Anakart değişikliğinden sonra / önce yapılması gerekenler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

talhakacmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar, şu anda R7 2700X ile Gigabyte B450M-S2H anakartını kullanıyorum. Anakartımın M2 SSD slotu bozulduğu için ve çoklu ekran kartıyla ETH kazacağım için yeni bir anakart sipariş ettim, "MSI B450 Tomahawk Max" modelini tercih ettim.

Yeni anakartı monte etmeden önce, aşağıdaki linkte gözüktüğü gibi: denetim masası > program kaldır kısmından AMD Chipset Software Installer'dan hepsini seçip silmeli miyim? Yoksa yeni anakartı monte ettikten sonra mı silmeliyim?

İlgili resim: https://imgur.com/a/j6TFcMt

Not: Temiz kurulumun bu tür durumlar için yararlı olduğunu biliyorum fakat temiz kurulum yapmam şu an için maalesef mümkün değil. Eski chipset sürücülerini sildikten sonra yeni chipset sürücülerini doğru bir şekilde kurduğumuzda herhangi bir problemle karşılaşacağımı düşünmemekteyim. 

Fikirlerinizi bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında temiz kurulum daha mantıklı bir karar olur. Çünkü anakart üzerindeki yongalar aynı olmaz. Buna bağlı sürücü ve kurulumların yeni anakarta göre kurulması daha mantıklı olur. Ancak bunu yapamıyorsanız şimdilik size 2 tavsiyem var. Birincisi sadece çipseti silip devam etmek. İkincisi format işlemi başlatacaksınız ancak eski Windows 'u silmeyeceksiniz. Format disk bölümlendirme ekranında ana diskinizi seçip direkt ileri bastığınızda eski Windows verilerinizi Windows.old klasörü oluşturup yeni sistemi direkt Windows klasörü olarak kuracak. Siz yeni Windows kurmuş olacaksınız ama eski dosyalarınızı vs. C diskindeki Windows.old klasöründen tekrar elde edebilirsiniz. Tabi yazılımları tekrar kurmanız gerekecek.    

NOT : Çipset sorunuza cevap vermem gerekirse önceki anakartınızda B450 olduğundan gerek yok çipset silmenize. Ancak içiniz rahat edecekse evet hepsini seçip Unistall deyin ve sistemi yeniden başlatın.

KS

talhakacmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aslında temiz kurulum daha mantıklı bir karar olur. Çünkü anakart üzerindeki yongalar aynı olmaz. Buna bağlı sürücü ve kurulumların yeni anakarta göre kurulması daha mantıklı olur. Ancak bunu yapamıyorsanız şimdilik size 2 tavsiyem var. Birincisi sadece çipseti silip devam etmek. İkincisi format işlemi başlatacaksınız ancak eski Windows 'u silmeyeceksiniz. Format disk bölümlendirme ekranında ana diskinizi seçip direkt ileri bastığınızda eski Windows verilerinizi Windows.old klasörü oluşturup yeni sistemi direkt Windows klasörü olarak kuracak. Siz yeni Windows kurmuş olacaksınız ama eski dosyalarınızı vs. C diskindeki Windows.old klasöründen tekrar elde edebilirsiniz. Tabi yazılımları tekrar kurmanız gerekecek.    

NOT : Çipset sorunuza cevap vermem gerekirse önceki anakartınızda B450 olduğundan gerek yok çipset silmenize. Ancak içiniz rahat edecekse evet hepsini seçip Unistall deyin ve sistemi yeniden başlatın.

O halde Anakart geldiğinde BIOS'u güncel değilse hem BIOS'U güncellerim hem de temiz kurulum yapıp gerekli sürücüleri yüklerim. Bazı dosyaları buluta yüklememe gerekecek yanıtın için teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri