Anakart CPU sorunu

Hasansertdmr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhabalar
Yeni bir sistem topladım suanlik ekran kartı yok fakat sisteme bios flashback ile bios güncellemesi yaptım ama anakartta CPU ez debug ışığı yanıyor nedenini internette biraz araştırdım fakat bulamadım
MSI X570 PRO-A modeli anakartı 5600x ile kullanıyorum sizce neden kaynaklı ışığı yanıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS güncellemesini doğru ve eksiksiz yaptığınızdan emin misiniz? İşlemci tanımlanmadığı zaman olur bu uyarı ışığı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir şeyde sıkıntı olmasa BIOS yüklemesinde o LED yanmazdı. Ne yaptığınızı bana bir detaylıca anlatır mısınız.

KS

Hasansertdmr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Bilgisayar montajını yaptım çalıştırdım deneme amaçlı bilgisayar açıldı ekran gelmedi ekran kartı takılı olmadığı için sonra bios güncellemesi yapmam gerektiğini de düşündüm x570 anakartlar 5600x işlemci ile bios güncellemesi gerektirdiğini duymuştum sonradan farkettim ışığın yandığını bios güncellemesi yaptığımda geçer diye düşündüm flashı takıp flashback düğmesine bastım ışık yanıp sönmeye başladı 5dk sonra bilgisayar kapattı kendini ve tekrar açıldı ama hâlâ CPU ışığı yanıyordu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bilgisayar montajını yaptım çalıştırdım deneme amaçlı bilgisayar açıldı ekran gelmedi ekran kartı takılı olmadığı için sonra bios güncellemesi yapmam gerektiğini de düşündüm x570 anakartlar 5600x işlemci ile bios güncellemesi gerektirdiğini duymuştum sonradan farkettim ışığın yandığını bios güncellemesi yaptığımda geçer diye düşündüm flashı takıp flashback düğmesine bastım ışık yanıp sönmeye başladı 5dk sonra bilgisayar kapattı kendini ve tekrar açıldı ama hâlâ CPU ışığı yanıyordu
Güncelleme başarılı olmuş. %100 emin değilim ama GPU olmadığından bir hata oluyor olabilir. Ayrıca sistemin prizden elektriğini kesip BIOS pilini sökün ve 10-15sn. sonra tekrar takın. Bellekleri söküp tek tek deneyin. Sonuç değişmezse ekran kartı geldikten sonra devam edelim çözüm odaklı araştırmaya.

KS

Hasansertdmr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Güncelleme başarılı olmuş. %100 emin değilim ama GPU olmadığından bir hata oluyor olabilir. Ayrıca sistemin prizden elektriğini kesip BIOS pilini sökün ve 10-15sn. sonra tekrar takın. Bellekleri söküp tek tek deneyin. Sonuç değişmezse ekran kartı geldikten sonra devam edelim çözüm odaklı araştırmaya.
Tamamdır teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri