Soru Anakartımda Rgb Giriş Soketi Yok Mu?

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Arkadaşlar merhaba,

bu ürünü aldım fakat anakartta yerini bulamadım nereye takılıyor bilen yazabilirmi ? anakartım asus b450 dragon

1696242731781.png

1696236874679.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
anladım dostum çok teşekkür ediyorum :) ışıksız bir süre kullanacağız o zaman

** Mesaj düzenleme: Bir yanlışlık var ama şöyle; Siz RGB bağlantıyı çalıştırmak istiyorsunuz. Bu pinler fanları çalıştırmak için. Ben fanları çalıştıramadığınızı düşünerek öneride bulundum.

Sizin anakartınızda RGB soket girişi maalesef yok. Olmadığı için de çalıştıramıyorsunuz.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
** Mesaj düzenleme: Bir yanlışlık var ama şöyle; Siz RGB bağlantıyı çalıştırmak istiyorsunuz. Bu pinler fanları çalıştırmak için. Ben fanları çalıştıramadığınızı düşünerek öneride bulundum.

Sizin anakartınızda RGB soket girişi maalesef yok. Olmadığı için de çalıştıramıyorsunuz.
Fan çoklayıcısı alsam bunun pinlerini ona taksam bozulurmu peki ?
Birde ben xpg d41 32gb ram (16×2) kullanıyorum yeni kendim taktım,fakat xpg prime uygulamasını açınca oyunlarda fps kaybı yaşıyorum programı kapatınca düzeliyor acaba anakartımda rgb kontrolünü desteklemediği için olabilirmi ?

Birde konuyu daha güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ediyorum.

Birde instagramda böyle kasalar için rgbli camlar üretenler var onlardada 3-4pinli 5v lu camlardan almayı planlıyordum rgb kontrolcüm yoksa alsamda çalıştıramazmıyım ya ?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Fan çoklayıcısı alsam bunun pinlerini ona taksam bozulurmu peki ?
Birde ben xpg d41 32gb ram (16×2) kullanıyorum yeni kendim taktım,fakat xpg prime uygulamasını açınca oyunlarda fps kaybı yaşıyorum programı kapatınca düzeliyor acaba anakartımda rgb kontrolünü desteklemediği için olabilirmi ?

Birde konuyu daha güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ediyorum.

Birde instagramda böyle kasalar için rgbli camlar üretenler var onlardada 3-4pinli 5v lu camlardan almayı planlıyordum rgb kontrolcüm yoksa alsamda çalıştıramazmıyım ya ?
Aynı anakarta sahibim. Taner hocamın dediği gibi, anakartta rgb veya argb soketi yok. Hangi tür sokete göre şeyler kullanmak istiyorsan, ona göre bir harici kontrolcü almalısın. Ya herşeyi argb al, yada rgb. Tek kontrolcü de bitsin iş. Aşağıdaki kontrolcü var bu aralar sadece. Fan çoklayıcı bir tarafı, bir tarafıda argb kontrolcü. Xpg'nin o yazılımı fps düşürüyor diyenler gördüm. Desteklerse armoury create programı ile kontrol etmeyi dene.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Aynı anakarta sahibim. Taner hocamın dediği gibi, anakartta rgb veya argb soketi yok. Hangi tür sokete göre şeyler kullanmak istiyorsan, ona göre bir harici kontrolcü almalısın. Ya herşeyi argb al, yada rgb. Tek kontrolcü de bitsin iş. Aşağıdaki kontrolcü var bu aralar sadece. Fan çoklayıcı bir tarafı, bir tarafıda argb kontrolcü. Xpg'nin o yazılımı fps düşürüyor diyenler gördüm. Desteklerse armoury create programı ile kontrol etmeyi dene.

-dostum gerçekten çok teşekkür ediyorum. bugün kasaya destek aparatını monteledim fakat kasanın vidalarından dolayı destekleyici aparat ekran kartının fanlarına değme yapıyor şuan için monte yapmayı düşünmüyorum onun yerine destek ayak aldım onunla idare edicem gibi gözüküyor.

-atmış oldugun parça için teşekkürler almayı planlıyorum ihtiyacımız olan bir ürün gerçekten :)

-xpg prime uygulaması için evet düşüyor ya o yüzden onuda kullanmıyorum.
bakalım ilerleyen zamanlarda anakart alabilirim o zaman elimde ramler ve m2im var güzel bir anakartla elimdeki bütün parçalarıda takmış olurum. diye umut ediyorum.
Teşekkür ediyorum kolay gelsin destekleriniz için.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri