Yardım AMD Ryzen™ 9 7900X Sistem Toplama

Aslan_10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam! Render bilgisayarı toplamak istiyorum. Uzun internet araşdırmaları sonrası büdceme uygun bir sistem hazırladım. Bu araşdırmalarda en çok yararlı bulduğum `PC Hocası TV` ekibin paylaşımları için önceden teşekkür ederim. Sistemi toplarken bir zaman sonra rahatca güçlendire bileceyim bir PC de olmasına önem verdim. Ekran kartlarının şuan ki fiyatları çok olduğu için Ekran kartım sistemden biraz küçük kalmış ola bilir, onu inşallah gelecekde daha üst modeli ile deyişdirmeyi düşünüyorum
Anakart - MSI MPG B650 Carbon WiFi Gaming Motherboard (AMD AM5, ATX, DDR5, PCIe 4.0, M.2, SATA 6Gb/s, USB 3.2 Gen 2, HDMI/DP, Wi-Fi 6E, AMD Ryzen 7000 Series Desktop Processors)
İşlemci - AMD Ryzen™ 9 7900X 12-Core, 24-Thread Unlocked Desktop Processor
Ekrankartı
- ASUS TUF Gaming NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti OC Edition Graphics Card (PCIe 4.0, 8GB GDDR6X, HDMI 2.1, DisplayPort 1.4a, Dual Ball Fan Bearings, Military-Grade Certification, GPU Tweak III)
ve ya -
Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC D6X 8G Graphics Card, 3X WINDFORCE Fans, 8GB 256-bit GDDR6X, GV-N306TXGAMING OC-8GD
Kasa - DEEPCOOL CG560 Mesh
Soğutucu - DeepCool LS520 SE Liquid Cooler 240mm 4th Gen Dual-Chamber Pump 3100RPM 280w TDP AIO Cooler Anti-Leak Tech with ARGB Fans CPU Water Cooler Narrow Frame Infinity Mirror Block for AMD AM4
RAM Bellek - CORSAIR VENGEANCE RGB DDR5 RAM 64GB (2x32GB) 6000MHz CL40 AMD EXPO iCUE Compatible Computer Memory - Gray (CMH64GX5M2B6000Z40)
Power Supply - GIGABYTE GP-UD750GM 750W 80 Plus Gold Certified Fully Modular

SSD - Crucial P5 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 Gaming SSD, up to 6600MB/s - CT1000P5PSSD8 Solid State Drive
-
Burdakı ürünlerin bir-biri ile uyumlu olup-olmadığını və Hər hangi birisini yerine aynı güçte fakat keyfiyyet yine iyi,fiyatda da daha ekonomik olan evezedici önerileriniz varsa lütfen yardımcı olun. Şimdiden her kese teşekkür ediyorum dostlar.

MuratAlasulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Merhaba
Evet ekran kartı o işlemci ile çok zayıf kalıyor ama ileride daha güçlü bir 4000 serisi ekran kartı alabilirsiniz
240mm soğutucu ağır yükte o işlemciye yetmeyebilir daha doğrusu yeter ama 360mm ile daha soğuk tutmak isteyebilirsiniz
Güle güle kullanın

KS

Aslan_10

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba
Evet ekran kartı o işlemci ile çok zayıf kalıyor ama ileride daha güçlü bir 4000 serisi ekran kartı alabilirsiniz
240mm soğutucu ağır yükte o işlemciye yetmeyebilir daha doğrusu yeter ama 360mm ile daha soğuk tutmak isteyebilirsiniz
Güle güle kullanın
Tamam soğutucuyu 360mm yaparım. Diğer düşündüğüm toparladığım pc doğru o zaman....? Siparişimi rahatca vere bilirim yani?!
Cevapladığınız için çook teşekkür ederim

Yağızzz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Tamam soğutucuyu 360mm yaparım. Diğer düşündüğüm toparladığım pc doğru o zaman....? Siparişimi rahatca vere bilirim yani?!
Cevapladığınız için çook teşekkür ederim
İleride ekran kartını yükseltecekseniz o 750wlık psu yetersiz kalır hocam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri