Anakart - İşlemci Tavsiye 15k

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mehmet64

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elimde ASUS Dual GTX1070 bulunuyor. Şuan bu ekran kartı ile sistem toplamayı düşünüyorum. Anakart ve işlemci olarak önerileriniz nedir? Anakartta PCI-Express 4.0 ve 3600mHz desteklerse benim için daha iyi olur. Almışken iyi bir anakart almak istiyorum. F/P olarak önerdiğiniz ürünler nelerdir? Bütçe olarak anakart, işlemci, ssd, ram, kasa, soğutmalar filan 15k civarı ayırabilirim. PSU olarak elimde Corsair tx750m mevcuttur.
İşlemci olarak intel serisini düşüyorum. Ama f/p göre amd işlemcilerde olur.

2. sorum soğutma olarak Noctua NH-U14S mı daha iyidir yoksa sıvı soğutmalar mı? Sıvı soğutma önerileriniz nelerdir?

Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kesin olarak platform tercihinizi söylerseniz daha iyi olur. AMD yada INTEL olarak belirtin. Benim önerim AMD olacaktır ama eğer aceleniz yoksa AMD yeni bir CACHE(V-Cache) teknolojisi ile şuan ki işlemcilerini güncelleyecek. 2022 ilk çeyreğinde bu işlemcileri göreceğiz. Şuan ki Ryzen 5000 serisinden daha performanslı olacak bu işlemciler. Yani bekleyebilirseniz bekleyin derim.

Sıvı soğutma her zaman hava soğutuculardan daha başarılıdır ama 120/140mm ürünler ve dandik markalar hariç. Ancak bahsettiğiniz soğutucu üst düzey bir ürün. 240mm sıvı soğutmalar kadar olmasa bile onlara yakın sonuçlar alabilirsiniz ama işlemciye göre bu durum eksi yönde değişecektir.

KS

mehmet64

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu zamanlarda almam gerekiyor.  Anakart için 2-2.5k verecek olursak AMD için ve INTEL için hangi anakartları önerirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
mehmet64' Alıntı:
Bu zamanlarda almam gerekiyor.  Anakart için 2-2.5k verecek olursak AMD için ve INTEL için hangi anakartları önerirsiniz.

Böyle bir kıstas yapmam. Toplam bütçeye göre hareket ederim. AMD yada INTEL bir karar verdiniz mi? Ben AMD öneririm ama INTEL diyorsanız öyle öneri yapayım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerinizi 15K bütçeye göre yapacağım. Ancak birkaç ekstra sorum olacak.
  1. Sistemin kullanım amacı nedir? İş, oyun yada karma gibi cevap verebilirsiniz.
  2. Belli bir depolama ihtiyacınız var mı? Sadece 1 TB M.2 yeter mi mesela. Yoksa arşiv dosyalarınız olacak mı ekstra depolama için sizi ne tatmin eder?
  3. Belli bir marka tercihiniz var mı? Yada şu marka olmasın istemiyorum dediğiniz bir marka?
  4. RGB isteğiniz var mı? Örnek olarak her bileşen RGB olsun yada RGB sevmem olmasın gibi bir düşünceniz varsa belirtin.

KS

mehmet64

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1. Oyun ağırlıklı olacak ama ancak iş içinde kullanırım. Karma diyebiliriz.
2. 1 tb ssd 1 tb hdd düşünüyorum.
3. Yok her marka olabilir.
4. Rgb olsun severim.

Şimdiden teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerinizi yapacağım.

Toplamda minimum 13.086 TL yapıyor. İsteğinize göre ürünleri seçebilirsiniz. Uyumsuz olan bir bileşen yok. Sadece CPU 2 ürünü ile Soğutucu 2 ürününü almanızı tavsiye ederim.

NOT : 12. nesil çıkmışken INTEL alacaksanız 11. nesil seçmeyin. Harcadığınız para yüksek bir miktar en azından güncel seçim yapın.

KS

mehmet64

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok detaylı yazmışsınız elinize sağlık. Dediğiniz gibi güncel seçimleri yapmak daha mantıklı. İlginiz için teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri