Hayır. Çünkü DDR5 destekleyen AM4 anakart bulabilecek biri olduğunu sanmıyorum.MSI'dan ddr5 am4 soketli anakart önerebilir misiniz ?
Ya açıkçasi zaten çok anlamıyorum bu anakart işleri ram işleri çok karışık geliyor DDR4 toplamak istedim bir ton anakart var bütçe 40kHayır. Çünkü DDR5 destekleyen AM4 anakart bulabilecek biri olduğunu sanmıyorum.
Ama bütçenizi ve kullanacağınız işlemciyi belirtirseniz size uygun öneriler yapabiliriz.
Önceki mesajda belirttiğiniz 3080 TI modelini satın aldınız mı?Ya açıkçasi zaten çok anlamıyorum bu anakart işleri ram işleri çok karışık geliyor DDR4 toplamak istedim bir ton anakart var bütçe 40k
Öyleyse şöyle yapalım;Ekran kartını daha almadım ve evet ekran kartıyla bütçe dahil.
Tamamdır teşekkür ederimÖyleyse şöyle yapalım;
Siz toplanacak sistemi hangi amaç ile kullanacağınızı ve toplam bütçenizi belirtin.(oyun-yayın-tasarım-render vs.)
Üyeler bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre uygun hazır sistem veya bileşenleri önersinler.
Konu başlığı ve içeriğini de buna uygun olacak şekilde güncelleyin.
Bütçe paylaşır misiniz ?Tamamdır teşekkür ederim
hocam arkadaş yukarıda bütçe için 40k demiş kasa sadece monitör dahil değilBütçe paylaşır misiniz ?
İşlemci soğutucusu bulunmadığı için 2.5 k soğutucu ücreti eklenecek. 45k yapıyor. Onun yerine 5600x 32 GB ram + soğutucu ile de alabilirsiniz.İşlemci : ryzen 9
Anakart : tuf b550
Ekran kartı : rx 6900xt
![]()
HAQQUS-GEN 4 / RYZEN 5 5500 / RX 6800XT / 512 TB NVME M2 SSD / 16 GB 3200 MHZ DDR4 RGB GAMING OYUNCU BİLGİSAYARI
En Ucuz Oyuncu Ekipmanları için Gençer Gaming'e gelin! Hazır Sistemler, Gaming Ekipmanları ve Bilgisayar Bileşenleri için Ücretsiz Kargo fırsatını yakalayın!www.gencergaming.com