Anakart Tercihi

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba beyler ben şuan ASUS M5A97 R2.0 kullanıyorum ve değiştirmek istiyorum (Anakartın dış görüntüsü hoşuma gitmiyor, bir sorunu yok) elimdekini satıcam bu arada almak isteyenler www.facebook.com/MyNameisRedx den ulaşabilir. Her neyse konuya gelelim
Asus 970 PRO GAMING 
ve
MSI 970A GAMING PRO CARBON  
arasında kaldım.
Dediğim gibi görünüşü güzel bir şey istiyorum ve yakında kullandığım işlemci (FX X8 8370) satıp yerine FX X8 9590 almayı düşünüyorum. 

Birde önemli bir husus var, bazı anakartlara işlemci soğutucusu yan takılıyor felan fistan olayları varmış, kesinlikle böyle olmamalı eğer bu msı yada asus öyleyse konu altına yazarsanız sevinirim. (Kasada boş yerim yok qD:QW:Qe) 

Ayrıca (qwe:QWE bi bitiremedim konuyu) DARK N10 almayı düşünüyorum maks. bütçe 350 tl (psu suz kasa) ona göre geniş bir kasa önerirsenizde sevinirim.

ve son olarak.. şaka şaka bitti.

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
r3dX' Alıntı:
Merhaba beyler ben şuan ASUS M5A97 R2.0 kullanıyorum ve değiştirmek istiyorum (Anakartın dış görüntüsü hoşuma gitmiyor, bir sorunu yok) elimdekini satıcam bu arada almak isteyenler www.facebook.com/MyNameisRedx den ulaşabilir. Her neyse konuya gelelim
Asus 970 PRO GAMING 
ve
arasında kaldım.
Dediğim gibi görünüşü güzel bir şey istiyorum ve yakında kullandığım işlemci (FX X8 8370) satıp yerine FX X8 9590 almayı düşünüyorum. 

Birde önemli bir husus var, bazı anakartlara işlemci soğutucusu yan takılıyor felan fistan olayları varmış, kesinlikle böyle olmamalı eğer bu msı yada asus öyleyse konu altına yazarsanız sevinirim. (Kasada boş yerim yok qD:QW:Qe) 

Ayrıca (qwe:QWE bi bitiremedim konuyu) DARK N10 almayı düşünüyorum maks. bütçe 350 tl (psu suz kasa) ona göre geniş bir kasa önerirsenizde sevinirim.

dostum anakart limitin ne kadar fiyat olarak bide sana fx x8 9590 tavsiye etmem gereksiz güç çeken ve her anakartın uyumlu olmadığı bir işlemcidir 220 watt çekiyor

r3dX' Alıntı:
Asus 970 PRO GAMING 
ve
arasında kaldım.

bu arada kasa olarakta bunu öneririm görünüşe önem veriyorsun gibi :D 
CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-ALPHA MidT ATX OYUNCU KASASI

KS

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart limiti yaklaşık 500 tl

Kasa içinde teşekkürler :)

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
r3dX' Alıntı:
Anakart limiti yaklaşık 500 tl

Kasa içinde teşekkürler :)

o fiyat aralığında alabileceğin anakartları seçmişsin zaten ikisininde kendine göre + ları var  ama renk konusunda asus daha canlı  msi kartı karbon olduğu için biraz daha hafif ve sağde  herkesin zevkleri farklıdır bana göre asus daha iyi  :D (senin kararın yinede)

KS

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya ikiside ışıklı ya, o yüzden istiyorum açıkcası :D ama dediğim gibi işlemciyi yan felan koyma gibi bir şey yapmam çok saçma durur. Bu kartların herhangi birinde öyle bir şey yapmam gerekiyor mu ?

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
r3dX' Alıntı:
Ya ikiside ışıklı ya, o yüzden istiyorum açıkcası :D ama dediğim gibi işlemciyi yan felan koyma gibi bir şey yapmam çok saçma durur. Bu kartların herhangi birinde öyle bir şey yapmam gerekiyor mu ?

soğutucudan mı bahsediyorsun yan takma olayını  :huh:

KS

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen soğutucuyu yan takıyorlarmış :E İşlemci yan takılırmı ya kafa kalmadı

Olsun yinede çirkin duruyor

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
r3dX' Alıntı:
Aynen soğutucuyu yan takıyorlarmış :E İşlemci yan takılırmı ya kafa kalmadı

Olsun yinede çirkin duruyor

yok o soğutucu yan takma olayı alacağın soğutucu ile alakalı anakartların soket yapıları standarttır yani olay soğutucu soketinde ve yapısında bitiyor olay  :)

KS

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bide işlemci olayına gelince sence değiştirmelimiyim ? 8370E kullanıyorum.

9590 yerine alınabilecek işlemcide önerebilirsin. İllaki 9590 olmalı diye bir şart koşmuyorum.

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
r3dX' Alıntı:
Bide işlemci olayına gelince sence değiştirmelimiyim ? 8370E kullanıyorum.

9590 yerine alınabilecek işlemcide önerebilirsin. İllaki 9590 olmalı diye bir şart koşmuyorum.

bence işlemciyi değiştirmene gerek yok 9590 yakın bi işlemci zaten 9590 alsan bile aynı performans biraz üstünü alırısn verdiğin paraya deymez  eğer oc bilgin varsa bi sıvı soğıtma alıp 5 ghz civarlarına çekebilrisin işlemcini.
yalız şöyle bi olay var amd 2017 de zen işlemcileri geliyor anakartı ve işlemciyi bence o zaman değiştir ddr4 desteği gelecek

KS

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OC düşünmüyorum ama sanırım zen leri bekleyemeyeceğim :D

Ayrıca şöyle bir soru daha sorayım SAPPHIRE RX470 8GB almayı düşünüyorum ve bu hafta yada haftaya alacağım gibi görünüyor sizce nasıl ? Yada aynı fiyata (1100 küsür) daha iyi bir ekran kartı bulunabilir mi ?

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
r3dX' Alıntı:
OC düşünmüyorum ama sanırım zen leri bekleyemeyeceğim :D

Ayrıca şöyle bir soru daha sorayım SAPPHIRE RX470 8GB almayı düşünüyorum ve bu hafta yada haftaya alacağım gibi görünüyor sizce nasıl ? Yada aynı fiyata (1100 küsür) daha iyi bir ekran kartı bulunabilir mi ?

rx 480 öneririm bunu alabilirsin 
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rx480-strix-gaming-8gb-gddr5-256bit-amd-radeon-ekran-karti.html
veya bunu :D
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-rx480-8gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

KS

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
470 le 480 arasında performans farkı yok :p 1060 Alacaktım fakat bilgisayarı bir abi 1000w psu lazım dedi o ne öyle ***** dedim tank mı çalıştırıyoruz diye içimden geçirmedim değil. Corsair CS750M kullanıyorum şuan 750w yetermi sizce o adam yetmez dedi ama bilmiyorum.

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
r3dX' Alıntı:
470 le 480 arasında performans farkı yok :p 1060 Alacaktım fakat bilgisayarı bir abi 1000w psu lazım dedi o ne öyle ***** dedim tank mı çalıştırıyoruz diye içimden geçirmedim değil. Corsair CS750M kullanıyorum şuan 750w yetermi sizce o adam yetmez dedi ama bilmiyorum.

bunu kim söylediyse neyin kafasını yaşamış    :huh:  bu arada rx 480  1060 dan 7 fps daha iyi bi kart  performans farkı var   :)

KS

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
E

expert

Guest
Tabi ki yeterli pinde uyar ileride ben SLI düşünüyorum dersen 480 al yok dersen 1060 al

O adama da slm söyle

KS

r3dX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi iyi :D ama kasaya sığmayacak q:WEQ: benle uğraştığınız kadar çevrenizdeki insanlarla uğraşmadınız biliyorum ama bir kaç soru daha var aklımda :p bunun için resim atmam lazım tabii.

http://i.hizliresim.com/WbMkJQ.jpg

kasanın işaretlediğim yerini kessem sığdırabilirmiyim ? yada kasanın dengesini bozarmıyım böyle bir şey yapsam ? (FAN TAKMA YERİ İLE DVD ROM YERI ARASINI)

O Kablo ne öyle diye soracak olursanız elimde vida yoktu böyle bir çözüm buldum q:WDQWD:A:DQ:W çok çılgınım çok..

Hüseyin Bütüner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
r3dX' Alıntı:
İyi iyi :D ama kasaya sığmayacak q:WEQ: benle uğraştığınız kadar çevrenizdeki insanlarla uğraşmadınız biliyorum ama bir kaç soru daha var aklımda :p bunun için resim atmam lazım tabii.

http://i.hizliresim.com/WbMkJQ.jpg

kasanın işaretlediğim yerini kessem sığdırabilirmiyim ? yada kasanın dengesini bozarmıyım böyle bir şey yapsam ? (FAN TAKMA YERİ İLE DVD ROM YERI ARASINI)

O Kablo ne öyle diye soracak olursanız elimde vida yoktu böyle bir çözüm buldum q:WDQWD:A:DQ:W çok çılgınım çok..

kasanın modelini yazarsan daha iyi olur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri