Anakart Ve Ram Uyumsuz Mu?

Kostix52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gigabyte H610M DDR4 Rev 1.0 anakartım var ve buna XPG Spectrix D35G 32 GB RAM taktım RAM kodu AX4U320016G16A-DTBKD35G. XMP profilini 3200 MHz alınca PC bazen açılıyor, bazen açılışta kalıyor, bazen yarım saat çalışıp pc birden donuyor güç tuşuna basılı tutmadan kendine gelmiyor. Bir de Chrome'da "Hay aksi!" hatası alıyorum, ne yaptıysam sorunu çözemedim. RAM'leri tek tek iki slotta da 3200 MHz'de denedim, sorun yok; ikisi takılınca bunun gibi sorunlar alıyorum. OCCT'de 3200 MHz RAM testi yapınca bir sürü hata veriyor. 3000 Mhz de hiç bir sorun yok böyle bir hatayla karşılaşan kullanıcılar varmı ?

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
474
Ram konusu sıkıntı, kullandığın marka anakart Ram seçen bi yazılıma sahip.Gigabyte B650 anakart ve 7800X3D İşlemcide Ram overclock yaparken aynı sorunu yaşadık, sistem yarım saat sonra kapanıyordu ya da Bios menüye atıyordu. Ramler uyumlu olmasına rağmen bu sorunu yaşadık, ramleri değiştirerek çözdük.Sorunun asıl kaynağı Gigabyte anakart Bios yazılımı, bu durumlar da ayar tutmuyor ne yazıkki.
Çözüm olarak iki seçenğin var Bios sürümü betaysa bi önceki normal sürüme geçmek, aynı ayarları o sürümde denemek.
Ya da Ramleri satıp anakart listesinde adı geçen Ramlerden almak ama kesin çözüm değil.
Normalde en bilinmedik adı olmayan Ramler bile çalışıyor ama konu Gigabyte olunca işler karışıyor. Elimizde fazla sistem olduğu için hangi Ramleri satıp hangilerini aldık markaları hatırlamıyorum, yarın iş yerinden bakıp geri dönüş yaparım. Chrome Ram odaklı çalıştığı için ramler hata verince tarayıcıda hata verip çöker normaldir. İşlemci ve kullandığınız Ssd yi de belirtin başka çözüm yolu varmı bakalım.

KS

Kostix52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Memtest86 ile Ramleri kontrol et.
Denendi sorun yok

Ram konusu sıkıntı, kullandığın marka anakart Ram seçen bi yazılıma sahip.Gigabyte B650 anakart ve 7800X3D İşlemcide Ram overclock yaparken aynı sorunu yaşadık, sistem yarım saat sonra kapanıyordu ya da Bios menüye atıyordu. Ramler uyumlu olmasına rağmen bu sorunu yaşadık, ramleri değiştirerek çözdük.Sorunun asıl kaynağı Gigabyte anakart Bios yazılımı, bu durumlar da ayar tutmuyor ne yazıkki.
Çözüm olarak iki seçenğin var Bios sürümü betaysa bi önceki normal sürüme geçmek, aynı ayarları o sürümde denemek.
Ya da Ramleri satıp anakart listesinde adı geçen Ramlerden almak ama kesin çözüm değil.
Normalde en bilinmedik adı olmayan Ramler bile çalışıyor ama konu Gigabyte olunca işler karışıyor. Elimizde fazla sistem olduğu için hangi Ramleri satıp hangilerini aldık markaları hatırlamıyorum, yarın iş yerinden bakıp geri dönüş yaparım. Chrome Ram odaklı çalıştığı için ramler hata verince tarayıcıda hata verip çöker normaldir. İşlemci ve kullandığınız Ssd yi de belirtin başka çözüm yolu varmı bakalım.
Bios son sürüme güncellendi hata diğer sürümlerde de veriyordu flashtan güncelleme yapmıyorum direk ssd den alıyor. İ3 12100f işlemci WD Blue SN570 1 tb ssd kullanıyorum..

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
753
Bu AX4U320016G16A-DTBKD35G Ram dual kit olarak mı aldınız yoksa ayrı ayrı tek çubuk halinde mi?
Bu önemlidir uyumluluk açaısından....

Gigabyte H610M DDR4 Rev 1.0
İNTEL işlemci desteği,

RAM tam olarak bu mudur?
SPD speed dediği temel frekan bu değer: 2666 MT/S
Bunun üst değerleri hız aşırtmaya girer. Temel faktör. bellek yongalarında kullandıkları RAM chipsetleri.
Kimi hız aşırtmaya daha yatkındır. Kİmi daha az.
Tahminimce sizdeki durum bu... İşlemci bellek denetleyicisi de işin içine girer ki değişkenlik gösterebilir..

''3000 Mhz de hiç bir sorun yok''
demişsiniz bu değerlerde kullanın. BİOS son sürüm zaten, etki etmemiş iyileştirme açısından

İ3 12100f

Bellek Özellikleri​

Maksimum Bellek Boyutu (bellek türüne bağlı olarak)
128 GB
Bellek Türleri
DDR5 için 4800 MT/s'ye kadar,
DDR4 için 3200 MT/s'ye kadar.

KS

Kostix52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu AX4U320016G16A-DTBKD35G Ram dual kit olarak mı aldınız yoksa ayrı ayrı tek çubuk halinde mi?
Bu önemlidir uyumluluk açaısından...
Dual kit olarak aldım
Evet bu.
Yardım ve ilgi alakanız için hepinize teşekkür ederim. Bende uyumluluk sorunu olduğunu düşünmüştüm 3000 Mhz de bir sorunum yok böyle devam kullanmaya.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
474
Dual kit olarak aldım

Evet bu.
Yardım ve ilgi alakanız için hepinize teşekkür ederim. Bende uyumluluk sorunu olduğunu düşünmüştüm 3000 Mhz de bir sorunum yok böyle devam kullanmaya.
Çalışan frekansta kullanmaya devam o zaman, bu zamanda Ram al sat durumları zaten mantıklı değil. Çalışan haliyle kurcalamadan kullanın. Msi anakartta da çözemedik aynı durumu, manuel ayar ile kullanıyoruz.

KS

Kostix52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çalışan frekansta kullanmaya devam o zaman, bu zamanda Ram al sat durumları zaten mantıklı değil. Çalışan haliyle kurcalamadan kullanın. Msi anakartta da çözemedik aynı durumu, manuel ayar ile kullanıyoruz.
Aynen devam ama ben bunu Gigabyte de soracağım onların açıklaması ne buraya yazacağım :)

QWEQ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ramlere 1.35V güç değeri verin stok halde 1.20 değerinde çalışıyodur muhtemelen, yeterli güç alamayınca sistem bi anda donuyo bende yaşadım. Xmp açıksa gear 1 yada 2 deneyin mhz değerini çalışıyosa en yüksekte deneyin donma veya stabil çalışmama sorunu olursa bi alt mhz değerinde deneyin.

KS

Kostix52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ramlere 1.35V güç değeri verin stok halde 1.20 değerinde çalışıyodur muhtemelen, yeterli güç alamayınca sistem bi anda donuyo bende yaşadım. Xmp açıksa gear 1 yada 2 deneyin mhz değerini çalışıyosa en yüksekte deneyin donma veya stabil çalışmama sorunu olursa bi alt mhz değerinde deneyin.
Gear 1 ve 2 nin faydası yok diğer voltaj ayarlarınıda denemiştim aynı fark etmedi ramlerin paketinin üzerinde 1.35v yazıyor bios da 1.20v yazıyor denedim değişmedi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri