Fiyat/Performans Anakart Seçimi

Keyaruga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
i7 14600kf
Ekran Kartı
4070
Birkaç ay sonra bilgisayar toplayacağım ama anakart seçiminde zorlanıyorum yazılım geliştirmeyle ilgilenmeye başladım o yüzden intel işlemci kullanacağım ama amd anakartlar ile intel işlemciler uyymlu çalışır mı bilmiyorum media markt çalışanı olmaz dedi ama onlara pek güvenmiyorum :D yardımcı olabilirseniz sevinirim :) .

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam öncelikle bütçeniz ne kadar?
İşlemci üreticileri farklı soket tipleri kullanır ve anakart üreticileri de bu soket tiplerinde anakartlar üretir. O yüzden ikisinin de kendine has anakart modelleri bulunur ve üzerine başka soket tipinde işlemci takılamaz.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
amd anakartlar ile intel işlemciler uyymlu çalışır mı bilmiyorum media markt çalışanı olmaz dedi ama onlara pek güvenmiyorum
Mediamarkt çalışanı doğru söylemiş.

AMD anakart ile İntel işlemci fiziksel olarak dahi birbirine uymazlar. Dolayısı ile takamazsınız ve takamadığınız için çalıştıramazsınız.

Ayrıca soket tipi farklı olan (uyumsuz olan) İntel işlemci ve anakartı da birbiriyle çalıştıramazsınız. Nesil farkı olduğu halde soket tipleri aynı olursa o zaman birlikte çalışırlar. İşlemci ve anakartın soket numarası aynı olmalı.

KS

Keyaruga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam öncelikle bütçeniz ne kadar?
İşlemci üreticileri farklı soket tipleri kullanır ve anakart üreticileri de bu soket tiplerinde anakartlar üretir. O yüzden ikisinin de kendine has anakart modelleri bulunur ve üzerine başka soket tipinde işlemci takılamaz.
Bütçeden ziyade hem iş hem oyun için güzel bi performans versin hemde bi 3 sene falan beni idare etsin istiyorum o yüzden i7 leri düşünüyorum ekran kartı olarak da gönül ister ki 5070 ti alalım ama fiyatlar malum :D uyguna düşen bi nvdia alcaz artık . Bütçe olarak anakarta 10k ya kadar bi anakart önerebilirsiniz uzun vadeli birşey olsun istiyorum ve takılacak max ram miktarı en azından 128GB ve 2 adet gen4 M2 ssd yuvası olsun istiyorum ben yanlışlıkla hep AMD anakartlara bakmışım 😂

Son düzenleme:

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
AMD anakartlar, Intel işlemcilerle çalışmaz.
Aynı şekilde, Intel anakartlar da AMD işlemcilerle uyumlu değildir.

Yani MediaMarkt çalışanının dediği doğru:
Intel işlemciye AMD anakart takılamaz.

Ancak burada asıl önemli olan:
Senin kullanım amacın, bütçen ve DDR4 mü DDR5 mi tercih ettiğin. Doğru anakart seçimini buna göre yapmak daha mantıklı olur.

İstersen bütçeni ve bellek tercihini yaz, sana göre anakart önerelim.

KS

Keyaruga

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD anakartlar, Intel işlemcilerle çalışmaz.
Aynı şekilde, Intel anakartlar da AMD işlemcilerle uyumlu değildir.

Yani MediaMarkt çalışanının dediği doğru:
Intel işlemciye AMD anakart takılamaz.

Ancak burada asıl önemli olan:
Senin kullanım amacın, bütçen ve DDR4 mü DDR5 mi tercih ettiğin. Doğru anakart seçimini buna göre yapmak daha mantıklı olur.

İstersen bütçeni ve bellek tercihini yaz, sana göre anakart önerelim.
soruyu güncelledim teşekkür ederim🙏

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri