- Anakart: Gigabyte GAZ97X Gaming 3
- İşlemci: Intel 4790K
- Ekran Kartı: Asus ROG STRİX RX580 8GB 256 BİT (3FAN)
- RAM: 8x2 1600MHz
- CPU Soğutucu: Dark Aquaforce W120
- 240 GB SSD
- 3TB HDD
- 6 Adet Kasa Fanı
Teşekkürler.
ugur.gozaydin' Alıntı:Birincisi bu sisteme 750W PSU çok ama çok fazla. 550W yeterli bir seviye. 600W PSU 'nuz var güç odaklı sorununuz eğer PSU dandik bir marka yada eski bir ürün değilse sorun yaşamazsınız.
PC kapanma sorunu PSU odaklı olur genelde yada sistem gücü doğru yönetilemez ise veya doğru yapılmayan OC işlemleri olursa ki buna CPU yad GPU voltaj düşürme dahil. Siz GPU voltaj düşürme yapmışsınız bunu düzeltin.
Isı sorununuz var bu güç kaynağı odaklı olamaz. AMD serisi RX 500 serisi özellikle zaten ısınan kartlar ama sizde ki ürün 3 fanlı Strix versiyon yani ASUS 'un en tepe serilerinden birisi sorun soğutucu odaklı değildir. Kaç derece sıcaklıktan bahsediyorsunuz onuda belirtin yüksek dediniz ama AMD için normal bir seviye ise yüksek değildir. NVIDIA ile kıyaslamayın. Kart sıcaklığı pek çok şeyden olur. Birincisi yazılımsal sorunlar ki en olası budur genelde. AMD Radeon yazılımı ile Voltaj ve Fan ayarınızı otomatikte bırakın. MSI Afterburner yazılımı kullanıyorsanız onu kapatın ve ekran kartınızın yazılımı ki GPU Tweak II yazılımı oluyor bu. ASUS 'un stabil yazılımlarından birisidir onu kurun ve ayarı Gaming modda bırakıp test edin. GPU TweakII V2.1.3.2 : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/Unique_Applications/GPUTweakII-Version2132.zip bu yazılımın son sürüm direkt linki. Kurup sistemi yeniden başlatın ve açıp dediklerimi yapın. Zaten sisteminizde varsa direkt dediklerimi yapın. 2. sorun genelde umursanmaz ama kasadır. Kasada isterse 20 fan olsun eğer fanlar doğru hava alamıyorsa ki günümüz kasaları hep cam ile kapalı sistemlere veya saçma sapan hava sirkülasyonlarına sahip kasa önden engelsiz hava alamıyor ve arkadan aldığı fan sayısının 3 te 1 ile atılamıyorsa sorun budur. Kasa içi sıcaklığı direkt CPU ve GPU sıcaklığını etkiler. Bunları bir kontrol edin. Ve kasa modelinizi yazın.
emrhtp' Alıntı:ugur.gozaydin' Alıntı:Birincisi bu sisteme 750W PSU çok ama çok fazla. 550W yeterli bir seviye. 600W PSU 'nuz var güç odaklı sorununuz eğer PSU dandik bir marka yada eski bir ürün değilse sorun yaşamazsınız.
PC kapanma sorunu PSU odaklı olur genelde yada sistem gücü doğru yönetilemez ise veya doğru yapılmayan OC işlemleri olursa ki buna CPU yad GPU voltaj düşürme dahil. Siz GPU voltaj düşürme yapmışsınız bunu düzeltin.
Isı sorununuz var bu güç kaynağı odaklı olamaz. AMD serisi RX 500 serisi özellikle zaten ısınan kartlar ama sizde ki ürün 3 fanlı Strix versiyon yani ASUS 'un en tepe serilerinden birisi sorun soğutucu odaklı değildir. Kaç derece sıcaklıktan bahsediyorsunuz onuda belirtin yüksek dediniz ama AMD için normal bir seviye ise yüksek değildir. NVIDIA ile kıyaslamayın. Kart sıcaklığı pek çok şeyden olur. Birincisi yazılımsal sorunlar ki en olası budur genelde. AMD Radeon yazılımı ile Voltaj ve Fan ayarınızı otomatikte bırakın. MSI Afterburner yazılımı kullanıyorsanız onu kapatın ve ekran kartınızın yazılımı ki GPU Tweak II yazılımı oluyor bu. ASUS 'un stabil yazılımlarından birisidir onu kurun ve ayarı Gaming modda bırakıp test edin. GPU TweakII V2.1.3.2 : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/Graphic Card/Unique_Applications/GPUTweakII-Version2132.zip bu yazılımın son sürüm direkt linki. Kurup sistemi yeniden başlatın ve açıp dediklerimi yapın. Zaten sisteminizde varsa direkt dediklerimi yapın. 2. sorun genelde umursanmaz ama kasadır. Kasada isterse 20 fan olsun eğer fanlar doğru hava alamıyorsa ki günümüz kasaları hep cam ile kapalı sistemlere veya saçma sapan hava sirkülasyonlarına sahip kasa önden engelsiz hava alamıyor ve arkadan aldığı fan sayısının 3 te 1 ile atılamıyorsa sorun budur. Kasa içi sıcaklığı direkt CPU ve GPU sıcaklığını etkiler. Bunları bir kontrol edin. Ve kasa modelinizi yazın.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. GPU düşürme yaptım çünkü bilgisayarda hiçbir oyunu oynayamıyordum. Oyun içinde kasa kapanıyor yada reset atıyordu bende güç kaynaklı diye voltaj düşürdüm. İşe de yaradı aslında 1-2 ay kapanmadan istediğimi oynuyordum. Dünden itibaren ne yapsam yapayım her oyundan atıyor, bilgisayar kapanıyor. Ekran kartı sıcaklığına gelirsek oyunlarda en basit örneğinden, cs go oynarken sıcaklık 75 derecenin altında düşmüyor 80 e dayanıyor belki daha fazla oluyor ve ekran kartı kendini kapatıyor herhalde. Ekran kartı fanları %100'de otomatiğe alıyor sıcaklıktan dolayı ve inanılmaz ses yapıyor. Bu ekran kartının bu kadar sorun çıkaracağını bilmiyordum. Tweakll ve afterburner var dediklerini yapacağım. Kasa'ya gelirsek https://www.incehesap.com/frisby-gamemax-raptor-gc-9250g-650w-80-fiyati-41935/ kasam bu. 3 ön,1 arka ve üst tarafta sıvı soğutucu fanı var. Fan dizilimi böyle 2 fanım daha vardı onları eski kasamdan almadım duruyo öyle.Üst tarafa 3 fan yerleşebiliyor. Önermediler bende 2 fanı takmadım sizce 2 fan daha takmalı mıyım ? ve kasa iyi sirkülasyon alıyor mu ? iyi para da verdim. Yardımcı olursanız teşekkür ederim şimdiden.
emrhtp' Alıntı:emrhtp' Alıntı:Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. GPU düşürme yaptım çünkü bilgisayarda hiçbir oyunu oynayamıyordum. Oyun içinde kasa kapanıyor yada reset atıyordu bende güç kaynaklı diye voltaj düşürdüm. İşe de yaradı aslında 1-2 ay kapanmadan istediğimi oynuyordum. Dünden itibaren ne yapsam yapayım her oyundan atıyor, bilgisayar kapanıyor. Ekran kartı sıcaklığına gelirsek oyunlarda en basit örneğinden, cs go oynarken sıcaklık 75 derecenin altında düşmüyor 80 e dayanıyor belki daha fazla oluyor ve ekran kartı kendini kapatıyor herhalde. Ekran kartı fanları %100'de otomatiğe alıyor sıcaklıktan dolayı ve inanılmaz ses yapıyor. Bu ekran kartının bu kadar sorun çıkaracağını bilmiyordum. Tweakll ve afterburner var dediklerini yapacağım. Kasa'ya gelirsek https://www.incehesap.com/frisby-gamemax-raptor-gc-9250g-650w-80-fiyati-41935/ kasam bu. 3 ön,1 arka ve üst tarafta sıvı soğutucu fanı var. Fan dizilimi böyle 2 fanım daha vardı onları eski kasamdan almadım duruyo öyle.Üst tarafa 3 fan yerleşebiliyor. Önermediler bende 2 fanı takmadım sizce 2 fan daha takmalı mıyım ? ve kasa iyi sirkülasyon alıyor mu ? iyi para da verdim. Yardımcı olursanız teşekkür ederim şimdiden.
Kasanın 3 ön fanlarının olduğu kısımın önü cam ile kaplı. O camı kaldırayım mı? 3 fana direk hava girişi olur gibime geliyor sizce mantıklı mı ? Ön taraftaki camı kaldırırsam yukarıya 2 fan daha eklemem mantıklı yoksa gereksiz mi ? teşekkürler.