Anakart ve M.2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aoyilmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Hali hazırda 3 yıl önce topladığım bir bilgisayarım var. Sistemi biraz daha hızlandırmak adına ssd takıp işletim sistemini bu ssd üzerine kurmak istiyorum. Biraz araştırınca normal ssd lerin haricinde birde m.2 ssd ler ile karşılaştım. Çok fikir sahibi değilim. O yüzden yardımınızı rica ediyorum. Elimdeki anakarta bu m.2 destekli ssd lerden takabilir miyim? Eğer mümkünse tavsiye marka model var mıdır? [font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, Arial, Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell,]M.2 PCIe ve [size=small][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, Arial, Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell,]M.2 SATA hangisi uygun?[/font][/font][/size]

Anakart:

ASUS PRIME B350M-A AMD RYZEN

https://www.asus.com/tr/Motherboards/PRIME-B350M-A/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartınızda PCIe 3.0 M.2 soketi var ki PCIe standardı en hızlı M.2 disk standardıdır yani SATA M.2 modelleri geçin. Bütçenizi söylerseniz M.2 konusunda yardımcı olurum ama piyasadaki en ucuz , kaliteli ve performanslı M.2 diski soruyorsanız aşağıdakilere bakabilirsiniz.

1. Kingston 250GB A2000 - 380 TL
  2. Kingston 500GB A2000 - 564 TL 

KS

aoyilmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler. 500 liralık bir bütçe ayırdım. 250 gblık bir ssd arıyorum. Yazma/okuma hızı yüksek başka önerileriniz var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri