Anakart - Ekran Kartı - İşlemci Uyumsuzluk

yyazici

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Daha önce sistem toplama hatası diye konu acmıstım bir arkadasın tavsiye ile sistemime daha düsük bir ryzen işlemci ile acıldı ve bios güncellendi
Ama simdi sorun ekran kartı görüntü vermiyor ve bilgisayarcı ekran kartın sistemin ile özellikle anakart ile uyumsuz dedi
Arastırdım ama bu sekilde bir konu hiç bulamadım, baskaları da böyle sacma sey olamaz dedi ama sonucta bilgisayarım görüntü vermiyor,
Sistemim asagıdaki gibi,

MSI MAG B550 Tomahawk AM4 DDR4 5100(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 RGB ATX Anakart
AMD Ryzen™ 7 5700X
GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV DDR4 3600MHz CL18 1.35V Dual Kit Ram
Samsung PCIe 4.0 NVMe™ M.2 SSD 980 PRO, Dahili Katı Hal Sürücüsü, 1 TB, 80.15 x 22.15 x 2.38 (mm)
Gigabyte Radeon RX580 8G 256bit
MSI MPG A750GF White 750W 80+ Gold Power Supply - Beyaz
MSI MAG FORGE 100R TEMPERED GLASS 2x120mm ARGB FANLI MidT ATX KASA
COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2 2x120mm RGB LED SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Simdi benim sorunum su , yeni ekran kartı alacagım yine 2. el ama nasıl bilecegim calısıp calısmadıgını
Ya da bu sistem neden calısmıyor
Bu arada sistemi ben kurdum ekran kartı hariç bütün parçalar sıfır sadece ekran kartı 2. el ama ekran kartında sorun yok bilgisayarcı onuda test etti
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum

KS

yyazici

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün bilgisayarcıda güncellendi kendi ekran kartını taktı görüntü aldık, benim ekran kartınıda baska sisteme taktı orada da ekran kartı calıstı
ama benim sistem calısmadı
Ekran kartı anakart işlemci uyumsuzlugu gibi birsey dedi var mı bu sekilde birsey gercekten
eger varsa baska ekran kartı alıp windows krulumu yapsam sonra bu kartı taksam acaba çözüm olur mu

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
hocam görüntü gelmedi ya bilgisayarcıya götürdünüz ilk olarak ne yaptı ekran karıtnı çıkarıp farklı kartmı taktı

KS

yyazici

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlk olarak ryzen 3500 işlemci taktı görüntü yine gelmedi sonra ekran katımı baska bilgisayara taktı acaba bozuk mu diye ekran kartı saglam dedi ama benim bilgisayarda görüntü vermedi
Sonra kendinden bir tane 1 gb 64 bitlik bir ekran kartı taktı ryzen 3500 ile birlikte bilgisayar acıldı ve bios güncelledi
sonrada bana bunu dedi ama arkadaslarıma sordugumda RX580 ile anakart uyumsuzlugu cok sacma dediler bende bilemedim ne yapsam su anda karar veremiyorum
Bir tane düsük bütceli kart alıp sistemi acıp denesem mi yoksa 1050ti filan mı alsam ama 2. el alıcam bu yuzden calısmazsa geri de veremem sıkıntı oldu biraz

Düsük bütceli kart asagıdaki gibi ama bu beni idare etmez asla sadece bilgisayarı acmak için olur sonra iyi bir kart almam lazım ki 3500 altına düsemedim nvidia larda 8gb 256 bit için
Acaba 4 gb 128 bit alsam nasıl olur tabi calısır mı

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
bios güncelse hocam ekran kartındadır tek seçenek o

doğru slota takmamış olabilirmisin hocam sorması biraz garip ama

KS

yyazici

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Su sekilde görebilirsin sanırım dogru yer ve dedigin gibi ekran kartında uyumsuzluk var diyorsun

img_20230520_220202-jpg.21354

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri