Yardım Anakart Ve Işlemci Değişimi Sonrası PC Yeniden Başlatıp Duruyot Kendisi

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemim msi b550 gaming plus amd ryzen 7 5700x gtx 1660 2x8 gb tam 2666 MHz 650 80 plus bronz power subly fakat değiştirdiğimden beri aynı sorunu yaşıyorum ramlerimim yerlerini değiştirdim fayda olmadı bidaha söktüm taktım olmadı bios güncelledim olmadı napıcağımı bilmiyorum masa üstüne dahi gelemiyorum 2-3 kere format artım pc artık açılıp direk kapanıyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Anakartın fotoğrafı varmı Ramler gözükecek şekilde ?

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ekli dosyalar

• 17324516575508029750133957969667.jpg
    17324516575508029750133957969667.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 10

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Ram bağlantıların doğru 2. ve 4. yuvada olucak ilk önce 1 ve 3 e taktıysan hata verir. Anakart üzerindeki uyarı ışıklarından yanan var mı ? Bilgisayar açılıyorken siyah ekran da altta bios menü hatası yazısı var mı ?

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nasıl yani siyah ekran olunca klavye mouse gidiyor ve vga ışığı yanıyor sonra yeniden başlıyordu anlatmak istediğiniz farklıysa daha detaylı analtırsanız sevinirim 3-4 gündür uğraşıyorum

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ram bağlantıların doğru 2. ve 4. yuvada olucak ilk önce 1 ve 3 e taktıysan hata verir. Anakart üzerindeki uyarı ışıklarından yanan var mı ? Bilgisayar açılıyorken siyah ekran da altta bios menü hatası yazısı var mı ?
Napıcam

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Anakartın üzerinde arıza hata bildiren küçük led ışıklar vardır turuncu kırmızı sarı beyaz gibi bilgisayar açılıyorken onlardan yanan var mı bir de o kule tipi soğutucunun fan soketi Anakart üzerinde doğru sokete bağlı mı?

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartın üzerinde arıza hata bildiren küçük led ışıklar vardır turuncu kırmızı sarı beyaz gibi bilgisayar açılıyorken onlardan yanan var mı bir de o kule tipi soğutucunun fan soketi Anakart üzerinde doğru sokete bağlı mı?
Bilgisayar açlınca sadece beyaz ışık yanıyor ilk cpu sonra dram sonra vga sonra pc geliyor ekran sonra bi anda pc kapanıyor bazen mavi ekran verip memory manager diyor bazen 000021a kule tipi yanda kablosu da cpu fan 1 takılı

Bilgisayar açlınca sadece beyaz ışık yanıyor ilk cpu sonra dram sonra vga sonra pc geliyor ekran sonra bi anda pc kapanıyor bazen mavi ekran verip memory manager diyor bazen 000021a kule tipi yanda kablosu da cpu fan 1 takılı
Genellikle o surumlarda masaüstüne ulaşabilir sende direk yeniden başlıyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Ramin birtanesini söküp sadece tek Ram ile açmayı denesene bilgisayarı.

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramin birtanesini söküp sadece tek Ram ile açmayı denesene bilgisayarı.
2 side aynı oluyor mavi ekran veriyor açılırken memory manager hatası bazen pc yeniden başlıyıp duruyor ekran kartındamı sıkıntımı var anlamadım 4 yıllık power subly duruyor pc de 650 watt bronze 80 anlamadım çözüm bulalımya

2 side aynı oluyor mavi ekran veriyor açılırken memory manager hatası bazen pc yeniden başlıyıp duruyor ekran kartındamı sıkıntımı var anlamadım 4 yıllık power subly duruyor pc de 650 watt bronze 80 anlamadım çözüm bulalımya
1 hafta önce almıştım hiçbir sıkıntısı yoktu pc nin i5 9400f vardı değiştik den sonra oldu çakışıyormu anlamadım

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246

1 hafta önce almıştım hiçbir sıkıntısı yoktu pc nin i5 9400f vardı değiştik den sonra oldu çakışıyormu anlamadım
Nedenlerini biraz araştırdım : İki farklı Ram modeli kullanınca, iki tane farklı HDD kullanınca yani bir tane normal SSD bir tanede hızlı olan M.2 versiyonu varsa hata verir diyor. Çözümün bir tanesinde Bios menüye girip VMD yi kapatın diyor kesin bir bilgi yok biraz daha inceliyorum.

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Nedenlerini biraz araştırdım : İki farklı Ram modeli kullanınca, iki tane farklı HDD kullanınca yani bir tane normal SSD bir tanede hızlı olan M.2 versiyonu varsa hata verir diyor. Çözümün bir tanesinde Bios menüye girip VMD yi kapatın diyor kesin bir bilgi yok biraz daha inceliyorum.
Tamamdır teşekkür ederim

Bide m2 ssd kullanmıyorum bi ssd dim 4 yıllık kingstom diğeri eskiden vaar olan 1tb lik hardiskim var şimdi bios taki ayarı yapıyorum ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır teşekkür ederim

Bide m2 ssd kullanmıyorum bi ssd dim 4 yıllık kingstom diğeri eskiden vaar olan 1tb lik hardiskim var şimdi bios taki ayarı yapıyorum ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim
Bide bu bios baktımda hiç görmedim hepsi intel işlemciyle alakalı diyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Tr den ve bir kaç yabancı forumda çözüm olarak şu yolları deneyin yazmışlar :
1- Windows eski Depolama birimi HDD' de kurulu ise hızlı olan SSD ye kurun.
2- Ram lerin ya da Ram yuvalarının arızalı olmadığından emin olun, Ram leri tek tek sırayla 2. ve 4. yuvaya takıp sistemi açıp biraz kullanıp deneyin yani önce Ramin bir tanesini 2. slota takıp bilgisayarı açıp deneyin sonra söküp aynı yere diğerini takıp deneyin. Aynı işlemi 4. Ram yuvasına uygulayın.
3- Bios Boot Manager menüsünde Windowsun kurulu olduğu disk ayarlarda 1. sırada olmalı.
4- Biosdan sanal ön belleği kapatın ( Advance Menü içerisinde VMD yi Disabled yapın)
5- Anakart Ekran Kartı ve diğer bağlantıların doğru olduğundan emin olun.

Benin incelediğim yorumlar bunlar anlayan arkadaşlar varsa müdahale ederler.

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2- Ram lerin ya da Ram yuvalarının arızalı olmadığından emin olun, Ram leri tek tek sırayla 2. ve 4. yuvaya takıp sistemi açıp biraz kullanıp deneyin yani önce Ramin bir tanesini 2. slota takıp bilgisayarı açıp deneyin sonra söküp aynı yere diğerini takıp deneyin. Aynı işlemi 4. Ram yuvasına uygulayın.
3- Bios Boot Manager menüsünde Windowsun kurulu olduğu disk ayarlarda 1. sırada olmalı.
4- Biosdan sanal ön belleği kapatın ( Advance Menü içerisinde VMD yi Disabled yapın)

Sdd kurulu windows bidaha kurup hardisk mi kurayım bide vmd nasıl kapatıcağım onu yapamadım fotoraf veya video atarsanız sevinirim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Tekrar Windows kurmaya gerek yok Bios konusunda bilgim yok anlayan arladaşlar yazarlar.

KS

gofulq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ram leri denetimde dediklerinizi denedim fakat yine aynı nasıl çözü eğimi bilmiyorum yeni tam mi alsam yoksa psu yetersizliği bilmiyorum napmalıyım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri