Anakart CPU Arıza Işığı Yanması

Taha Kaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba Bilgisayarımı Açıyorum 5 Dk açık kalıyo ve daha sonra Anakartın Üzerinde CPU arıza Işığı Yaniyo ve Ekrandan görüntü gidiyo ama kasa çalışmaya devam ediyo Bios Update yaptım İşlemci Tamire gönderdim sıfırını yolladılar ekran kartı işlemci sıcaklıklarını kontrol ettim çok düşük seviyede ikiside (35 derece işlemci 40 derece ekran kartı sıcaklığı var) sorunu yaşayan çözümünü bilen yardımcı olabilirmi kasanın bütün parçalarını yazicam volt hesabı bilen yaparsa sevinirim.Ekrandan görüntü gittikten sonra klavye mause calisiyo bu arada ışıkları yaniyo.

MSI 1660 Gaming X e.k
AMD Ryzen 5 4500
MSI B450 Gaming Plus Max
Corsair Mp510 240 GB M2
Gskill Ripjaws 8+8 3200 MHz Ram
Rampage 600W 80+ PSu
GameTech 6X120mn RGB Kasa

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Hocam format atın Radeon bi ara rastgele OC yapiyodu islemciye.
Ya sorun ya anakartta ya PSU da büyük ihtimal.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kullanıcıların dediği gibi önce PSU ürününü iyi bir ürün ile değiştirip deneyin. Masraf yapmadan yakın çevrenizde bir tanıdığınız varsa öyle deneyebilirsiniz ama bence her durumda o PSU ürününü değiştirin sorun çözmese bile.

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Daha önce seninkine benzer bir sorun yaşamıştım. Ne kadar yardımı olur bilmiyorum ama yine de sorunumu nasıl çözdüğümü aşağıya yazıyorum.

Güç Seçeneklerini açın. Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştiri açın. Ardından aşağıda bulunan başlıklardan "PCI Express" yazanı açıp "Bağlantı Durumu Güç Yönetimi"ni Kapalı hale getirin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri