AMD Ryzen Master Ve Armoury Crate CPU Sıcaklık Farkı

MuratAlasulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Ekran görüntüsü 2023-04-27 165101.png

Merhaba.

AMD ryzen işlemci ve asus anakart kullanıyorum. Resimde iki programında da CPU sıcaklık göstergesini açtım. Görüldüğü gibi arada neredeyse 10 derece fark var. Ayrıca Sıvı soğutmalı sistemimde CPU stres testi yaptığımda Asus programına göre max 77 dereceleri görmüş ve güzel olduğunu düşünmüştüm. Ama şimdi Ryzen master programında aynı test de 89 derece gösteriyor. AMD yanlış gösteriyor gibi geldi. Bu problemi başka yaşayan var mı?

KS

MuratAlasulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Sanırım birisi CPU soket sıcaklığı diğeri CPU çekirdeği. Sıvı soğutmamı kontrol etsem iyi olacak :(

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
176
Biri cpu biri gpu gibi geldi bana yanlış olabilir yinede bilmiyorum bi kontrol eder misin ?

KS

MuratAlasulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Bu kasa iyi olmadı ya değiştircem herhalde. Cougar panzer evo pişmanlıktır. Almayın arkadaşlar. Sıvı soğutma fanları anakarta değdiği için fanları üst kısmına takmıştım. Büyük ihtimalle randımanlı çalışmıyor. Komple radyatörü Öne takıp denemem lazım.

KS

MuratAlasulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Arkadaşlar dün sistemimi sıvı soğutma serin havayı içeri çekecek şekilde kasanın üstünden söküp ön panele aldım. Öndeki üç fanı da ısınan havayı dışarı atacak şekilde kasanın üstüne taktım. Ayrıca kasanın altına da içeri hava çekmesi için yeni bir fan ekledim. Sıcaklıkta olumlu anlamda bariz değişim oldu.

Sıvı soğutmaya serin hava vurmak ile kasa içinde ısınmış hava ile soğutmaya çalışmak arasındaki farkı yaşayarak görmüş oldum.

Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar için örnek olur diye açıklama yapmak istedim.

İyi Forumlar dilerim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri