Yardım AMD Software Ile Windows Sorunu

malazgirt_war

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Sistemimde sürekli hata yaşıyorum yardımınıza ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Saygılarımla!

Sistem;
i3 12100F, ASUS H610M a-D4, PowerColor hellhound RX 6650 XT, Apacer 2x8 16 GB 3200 MHz RAM.
Kioxia 250 GB M.2 SSD, FPS 80 Bronze 500W PSU, Philips momentum 24" 1ms 165 Hz IPS pivot monitör.

Temiz kurulum ile Windows 10 ve Windows 11 Pro sürümlerinde denenmiştir.
Sorunlarım şu şekilde;
1- temiz kurulum sonrası ortalama 2 3 gün sistem hatasız çalışıyor sonra AMD software açılışta açılmamaya başlıyor.
2- bazen açılırken monitörde sinyal yok yazısından sonra ASUS anakart simgesi ile açılışa devam etmiyor. Bunun yerine bekleme moduna girdi yazıyor. Ekran siyah ama kasa çalışıyor. Bazen oyun farketmeksizin birden bilgisayar kitleniyor ve reset atarak toparlanıyor bu sırada arka planda müzik varsa çalmaya devam ediyor.
Yaptığım araştırmalar sonucu Windows driver bulucu sistemi AMD software uygulmasına eski sürümü yükleyip driver çakışması yaptırdığı konusunda bilgi edindim. Bu olayı 3 yerden kapatma ile kapattım. Daha sonra bu seferde karşıma sürekli WattMan hatası çıkmaya başladı.

22.11.2 ve 22.5.1 sürümleri denendi.
DDU ile silme yükleme denendi.
Tüm sistem driver ları son sürüm.

Nvidia GTX 1060 vs GTX 1660 Ti modellerini denedim hiçbir problem yok.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Merhaba,
Sistemimde sürekli hata yaşıyorum yardımınıza ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Saygılarımla!

Sistem;
i3 12100F, ASUS H610M a-D4, PowerColor hellhound RX 6650 XT, Apacer 2x8 16 GB 3200 MHz RAM.
Kioxia 250 GB M.2 SSD, FPS 80 Bronze 500W PSU, Philips momentum 24" 1ms 165 Hz IPS pivot monitör.

Temiz kurulum ile Windows 10 ve Windows 11 Pro sürümlerinde denenmiştir.
Sorunlarım şu şekilde;
1- temiz kurulum sonrası ortalama 2 3 gün sistem hatasız çalışıyor sonra AMD software açılışta açılmamaya başlıyor.
2- bazen açılırken monitörde sinyal yok yazısından sonra ASUS anakart simgesi ile açılışa devam etmiyor. Bunun yerine bekleme moduna girdi yazıyor. Ekran siyah ama kasa çalışıyor. Bazen oyun farketmeksizin birden bilgisayar kitleniyor ve reset atarak toparlanıyor bu sırada arka planda müzik varsa çalmaya devam ediyor.
Yaptığım araştırmalar sonucu Windows driver bulucu sistemi AMD software uygulmasına eski sürümü yükleyip driver çakışması yaptırdığı konusunda bilgi edindim. Bu olayı 3 yerden kapatma ile kapattım. Daha sonra bu seferde karşıma sürekli WattMan hatası çıkmaya başladı.

22.11.2 ve 22.5.1 sürümleri denendi.
DDU ile silme yükleme denendi.
Tüm sistem driver ları son sürüm.

Nvidia GTX 1060 vs GTX 1660 Ti modellerini denedim hiçbir problem yok.
Tarayıcında donanım hızlandırma açıksa kapatıp denermisin

Scuderia.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Temiz kurulumdan sonra windows otomatik amdnin daha eski bir driverini güncel varsayıp yüklüyor olabilirmi?
5600xt kullanırken yaşamıştım bu sorunu
Daha sonra windows update ayarlarındaydı sanırım sürücüler için güncelleme kontrolünü kapatmıştım.
en son sıfırdan temiz kurulum yapınca birdaha problem yaşamamıştım.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Temiz kurulumdan sonra windows otomatik amdnin daha eski bir driverini güncel varsayıp yüklüyor olabilirmi?
5600xt kullanırken yaşamıştım bu sorunu
Daha sonra windows update ayarlarındaydı sanırım sürücüler için güncelleme kontrolünü kapatmıştım.
en son sıfırdan temiz kurulum yapınca birdaha problem yaşamamıştım.
Evet olabilir. Bunu kapatmak için İnternete Hide or show updates tool yazıp indir. Sonra Advanced Micro devices ınc display güncellemesini kapat.

KS

malazgirt_war

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladığım kadarıyla sorun tam olarak bu ama Gelişmiş Sistem Seçenekleri ve Local Machine Software üzeri 2 yerden daha video izleyerek driver yüklemeyi kapattım. Bu seferde sürekli WattMan hatası atıyor. Bunun dışında nadiren sistem kitlenmesi yapmaya devam ediyor.

Scuderia.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Anladığım kadarıyla sorun tam olarak bu ama Gelişmiş Sistem Seçenekleri ve Local Machine Software üzeri 2 yerden daha video izleyerek driver yüklemeyi kapattım. Bu seferde sürekli WattMan hatası atıyor. Bunun dışında nadiren sistem kitlenmesi yapmaya devam ediyor.
Watman hiç yaşamadım hocam başka birşey etkiliyor olabilirmi acaba bilemedim

Scuderia.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
bu sorun tamamen windows update ile alakalı bu sorunun çözümü ise şöyle powershell'i yönetici olarak çalıştırın ve

reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQualityUpdate /t REG_DWORD /d 1
kodunu yazıp yeniden başlatın artık windows update üzerinden ekran kartı güncellemesi gelmez.

şöyle bir çözüm gördüm dolaşırken hocam dene istersen

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri