Anakart ile Ram UYUMLULUĞU Hakkında?

Gladix

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba.
Yeni Üye oldum YouTube'dan takipçinizim yeni bir sistem topluyorum elimde bazı parçaları mevcut olan sistemde takıldığım bir husus var Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim bu konu hakkında teknik detay bilgim yok.

Asus b550 xe anakartım var ve anakartım 5100 mhz e kadar toplamda 128gb hafıza ramları destekliyor. Sistemim için g.skill trident z neo 4000 mhz 16x2 GB (32gb) (Etiketinde AMD RYZEN uyumlu yazıyordu) ram kullanmak istedim. Ancak arkadaşlarım anakartın web sitesinden bellek uyumluluğu listesini kontrol etmemi istediler. Akabinde Asus'un sitesinde destek bölümünde anakarta ait bellek uyumluluk listesinden bu modeli kontrol ettim Ancak listede yoktu.

Benim sorum Bu RAM bellekler sistemiyle uyumlu çalışırım çalışmaz mi?
İşlemci rayzen 9 3900x
Ekran kartı 8gb

Uyumluluk listesindeki ramlardan mı seçmem gerekir yoksa bu modelde sorun olmaz mı? Birkaç kişi performans kaybı yaşayacağımı söyledi.

Detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Belleğinizin anakartın sitesindeki uyum listesinde olması şart değil. Anakart firmaları her marka model ürünün her Hz ve CL değerini kontrol edemezler. Böyle bir dünya yok çok fazla seçenek var. Direkt RAM belleğin kendi sitesinden anakartınız ile uyumunu kontrol edebilirsiniz ancak etmesenizde olur. Bellekler Ryzen için uyumlu bir sorun yok. Performans kaybı söz konusu değil.

Ancak size tavsiyem Ryzen sistemler için 3600MHz düşük CL değerine sahip bir bellek alırsanız ki piyasada 3600MHz CL14 bellekler var daha iyi bir tercih yapmış olursunuz. Ryzen 3000 ve 5000 serisi işlemciler bu frekans ile en ideal ve en performanslı senaryoda daha iyi çalışıyorlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri