Anakart-A Güç Gidiyor Fakat Monitöre Görüntü Gelmiyor!

ustbilisim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yaklaşık 2 yıldır bakım yapılmayan bilgisayara bakım yapmak amacıyla cpu soğutucuyu söktüm temizledim, yeni termal macun uygulamadım ve soğutucuyu taktım.

Çalışan bilgisayar çalışmaz oldu, power tuşuna bastığımda fanlar dönüyor fakat görüntü gelmiyor.

İlk ramdan şüphelendim diğer kasada denedim çalışıyor,
Ekran kartı olabilir mi dedim yine diğer kasada denedim çalışıyor,
Psu olabilir dedim onu da denedim çalışıyor,

Kaldı 2 seçenek her halukarda anakartı kasadan çıkarmam gerekiyordu anakartı söktüm tabi bu esnada gözüme bir şey ilişti, ana kartı kasaya sabitlemek için kullandığımız alttaki vida yuvalarından birinin anakartın uygun olan deliğine denk gelmediğini bu parçanın ana karta temas ettiğini fark ettim bilinen yöntemler, anakart üreticisinin yapılabilir dediği her yöntemi denesem de anakartı çalıştıramadım.

Kendimce emin olduktan sonra sıfır yeni bir anakart aldım tüm sitemi içine taşıdım ve canavar gibi çalıştı.

Bu sistemi bir bilgisayarcı toplamıştı. İşi bu olan bir kişinin bu kadar basit bir hata yapmasına diyebilecek kelime bulamıyorum. 7-8 bin liralık anakart arızalı, yaptırsam oldu ki tamir oldu ne zaman patlayacağıda bu saaten sonra muamma iş için kullanılan bir sistemin içine koymak...

Hiç şüphesiz bu gibi ufacık hatalar yüzüne onbinlerce kart çöp oldu.
Günün sonunda şu kanıya vardım yapabiliyorsan kendin yapacaksın bozarsan da kendine çalıştırırsan da kendine bir başkası yüzünden mağdur olmak insana dokunuyor.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri