AMD vs Nvidia hangisi birbiriyle eş değer?

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
Kafamı karıştıran ve bilgisayar dizmemi engelleyen bir konu.

Örneğin amd rtx 6700 hangi nvidia ekran kartına denk veya amd rx 6500 xt hangisine denk.

Özetle amd ekran kartlarının hangi nvidia ekran kartlarına denk bunun listesi var mıdır?

Bu liste benim için çok önemli ya da kolayca hangisine denk olabileceğini göreceğim bir site lazım.

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Kafamı karıştıran ve bilgisayar dizmemi engelleyen bir konu.

Örneğin amd rtx 6700 hangi nvidia ekran kartına denk veya amd rx 6500 xt hangisine denk.

Özetle amd ekran kartlarının hangi nvidia ekran kartlarına denk bunun listesi var mıdır?

Bu liste benim için çok önemli ya da kolayca hangisine denk olabileceğini göreceğim bir site lazım.

KS

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
buradaki listeye göre

RX 6800 XT
ile RTX 4060 Ti hemen hemen değil mi? doğru mu bildim

yalnız hocam ekran kartların 8gb 10 gb ve 128 bit 256bit gibi versiyonları var onları hesaba nasıl katacaz.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Teknolojisi farklı oluyor, fps göre render işlemine göre değişiyor. Oyunların kullandığı desteğe göre de alınan fps değişiyor. Tam denklik değil ama sınıflandırmak için yapılıyor.

mertsaygı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
buradaki listeye göre

RX 6800 XT

yalnız hocam ekran kartların 8gb 10 gb ve 128 bit 256bit gibi versiyonları var onları hesaba nasıl katacaz.
hocam benım 2060 ım 12 gb mesela tek vasfı cok fazla ram tüketen oyunlarda drop yememeyi sağlıyor yani fps de fark olmuyor benim kartımın 6gb olan versiyonuyla

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
buradaki listeye göre

RX 6800 XT

Hocam zaten birebir karşılaştırma yapamazsın ekran kartı performansı soğutmayla da alakalı. Dolayısıyla modelden modele değişir. Ya da mesela Nvidia tabanlı oyunlarda 3070 ti öndeyken bazı oyunlarda rx6800 önde götürür fps konusunda. Tam anlamıyla karşılıklarını bulamasın yani bir sürü model ve oyundan oyuna değişen bi durum söz konusu

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
buradaki listeye göre

RX 6800 XT

Veri yolu, kullandığı video ram, soğutma performansı bütçeye göre en uygun seçmeye çalışıyoruz. Merakınız yoksa hepsini tam bilmeniz zor ve sıkıcı olur. Üstelik her yıl yeni modellerde bilginizi güncellemeniz gerekir. Size lazım olursa forumda mutlaka size uygun seçim önerileri yapılır. Öğrenmek isterseniz de elinin altın kaynak olan mutlaka vardır ve size tavsiyede bulur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri