Soru Anakart Ram Uyumu

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ben de Gigabyte'ın B650M Gaming Wifi anakartı ile aşağı link atan, sizinkinin 32 GB'lık olanını kullanıyorum. Corsair Ram markası olarak bilindik bir marka, sıkıntı olacağını sanmıyorum hocam. Zaten o listede yazmaması; kesin çalışmıyor anlamına gelmiyor diye biliyorum. Denenmiş anlamına geliyor diye biliyorum. Hatam varsa düzeltin tabi.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Destek listesinde yer alıyor, yer almasa da Ram'ler genelde çalışıyor sorun olmaz.

Ekran görüntüsü 2025-11-17 153024.jpg

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
KS

arctect_blend

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Gigabyte desteğe mesaj atmıştım. Oradan desteklenmediğine dair bir mesaj aldım. ORJİNAL METİN
After checking, we have confirmed that the DDR isn't compatible with the motherboard.
You may refer to the QVL and select the compatible DDR to use.

Anakartı almadıysan alma
Satın aldım birkaç gün önce. Neden satın almayın dediniz acaba?

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Gigabyte desteğe mesaj atmıştım. Oradan desteklenmediğine dair bir mesaj aldım. ORJİNAL METİN
After checking, we have confirmed that the DDR isn't compatible with the motherboard.
You may refer to the QVL and select the compatible DDR to use.

Satın aldım birkaç gün önce. Neden satın almayın dediniz acaba?
Hocam çoğu kişinin gigabyte anakarta ön yargısı var sorunlu vb. diye ama onlar 2019'da kaldı şuanda çok f/p

KS

arctect_blend

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Msi x870 alacaktım forumda da onla ilgili baya bir konu başlığı vardı problemler ile ilgili. Bende Gigabyte aldım. İnşallah problem çıkmadan kullanırız.

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Msi x870 alacaktım forumda da onla ilgili baya bir konu başlığı vardı problemler ile ilgili. Bende Gigabyte aldım. İnşallah problem çıkmadan kullanırız.

Gigabyte'ın en dandik kartlarından biri olan B650M Gaming kartını satın aldım. Çoğu yerde, yabancı kaynaklarda falan da tahta diye dalga geçtiklerine şahit oldum. Bu Corsair'in 5600 mhz 2x16 ram'ini taktım. İlk başlatmada bile bileşenleri tanımak için neredeyse beklemedi. Montajı yaptım, düz kontak çalıştırdım ve ortalama 30 saniye sonra sorunsuz yeni CPU takıldı ekranı geldi. İnsanlar fazla önyargılı her şeye. Bazı bileşenler gerçekten kalitesiz olabilir ama hepsi bir şeyleri yanlış yapmıyorlarsa eğer ortalama performans verir. Hiçbirimiz anakart üreticisi değiliz. Hepimiz son kullanıcıyız. Bunun farkına varmadan herkes caka satıyor.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Gigabayt anakartlar güvenli gelmiyor birçok Boot sorunu gördüm ve duydum birde ram kanadında çok desteği yok ram seçiyor ben tercih etmezdim Bios problemleri de olabiliyor zaman zaman
En son Gigabyte B650 AM5 serisinde ; X3D işlemciler için Biosdan Gpu devre dışı bırakma ve Cpu çoklu çekirdek kapatma açma ayarı sorunluydu Bios güncellemesi ile düzeltildi. Şu an sadece otomatik Ram frekansı arttırma sorunu var onu da çoğu kişi manuel ayarlıyor sorun değil yani.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri