- Tepki
- 9
Soğutma montajı için Anakartın arkasında o vidaların çıktığı yere geçirilen dikdörtgen şeklinde vida takılabilicek braket var önce o parçayı 4 vidalı yere Anakartın arkasından takmanız gerekli sonra üzerine kule tipinin aparatlarını takarsınız ya da vidalarıyla direk montaj yaparsınız.Anakart üzerinde vida takabileceğim bir alan görünmüyor ama fotoğrafta bakarsanız delikler boş görünüyor oraya takabileceğim bir vida yok. Anakart üzerindeki vida yuvalarının olması gereken yerler de çıktı.
Aslında arkasında böyle bir yapı var tüm fanlar uç uca eklenmiş gibi, dikdörtgen bir rgb kontrolcüsü bulamadım bu uç uca ekli kabloların bağlandığı yerde de rgb ucunu takabileceğim bir port bulamadım.Kasanın arkasında dikdörtgen kutu gibi bir şey vardır orada rgb yeri varsa takarsanız çalışır.
O zaman bilmiyorum hocam. Bilen biri yazsın ben de öğreneyim.Aslında arkasında böyle bir yapı var tüm fanlar uç uca eklenmiş gibi, dikdörtgen bir rgb kontrolcüsü bulamadım bu uç uca ekli kabloların bağlandığı yerde de rgb ucunu takabileceğim bir port bulamadım.
Resimdeki soketler Fanların paralel molex güç bağlantısı. Fanlar adreslenebilir ARGB ya da RGB ise fan kontrolcü ekleyip kumanda ile renklerini değiştirebilirsiniz. Anakart üzerinde ARGB girişi varsa masa üstünden proğram ile renk değiştirebilirsiniz.Aslında arkasında böyle bir yapı var tüm fanlar uç uca eklenmiş gibi, dikdörtgen bir rgb kontrolcüsü bulamadım bu uç uca ekli kabloların bağlandığı yerde de rgb ucunu takabileceğim bir port bulamadım.
Normalde kasanın reset butonunun bulunduğu yerdeki buton üzerinden kasadaki tüm fanların renklerini kontrol edebiliyorum. Görselde paralel bağlantıdan çıkan son kablo bahsettiğim butonun altındaki kontrolcüye bağlanıyor. Fakat ilgili kontrolcü üzerinde rgb kablosunu takabileceğim bir port bulunmuyor. Muhtemelen paralel bağlantıya ilgili fan rgb kablosunu bağlamam gerekiyor ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.Resimdeki soketler Fanların paralel molex güç bağlantısı. Fanlar adreslenebilir ARGB ya da RGB ise fan kontrolcü ekleyip kumanda ile renklerini değiştirebilirsiniz. Anakart üzerinde ARGB girişi varsa masa üstünden proğram ile renk değiştirebilirsiniz.
Kule tipi soğtucunun ledlerini mi bağlamak istiyorsunuz ? Bağlamak istediğiniz soket uçlarını ya da kabloların fotoğrafını yüklerseniz yardımcı olurum.Normalde kasanın reset butonunun bulunduğu yerdeki buton üzerinden kasadaki tüm fanların renklerini kontrol edebiliyorum. Görselde paralel bağlantıdan çıkan son kablo bahsettiğim butonun altındaki kontrolcüye bağlanıyor. Fakat ilgili kontrolcü üzerinde rgb kablosunu takabileceğim bir port bulunmuyor. Muhtemelen paralel bağlantıya ilgili fan rgb kablosunu bağlamam gerekiyor ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Fanın açıkta kalan kablosu soldaki kablonun aynısı.Kule tipi soğtucunun ledlerini mi bağlamak istiyorsunuz ? Bağlamak istediğiniz soket uçlarını ya da kabloların fotoğrafını yüklerseniz yardımcı olurum.
Diğer fanlar da bu soketle aynı ise paralel biri birine eklemeniz lazım. Diğer fanlar düz molex bağlantı ise çevirici kablo ile bağlamanız lazım. Her iki durumu da çözemesseniz fan kontrolcü alıp bağlamanız gerekli.Fanın açıkta kalan kablosu soldaki kablonun aynısı.
Tamamdır çok teşekkür ederim.Diğer fanlar da bu soketle aynı ise paralel biri birine eklemeniz lazım. Diğer fanlar düz molex bağlantı ise çevirici kablo ile bağlamanız lazım. Her iki durumu da çözemesseniz fan kontrolcü alıp bağlamanız gerekli.