Merhaba arkadaşlar. Piyasada 2.el bir rtx 3090 almayı düşünüyorum ve satınalmayı düşündüğüm anakart;
www.asus.com
Burada ekran kartı slotunun pciexpress 3.0 olduğu yazmakta. İnternette baktığımda;
pcie 3.0 için 8gbps veri aktarım hızı yazmakta. 3090 için veri hızı ise;
19.5gbps yazmakta. Anladığım kadarıyla kart 8gbps ile sınırlandırılmış şekilde çalışacak. Arada epey fark var gibime geliyor eğer birimlerde yalnışlık yok ise. Ancak internette baktığımda ise sonuçlar arasında çok fark gözükmüyor.
Şimdi sorum şu. Bu anakartı rtx 3090 ile kullanmak mantıklımıdır yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de neden arada fark yok bunu anlayamadım.
TUF B450M-PRO GAMING|Anakart|ASUS Türkiye
TUF Gaming serisi, en yeni AMD ve Intel® platformlarının temel unsurlarını saflaştırır ve bunları oyuna hazır özellikler ve kanıtlanmış dayanıklılıkla birleştirir. Askeri sınıf bileşenler, yükseltilmiş bir güç çözümü ve kapsamlı soğutma seçenekleri ile tasarlanan bu anakartlar, sarsılmaz oyun...

Burada ekran kartı slotunun pciexpress 3.0 olduğu yazmakta. İnternette baktığımda;
pcie 3.0 için 8gbps veri aktarım hızı yazmakta. 3090 için veri hızı ise;
19.5gbps yazmakta. Anladığım kadarıyla kart 8gbps ile sınırlandırılmış şekilde çalışacak. Arada epey fark var gibime geliyor eğer birimlerde yalnışlık yok ise. Ancak internette baktığımda ise sonuçlar arasında çok fark gözükmüyor.
Şimdi sorum şu. Bu anakartı rtx 3090 ile kullanmak mantıklımıdır yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de neden arada fark yok bunu anlayamadım.
Son düzenleme: