Amd StoreMi teknolojisini kullanmak (MSİ B450 Tomahawk)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Amd Storemi kullanarak bişeyler yapmak istiyorum ama internette şöyle göz gezdirdim adam akıllı bu konuyu anlatan yok
Mevcut disklerim şu şekilde :
250 GB M2ssd (sistemin kurulu olduğu disk)
128 gb sata SSD
500 gb HDD

Şimdi ben burada sadece sata SSD ile 500 gb hdd yi birleştirmek istiyorum M2 yi bu işin içine katmak istemiyorum böyle birşey mümkün mü?
Storemi programını açıp denedim hata verdi önyükleme sürücünüzü seçeceksiniz dedi
Bilen anlayan varsa yardımcı olur mu lütfen?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi StoreIM ile 128 GB SSD + 500 GB HDD 'nizi birleştirebilirsiniz.

StoreIM yazılımında şunları yapmanız gerek.

Açtığınızda yazılımı karşınıza çıkan 3 adet seçenek olacak.

Create Bootable StoreMi : Önyüklenebilir sürücünüzü (İşletim Sisteminizin kurulu olduğu diskte) işlem gerçekleşir. İşletim sistemi olan diski SSD veya bir HDD 'yi birleştirmek istiyorsanız bunu seçersiniz.

Create Non-Bootable StoreMi : Mevcut diskinizin verilerle ile başka bir disk ile birleştirilmesini istiyorsanız bunu seçersiniz. Verileriniz silinmeden tek bir diskte birleştirilecektir.

Create New Non-Bootable StoreMi : Bu seçenek ise iki diski birleştirecek, ancak tüm verileriniz silinecektir.

Verileriniz varsa 2. seçenek yoksa 3. seçenek ile devam edebilirsiniz.

Seçeneği seçtikten sonra, hangisinin SSD ve HDD olduğunu seçmeniz gereken bir ekran çıkacak ve bu sekmeden Fast seçeneği SSD için Slow seçeneği HDD için olan terimler seçiminizi yapıp bu adımı geçeceksiniz. NOT: Eğer boyut kısmı varsa ki olur diskin bir bölümünü ayırabilirsiniz yada tamamını bu iş için kullanırsınız.

Son adımda ise HDD 'nizi ve SSD 'nizi tek bir sürücü halinde kullanmak için Transform diyip yani Döüştürme işlemini başlatıp işlem bitince sistemi yeniden başlatabilirsiniz.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Şimdi StoreIM ile 128 GB SSD + 500 GB HDD 'nizi birleştirebilirsiniz.

StoreIM yazılımında şunları yapmanız gerek.

Açtığınızda yazılımı karşınıza çıkan 3 adet seçenek olacak.

Create Bootable StoreMi : Önyüklenebilir sürücünüzü (İşletim Sisteminizin kurulu olduğu diskte) işlem gerçekleşir. İşletim sistemi olan diski SSD veya bir HDD 'yi birleştirmek istiyorsanız bunu seçersiniz.

Create Non-Bootable StoreMi : Mevcut diskinizin verilerle ile başka bir disk ile birleştirilmesini istiyorsanız bunu seçersiniz. Verileriniz silinmeden tek bir diskte birleştirilecektir.

Create New Non-Bootable StoreMi : Bu seçenek ise iki diski birleştirecek, ancak tüm verileriniz silinecektir.

Verileriniz varsa 2. seçenek yoksa 3. seçenek ile devam edebilirsiniz.

Seçeneği seçtikten sonra, hangisinin SSD ve HDD olduğunu seçmeniz gereken bir ekran çıkacak ve bu sekmeden Fast seçeneği SSD için Slow seçeneği HDD için olan terimler seçiminizi yapıp bu adımı geçeceksiniz. NOT: Eğer boyut kısmı varsa ki olur diskin bir bölümünü ayırabilirsiniz yada tamamını bu iş için kullanırsınız.

Son adımda ise HDD 'nizi ve SSD 'nizi tek bir sürücü halinde kullanmak için Transform diyip yani Döüştürme işlemini başlatıp işlem bitince sistemi yeniden başlatabilirsiniz.
Programı açtığımda karşıma iki seçenek çıkıyor ikiside ayrı ayrı seçtim denedim sonunda bootable yani M2 SSD kurulu olan sistem diskini seçmemi istiyor ama ben yeni bir format atmak istemediğim için bunu istemiyorum 
Programı ilk açtığımda bu çıkıyor burda adım adım ne yapmam gerekiyor sata SSD ile HDD yi birleştirmek için?

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
ugur.gozaydin' Alıntı:
Create Tier diyeceksiniz sonrasında dediğim seçenekler çıkacak.
Burda benim işime yarayan galiba Create New Non-Bootable StoreMi ama onu bulamıyorum Create Non-Bootable tierdrive var sadece

Tamamdır biraz kurcaladım oldu, işlem başarı ile tamamlandı :)
Artık 500 gb hdd 120 gb ssd tek disk olarak görünüyor.
Konu kapanabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri