60.000 TL ve üstü AMD Ryzen 7 9800X3D Ve Radeon RX 9070 XT Sistem Topluyorum

beatum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı
Radeon RX 9070 XT
merhaba arkadaşlar yeni sistem topluyorum ve parçaları hallettim sadece artık sizlerden tavsiye ve onay almak istiyorum (mesela su soyle olsa daha iyi olurdu gibi gibi) şimdiden yorumlarınız için teşekkürler ❤️
Asus Rog Strix B850-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
XPG Lancer Blade Beyaz RGB DDR5-6000Mhz CL30 48GB (2x24GB) Dual Kit Ram
AMD Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 4.7 GHz İşlemci
ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Sürümü 16GB GDDR6 (yada tuf serisi)
Asus Prime AP-850G 850 W Power Supply
KIOXIA 2TB EXCERIA PLUS G4 NVMe M.2 2280 Gen5 SSD (10000MB Okuma / 8200MB Yazma)
Asus TUF Gaming GT302 ARGB Fanlı Beyaz E-ATX Oyuncu Kasası
Asus Prime LC 360 ARGB 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
(lütfen asus sevdamı sorgulamayın :))

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
66
asus sevdanızı sorgulamak istemem ancak beyaz sistem topluyorsunuz, ekran kartı ve sıvı soğutma asus olduğu için siyah. ve sırf asus olduğu için beyaz 5070ti yerine siyah asus gpu alıyorsunuz, asus olsun diye gpu seçimini yanlış buldum ben, tavsiyem;
bütçe durumuna göre bunlardan birini tercih edebilirsiniz. 10k ucuz olmadığı müddetçe 9070xt almanın çok bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

KS

beatum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
asus sevdanızı sorgulamak istemem ancak beyaz sistem topluyorsunuz, ekran kartı ve sıvı soğutma asus olduğu için siyah. ve sırf asus olduğu için beyaz 5070ti yerine siyah asus gpu alıyorsunuz, asus olsun diye gpu seçimini yanlış buldum ben, tavsiyem;
bütçe durumuna göre bunlardan birini tercih edebilirsiniz. 10k ucuz olmadığı müddetçe 9070xt almanın çok bir anlamı olmadığını düşünüyorum.
asusun ekran kartı soğutmasına ve asusa güvendiğim ıcın ekran kartını 9070xt alıyorum asusun 5070ti 50k cıvarında sistemi yaklaşık 1 ay sonra alacağım ekran kartın fiyatı düşürse o zmn düşünürüm 5070ti ı ama büyük ihtimal o zmn 9070xt de düşecek
siyah olmasını önemsemiyorum ve zaten sistemin çoğu parçasının beyaz olmasının sebebi aynı ürünün beyazı daha ucuz olduğu için
ve hocam sıvı soğutmam beyaz

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
483
KIOXIA 2TB EXCERIA PLUS G4 NVMe M.2 2280 Gen5 SSD (10000MB Okuma / 8200MB Yazma)

Anakart desteği GEN5 olsa da Gen5 M.2 ssd le hem fiyat olarakyüksek, hem de ısınma problemlerini bir arada getiriyor.
Bu açıdan GEN 4 lerden de gidebilirsiniz.

DRAM lı Phison kontrolcülerden 2TB kapasite için:

Biraz daha üst modellerde Kingston lar var

DRAMSIZ 2TB veya 1TB lıklar da ev kullanıcıları için yeterli olacaktır.

Sistem bir ay sonrası için toplama durumuna bakarsak:
5070ti ve RX 9070 XT arasındaki makas fiyat farkına bakarsınız. İkisi de 16gb VRAM lı bu açıdan avanatajlılar.. 5070ti biraz daha üstün.
Fiyat farkları çok uçuklarda seyetmediği sürece belirleyici olabilir...

Anakart için ASUS ta üç model
TUF GAMING B850-PLUS WIFI
Asus Rog Strix B650-A Gaming Wi-Fi (Rog Strix B850-A Gaming Wi-Fi ile fiyat farkı çok değil bu yüzden??? )

Bir de şu model dikkatimi çekti
Asus Rog Strix B850-F Gaming Wi-Fi bir karşılaşatırma araştırması yapılabilir sağladığı özellikler açısından
Asus Rog Strix B850-A Gaming Wi-Fi ile aralarındaki farklar açısınsdan.

Kasa + power + soğutucu madem ASAS tercihinize göre gideceksiniz. Öneri vermeye gerek yok..

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Sistemin hiçbir eksiğini görmüyorum. Dolu dolu sistem olmuş, ben de beyaz topluyorum ama lian li sistem yaptım. Parçalar gelip topladıktan sonra bir konu açıp fotoğraf atarsanız güzel bir paylaşım olur diye düşünüyorum, ben yapacağım :)

KS

beatum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Sistemin hiçbir eksiğini görmüyorum. Dolu dolu sistem olmuş, ben de beyaz topluyorum ama lian li sistem yaptım. Parçalar gelip topladıktan sonra bir konu açıp fotoğraf atarsanız güzel bir paylaşım olur diye düşünüyorum, ben yapacağım :)
eyw hocam paylaşırım

Anakart desteği GEN5 olsa da Gen5 M.2 ssd le hem fiyat olarakyüksek, hem de ısınma problemlerini bir arada getiriyor.
Bu açıdan GEN 4 lerden de gidebilirsiniz.

DRAM lı Phison kontrolcülerden 2TB kapasite için:

Biraz daha üst modellerde Kingston lar var

DRAMSIZ 2TB veya 1TB lıklar da ev kullanıcıları için yeterli olacaktır.

Sistem bir ay sonrası için toplama durumuna bakarsak:
5070ti ve RX 9070 XT arasındaki makas fiyat farkına bakarsınız. İkisi de 16gb VRAM lı bu açıdan avanatajlılar.. 5070ti biraz daha üstün.
Fiyat farkları çok uçuklarda seyetmediği sürece belirleyici olabilir...

Anakart için ASUS ta üç model
TUF GAMING B850-PLUS WIFI
Asus Rog Strix B650-A Gaming Wi-Fi (Rog Strix B850-A Gaming Wi-Fi ile fiyat farkı çok değil bu yüzden??? )

Bir de şu model dikkatimi çekti
Asus Rog Strix B850-F Gaming Wi-Fi bir karşılaşatırma araştırması yapılabilir sağladığı özellikler açısından
Asus Rog Strix B850-A Gaming Wi-Fi ile aralarındaki farklar açısınsdan.

Kasa + power + soğutucu madem ASAS tercihinize göre gideceksiniz. Öneri vermeye gerek yok..

hocam ssd de zaten kafamda soru işareti vardı youtubede nebi akgün var onun ssd rehberini bekliyorum
ekrankartı da 1 ay sonraki makasa bağlı dediğimiz gibi
anakartta gelirsek b850 a ve b850 f sadece renk değişiyor b650 benim seçtiğime göre çok kötü kalıyor tuf serisinin de özelliklerini beğenmedim

burda da sizin attığınız anakartlardan hangisi daha iyi belli oluyor hocam

vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler

Son düzenleme:

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
177
Asus b 650 seri bile yeterli olur. Sonradan değiştiririm diyorsanız düz b 650 takıp daha sonra bütçeye göre daha iyisini takabilirsiniz. Böylelikle orada elde edilen bütçede ki pay ram lara aktarıp 2x32 takabilirsiniz.
Ek olarak sistemde hiç bir şeyi oynamadan sadece ram ssd ve sıvı soğutma için önerilerim;
Ram :
Corsair Vengeance RGB DDR5 6000 mhz cl 30 2x32
Corsair Dominator Titanyum RGB 32GB 2x32 6000mhz cl30
Sıvı soğutma :
Arctic Liquid Freezer ııı 360mm
SSD :
Samsung 2TB 990 Pro

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri