Pc toplamayı düşünürken resmen tadım kaçtı 4.7-5.3 değeri ile başlayan ve sanırım 6-7 bin tl bantlarında olacak yeni işlemciler 3-5 bin ti bantındaki yeni anakartlardan sonra tadım tuzum kalmadı mecburen oturup bekleyeceğiz gibi sizce dostlar?
Şuanda en uygun AM5 işlemci 7-8k civarına çıkacak gibi duruyor. Burada hiç kimse sadece 7-8k işlemci ile F/P sistem toplamıyordu. Kolay kolay AM5 e geçemeyiz.türkiyede AM5 kolay kolay upgrade eder. yani fiyatlar öyle sandiniz gibi yüksek olmaz. anakart ve ddr5 biraz etkinlik verir. lakin uygun fiyata bi system kurulur.
Zaten AM4 ile 6700XT sistemler 17K civarına çıkıyor. Tamam AM5 işlemciler çok güçlü olabilir ama bizim için fiyatı gücünden çok daha önemli.Şuanda DDR5 ram+76Dosya ekle00xişlemci+b650 anakart minimum 12K.SSD+KASA =3K birde rx 6700xt çeksen geldi mi sana 25K ya
Normalde de dolu bir sistem buluyordu hocam 20 k yi, fark ddr5 için normal. Lakin zaten yeni bir teknoloji uyum problemlerinin gitmesi vakit alacaktırŞuanda DDR5 ram+7600xişlemci+b650 anakart minimum 12K.SSD+KASA =3K birde rx 6700xt çeksen geldi mi sana 25K ya
Bir anda olmaz da seneler içinde illa ki olur hocam, fiyata göre süre degisir diye düşünüyorumSeneler önce ddr3 sistemlerimiz vardı ve ddr4 sistemler çıktı ve bir anda herşey ddr4 lere döndü ve ddr3 ler direk çöp oldu aynı durumu ddr5lerlede aynı durum yaşanırmı diye korkuyorum ver 25-30 k ddr4 sisteme sonra pat ddr5 ler için ne yapacaksın sorusu kafamda ddr5 diyorum yeni işlemci vs ile düşünün
25-30K ya aldığınız DDR4 sistem zaten yüksek seviye olduğundan boşa almış gibi bir şey olunmaz. Güçlü bir sistem sonuçta. Uzun süre idare eder.Seneler önce ddr3 sistemlerimiz vardı ve ddr4 sistemler çıktı ve bir anda herşey ddr4 lere döndü ve ddr3 ler direk çöp oldu aynı durumu ddr5lerlede aynı durum yaşanırmı diye korkuyorum ver 25-30 k ddr4 sisteme sonra pat ddr5 ler için ne yapacaksın sorusu kafamda ddr5 diyorum yeni işlemci vs ile düşünün