Amd Wraith Prism "DC" Ayarını Bulamıyorum

SkylinexT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar stok fanım olan amd wraith stealth yerine amd wraith prism montajını yaptım, bios ayarlarından QFAN kısmına baktığımda CPUFAN'da DC ayarı yok sadece PWM var, yanlış hatırlamıyorsam eski soğutucum amd wraith stealth'da DC ayarı vardı, bu konuda bilgisi olan varmı ?

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben anlamadım soruyu tam olarak başlıkta PWM ayarı yok yazmışsınız ama konu içeriğinde QFAN kısmına baktığımda CPUFAN'da DC ayarı yok sadece PWM var yazmışsınız.

KS

SkylinexT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ben anlamadım soruyu tam olarak başlıkta PWM ayarı yok yazmışsınız ama konu içeriğinde QFAN kısmına baktığımda CPUFAN'da DC ayarı yok sadece PWM var yazmışsınız.
Pardon yanlış yazmışım düzelttim.

Kırmızı olarak işaretlediğim yerde PWM ve DC seçimi olması gerekmiyor mu ?
Bios ayarlarına baktığım da CPU soğutucunun PWM modunda çalıştığını görüyorum DC seçeneği yok.

Ekli dosyalar

• 279903292_666229914674213_247575967070883996_n.jpg
    279903292_666229914674213_247575967070883996_n.jpg
    339.7 KB · Görüntüleme: 12

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ürünün soketi kaç pin? Birde güncel bazı anakartlarda bildiğim BIOS 'da o seçenek kaldırıldı. Anakart kendisi tanımlıyor artık ve DC fana PWM gibi devir verilebiliyor.

KS

SkylinexT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu anakarta özel bir durum var mı bakacağım. Eğer anakart özelinde değilse sorun genel bir araştırma yapıp sonuçları paylaşırım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
%90 ondan oluyor bu sununuz. Sistem tüm güç bileşenlerinin akımını boşaltıyor ve BDOS ayarlarınızı sıfırlıyor. İlk açılışta bu yaşadığınız şey oluyor sonrasında. Bunu yapmadan dener misiniz sorun yine de var mı.

KS

SkylinexT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
%90 ondan oluyor bu sununuz. Sistem tüm güç bileşenlerinin akımını boşaltıyor ve BDOS ayarlarınızı sıfırlıyor. İlk açılışta bu yaşadığınız şey oluyor sonrasında. Bunu yapmadan dener misiniz sorun yine de var mı.
Bilgisayarı yeniden başlattım sonra kapatıp tekrar açtım ve bios da ayarlara baktığım da değişen hiç birşey göremedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'da değişen var mı yok mu bu değil olay. Sistemi prizden yada arka tuştan kapatmadan direkt Windows üzerinden kapat dediğinizde tekrar açmaya bastığınızda sorun devam ediyor mu?

KS

SkylinexT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
BIOS 'da değişen var mı yok mu bu değil olay. Sistemi prizden yada arka tuştan kapatmadan direkt Windows üzerinden kapat dediğinizde tekrar açmaya bastığınızda sorun devam ediyor mu?
Evet aynen söylediğiniz gibi yaptım ve sorun devam ediyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Teşekkür ederim, sanırım bu bir sorun değil çünkü bazı okuduğum yazılar da CPU'nun sadece PWM modun da çalışabileceği yazıyordu ama hala tam olarak emin değilim.
Sorun olmadığını biliyorum sadece emin olmaya çalışıyorum. Zaten başta yazdım güncel anakartlarda bu ayar seçeneği olmuyor genelde diye.

Bu arada başkasına yazacağım şeyi size yazmışım yani karıştırmışın o fişten çekme olayını bu yüzden sordum. Onun sizle bir alakası yok. :)

KS

SkylinexT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sorun olmadığını biliyorum sadece emin olmaya çalışıyorum. Zaten başta yazdım güncel anakartlarda bu ayar seçeneği olmuyor genelde diye.

Bu arada başkasına yazacağım şeyi size yazmışım yani karıştırmışın o fişten çekme olayını bu yüzden sordum. Onun sizle bir alakası yok. :)
Tamamdır :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri