Yardım Anakart Soğutucu Montajı

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Arkadaşlar merhaba stok fanı kule tipi ile değiştirmek için stok fanı sökmeye başladım ama vida yerleri ile birlikte söküldü b450 anakart fotoğrafları ekte ilettim. Nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_3882.jpeg
    IMG_3882.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_3884.jpeg
    IMG_3884.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 25

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Stok fan zaten altındaki soğutucu metal kısım ile vidalarla sökülür işlemi doğru yapmışsınız. İşlemci AM4 pinli ise pimlerinin zarar görmediğinden emin olun. Kule tipini zaten kendi aparat ve vidaları ile takıcaksınız eski fanın parçaları lazım olmayacak.

KS

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Anakart üzerinde vida takabileceğim bir alan görünmüyor ama fotoğrafta bakarsanız delikler boş görünüyor oraya takabileceğim bir vida yok. Anakart üzerindeki vida yuvalarının olması gereken yerler de çıktı.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Anakart üzerinde vida takabileceğim bir alan görünmüyor ama fotoğrafta bakarsanız delikler boş görünüyor oraya takabileceğim bir vida yok. Anakart üzerindeki vida yuvalarının olması gereken yerler de çıktı.
Soğutma montajı için Anakartın arkasında o vidaların çıktığı yere geçirilen dikdörtgen şeklinde vida takılabilicek braket var önce o parçayı 4 vidalı yere Anakartın arkasından takmanız gerekli sonra üzerine kule tipinin aparatlarını takarsınız ya da vidalarıyla direk montaj yaparsınız.

KS

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Tam olarak dediğiniz gibi plate varmış kasanın altına düşmüş şimdi buldum taktım çok teşekkür ederim fanın soketini de taktım çalışıyor fakat rgb soketini nereye takacağımı bulamadım ana kartımda rgb soketi yok fakat kasadaki diğer fanların bağlı olduğu kasa üzerinden kontrol edebildiğim bir rgb butonu var. Fanın rgb portonu nereye takabilirim?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Kasanın arkasında dikdörtgen kutu gibi bir şey vardır orada rgb yeri varsa takarsanız çalışır.

KS

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Kasanın arkasında dikdörtgen kutu gibi bir şey vardır orada rgb yeri varsa takarsanız çalışır.
Aslında arkasında böyle bir yapı var tüm fanlar uç uca eklenmiş gibi, dikdörtgen bir rgb kontrolcüsü bulamadım bu uç uca ekli kabloların bağlandığı yerde de rgb ucunu takabileceğim bir port bulamadım.

Ekli dosyalar

• IMG_3887.jpeg
    IMG_3887.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 25

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Aslında arkasında böyle bir yapı var tüm fanlar uç uca eklenmiş gibi, dikdörtgen bir rgb kontrolcüsü bulamadım bu uç uca ekli kabloların bağlandığı yerde de rgb ucunu takabileceğim bir port bulamadım.
O zaman bilmiyorum hocam. Bilen biri yazsın ben de öğreneyim.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Resimdeki soketler Fanların paralel molex güç bağlantısı. Fanlar adreslenebilir ARGB ya da RGB ise fan kontrolcü ekleyip kumanda ile renklerini değiştirebilirsiniz. Anakart üzerinde ARGB girişi varsa masa üstünden proğram ile renk değiştirebilirsiniz.

KS

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Resimdeki soketler Fanların paralel molex güç bağlantısı. Fanlar adreslenebilir ARGB ya da RGB ise fan kontrolcü ekleyip kumanda ile renklerini değiştirebilirsiniz. Anakart üzerinde ARGB girişi varsa masa üstünden proğram ile renk değiştirebilirsiniz.
Normalde kasanın reset butonunun bulunduğu yerdeki buton üzerinden kasadaki tüm fanların renklerini kontrol edebiliyorum. Görselde paralel bağlantıdan çıkan son kablo bahsettiğim butonun altındaki kontrolcüye bağlanıyor. Fakat ilgili kontrolcü üzerinde rgb kablosunu takabileceğim bir port bulunmuyor. Muhtemelen paralel bağlantıya ilgili fan rgb kablosunu bağlamam gerekiyor ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Normalde kasanın reset butonunun bulunduğu yerdeki buton üzerinden kasadaki tüm fanların renklerini kontrol edebiliyorum. Görselde paralel bağlantıdan çıkan son kablo bahsettiğim butonun altındaki kontrolcüye bağlanıyor. Fakat ilgili kontrolcü üzerinde rgb kablosunu takabileceğim bir port bulunmuyor. Muhtemelen paralel bağlantıya ilgili fan rgb kablosunu bağlamam gerekiyor ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Kule tipi soğtucunun ledlerini mi bağlamak istiyorsunuz ? Bağlamak istediğiniz soket uçlarını ya da kabloların fotoğrafını yüklerseniz yardımcı olurum.

KS

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Kule tipi soğtucunun ledlerini mi bağlamak istiyorsunuz ? Bağlamak istediğiniz soket uçlarını ya da kabloların fotoğrafını yüklerseniz yardımcı olurum.
Fanın açıkta kalan kablosu soldaki kablonun aynısı.

Ekli dosyalar

• IMG_3896.jpeg
    IMG_3896.jpeg
    25.4 KB · Görüntüleme: 15

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
Fanın açıkta kalan kablosu soldaki kablonun aynısı.
Diğer fanlar da bu soketle aynı ise paralel biri birine eklemeniz lazım. Diğer fanlar düz molex bağlantı ise çevirici kablo ile bağlamanız lazım. Her iki durumu da çözemesseniz fan kontrolcü alıp bağlamanız gerekli.

Ekli dosyalar

• molex1.jpg
    molex1.jpg
    29.5 KB · Görüntüleme: 14
  • fan kontrolcü1.jpg
    fan kontrolcü1.jpg
    8.7 KB · Görüntüleme: 17
  • çevirici.jpg
    çevirici.jpg
    18.5 KB · Görüntüleme: 16
KS

korayates

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Diğer fanlar da bu soketle aynı ise paralel biri birine eklemeniz lazım. Diğer fanlar düz molex bağlantı ise çevirici kablo ile bağlamanız lazım. Her iki durumu da çözemesseniz fan kontrolcü alıp bağlamanız gerekli.
Tamamdır çok teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri