Anakart İşlemci Uyumu

omerkose32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Değerli arkadaşlar hepinize merhaba. Gigabyte GA-MA770T-UD3p rev 1.0 anakarta sahibim ayrıca 12 GB DDR3 1333 MHz RAM ve R7 265 2 GB ekran kartım var. Üzerinde AMD Phenom II X4 965 işlemci ile sorunsuz kullanıyorum. İnternetten Phenom II X6 1075t işlemci aldım ve taktım fakat görüntü alamadım.

Anakartın web sitesinde bu işlemcinin desteklendiği yazıyor F12 BIOS sürümü ile BIOS sürümüm ise F12 olmasına rağmen yeniden güncelledim yine olmadı. Satıcı ise kargoya vermeden önce işlemciyi denediğini ve sorunsuz bir şekilde çalıştığını aslında anakartımın da bu işlemciyi direkt olarak desteklediğini söylüyor ki haklı da aslında.

Bu sorunu aşmanın bir yolu var mıdır acaba? siz kıymetli arkadaşlarımın yorumlarını bekliyor hepinize teşekkür ediyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Monitörün kablosunu anakarta takıyorsanız ekran kartına takmayı deneyin.

Ayrıca, 1075t takılıyken BIOS'a girebiliyor musunuz?

GxLas0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Aynı sorun bendede oluyordu bazen bilgisayara güç geliyor fanlar dönüyor ama görüntü vermiyordu işlemcim anakartla uyumsuz olduğunu öğrendim. Sonra başka bi şekilde de görüntü alamadığım oldu ramler düzgün oturmadığında falan da görüntü vermiyor hatta güç bile almıyordu sistem yanlış hatırlamıyorsam yani donanımların düzgün takıldığına emin olup tekrar denemekten zarar gelmez.PSU yetersizliğinden olmuştu anakartın arka portlarına güç vermiyordu fanlar falan dönmesine rağmen.

Son düzenleme:
KS

omerkose32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitörün kablosunu anakarta takıyorsanız ekran kartına takmayı deneyin.

Ayrıca, 1075t takılıyken BIOS'a girebiliyor musunuz?
Anakartta onboard girişim yok mecbur ekran kartınına takıyorum ama maalesef görüntüyü hiç vermiyor BİOS ada giremiyorum.

KS

omerkose32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı sorun bendede oluyordu bazen bilgisayara güç geliyor fanlar dönüyor ama görüntü vermiyordu işlemcim anakartla uyumsuz olduğunu öğrendim. Sonra başka bi şekilde de görüntü alamadığım oldu ramler düzgün oturmadığında falan da görüntü vermiyor hatta güç bile almıyordu sistem yanlış hatırlamıyorsam yani donanımların düzgün takıldığına emin olup tekrar denemekten zarar gelmez.PSU yetersizliğinden olmuştu anakartın arka portlarına güç vermiyordu fanlar falan dönmesine rağmen.
Anlıyorum fakat X6 1075t yi çıkarıp X4 965 i takınca sorunsuz çalışmaya devam ediyor donanım parçalarını elden geçerdim ama bişey değişmedi. 4 parça RAM kullanıyorum onlarlala alakalı desem diğer işlemcide de sorun oluşturması gerekmezmi bilemedim birde dediğim gibi anakartın destek listesinde bu taktığım cpu var ?

KS

omerkose32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci bellek seçiyor olabilir. Bellekleri tek tek denediniz mi?
Bunu denemedim aslında denemek gayet mantıklı gibi her ne kadar dördü de aynı marka olsa da 4 GB 4 GB 2 GB ve 2 GB şeklinde RAM ler takılı şuan sistemde. Fakat aynı seriden bir AMD işlemcisinde sorun olmayan RAM ler başka bir AMD işlemcisinde sorun olabilirmiki ?

aerowing

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
29
CMOS'u temizleyerek Bios'u resetleyebilir, fabrika ayarlarına getirebilirsiniz. Genelde donanım değişikliğinden sonra yapılması gerekir. İletken bir tornividayı anakartda 2 pin i birleştirerek yapabilirsiniz. Yeni anakartlarda bunu bir düğme olarak da görebilirsiniz. İnternetten araştırma yaparak anakartınızın CMOS'u için hangi pinleri kullanmanız gerektiğini bulabilirsiniz. Duruyorsa, anakart ın el kitapçığında da yazar.

Son düzenleme:

GxLas0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Anlıyorum fakat X6 1075t yi çıkarıp X4 965 i takınca sorunsuz çalışmaya devam ediyor donanım parçalarını elden geçerdim ama bişey değişmedi. 4 parça RAM kullanıyorum onlarlala alakalı desem diğer işlemcide de sorun oluşturması gerekmezmi bilemedim birde dediğim gibi anakartın destek listesinde bu taktığım cpu var ?
Yani işlemcide sorun olabilir o zaman belki fanlar falan dönüyorsa başka bir sıkıntı vardır bildiğim kadarıyla.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri