalesef kronik problemli bir soğutucu o yüzden sıkıntı yaşamışsın

SANA UYGUN FİYATLI BU MODELİ ÖNERİRİM.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
KS

mvRATcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
BÜTÇEN VARSA BU DAHA İYİ OLUR.
Bütçeden yana bir sorunum yok da, yine aynı sorunla karşılaşmaktan çekiniyorum

FurkanBrkz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
Hava Soğutma olarak Noctua NH-D15 en kalitelilerinden biri. Ama 360lık sıvı soğutma performansı veremez. Haberiniz olsun. Ama ömürlük soğutucudur, bozulma derdi vs olmaz anca fanlarını değiştirirsiniz. Birde kasaya sığıp, sığmaması önemli bir faktör. Böyle hava soğutma alacaksanız muhakkak ölçülere dikkat edin.

KS

mvRATcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hava Soğutma olarak Noctua NH-D15 en kalitelilerinden biri. Ama 360lık sıvı soğutma performansı veremez. Haberiniz olsun. Ama ömürlük soğutucudur, bozulma derdi vs olmaz anca fanlarını değiştirirsiniz. Birde kasaya sığıp, sığmaması önemli bir faktör. Böyle hava soğutma alacaksanız muhakkak ölçülere dikkat edin.
Furkan hocam 360lık soğutucu performansını vermez farkındayım, öneriniz için teşekkür ederim. Benim de aklımdaki 3 modelden biriydi bu soğutucu.
Aklımdaki modeller
1- Noctua NH-D15 chromax black

2- Be Quiet Bk022

3- ARCTIC ACFRE00055A Freezer 50 TR RGB AMD STR4

Sizlere bir sorum daha var. Benim kasam msi sekira 500x bu soğutculardan herhangi birini alsam sığmamazlık yapar mı? Kasam oldukça büyük yapmaz diye düşünüyorum ama bir de yardımcı olursanız sevinirim.

FurkanBrkz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
50
Furkan hocam 360lık soğutucu performansını vermez farkındayım, öneriniz için teşekkür ederim. Benim de aklımdaki 3 modelden biriydi bu soğutucu.
Aklımdaki modeller

2- Be Quiet Bk022

Sizlere bir sorum daha var. Benim kasam msi sekira 500x bu soğutculardan herhangi birini alsam sığmamazlık yapar mı? Kasam oldukça büyük yapmaz diye düşünüyorum ama bir de yardımcı olursanız sevinirim.
Bende Noctua NH-D15 Chromoax Black kullanıyorum. 5600x için almıştım. 15-20 derece arasında sıcaklığı düşürdü. 1 fan Ram lere temas ettiği için yukarıya konumlandırdım. İşini gayet iyi yapıyor. Fan dışında başka bir sorub çıkarmadı :)

aliihsankel07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Maalesef kronik problemli bir soğutucu o yüzden sıkıntı yaşamışsın

SANA UYGUN FİYATLI BU MODELİ ÖNERİRİM.
sıvı soğutma tek başına yeterli olurmu ksaa değiştirmek gerekirmi

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Aklımdaki modeller

2- Be Quiet Bk022

Bu arada 3. seçenek sadece sTR4 soket AMD işlemciler le uyumlu. 5800X3D AM4 SOKET UYUMLU DEĞİL.

KS

mvRATcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kesinlikle sıvı soğutma öneririm. MSI dan uzak dur sıvı soğutma konusunda.
Msi asla almam, ilk yarı yolda bırakan beni o marka soğutucuydu

@aliihsankel07
BÜTÇENE GÖRE SEÇERSİN. SIRALAMALAR RASTGELE.

KASA:

1. MSI MPG GUNGNIR 111R

2. Phanteks Eclipse P400 Air

3. Lian Li Lancool 215

4. Dark Maxima V20

SIVI SOĞUTMA:

1. Corsair iCUE H150

2. Lian Li GALAHAD 360

3. Arctic Liquid Freezer II 360

4. Cougar AQUA 360

EN F/P DARK MAXİMA V20 İLE CORSAİR H150 İKİLİ OLUR BANA GÖRE
Şu an ki soğutucum Arctic Liquid Freezer II 360 ondan da radyatörden ses gelme sorunu yaşıyorum. Teknoloji biraz şans işi tabi ki bunun farkındayım ama şansım hiç gülmüyor maalesef sıvı soğutucudan yana.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Msi asla almam, ilk yarı yolda bırakan beni o marka soğutucuydu

Şu an ki soğutucum Arctic Liquid Freezer II 360 ondan da radyatörden ses gelme sorunu yaşıyorum. Teknoloji biraz şans işi tabi ki bunun farkındayım ama şansım hiç gülmüyor maalesef sıvı soğutucudan yana.
Piyasanın en iyi ürünlerinde birisini kullanıyorsun çok kötü denk gelmiş ürün değişimi ile sorun çözülür diye düşünüyorum .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri