ANAKARTIN DİĞER PARÇALARA OLAN PERFORMANSI

Furkan SK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İŞLEMCİM İ5 7400 EKRAN KARTIM GTX 1060 3GB ASUS RAM 8GB DDR4 ANAKARTIM ASUS H110M - C  POWERSUPPLY 600W SERTİFİKASI YOK +80 GİBİ 

OYUNLARDA DİĞER İ5 7400 1060 3GB LI BİLGİSAYARLARA GÖRE DAHA DÜŞÜK FPS ALIYORUM GTA 5 DE ORTA AYARLARDA 60 70 FPS GİBİ BUNUN ANAKARTLA BİR İLGİSİ VARMI YA DA PERFORMANSI DÜŞÜREN PARÇA NEDİR ??

KS

Furkan SK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ss ye bir bakın cpu yüzde 100 gpu yüzde 30 fps 60 aynı ayarlarda youtube den izliyorum aynı parçalar aynı grafik ayarları aynı haritadaki yer adamların cpu 80 90 gpu 99 fpsleri 75 80 bende de böyle http://hizliresim.com/zMJYND

grafikleri ultraya da alsam low a da alsam ekran kartı kullanımı düşüyor veya yükseliyor ama fps low da bile yer yer 45 50 ye düşüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinizde fazla kullanım var ekran kartınızda darboğaz oluyor bunun birkaç sebebi olabilir; Sürücülerin gücelliğini kontrol edin Windows 'unuz dahil olmak üzere her şey güncel olsun. Antivirüs kullanıyorsanız önce virüs taraması yapın virüs yoksa devre dışı bırakın ve öyle deneyin. Sistemde ki kalıntı dosyalarınızı silin " %temp% / C:\Windows\Temp " klasörlerinin içerisinde ki her şeyi silin slinmeyenleri es geçin. Görev yöneticisinde ki işlemcinize yük bindiren kullanılmayan uygulamaları sonlandırın. Anakartınızın BIOS sürümünün güncelliğini kontrol edin. Bütün bunlar sonuç vermez ise format atmanız gerekebilir. Sonrasında halen daha aynı ise parçaların birisinde arıza olabilir.

KS

Furkan SK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu dediklerinin hepsini yapmıştım daha öncesinden hiç bir sonuç alamadım fakat bir sorun daha var oyuna girdiğimde güç kaynağından bir bobin cızırdama sesi geliyor güç kaynağım dark 600w ve sertifikası yok acaba sorun güç kaynağında olabilir mi yeterli gücü çekemiyordur +80 olmadığı için ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Senin sisteminin maksimum çekeceği güç 250W oda normal değer 300W O.C. yaparsan maksimumda istediği değer sertifikasız 600W bir güç kaynağı eğer sorunu yoksa 250-300W 'ı rahat karşılar ancak bobin sesi filan var diyorsun belki arızalıdır bilemedim başka bir güç kaynağı etrafında arkadaşın filan varsa dene belki dediğin gibi güç kaynağın arızalı olabilir.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
i5 7400 ün içinde dahili grafik kartı var. E.kartını söküp ,makinayı o şekil bi çalıştır. Bak bakalım,işlemci gene yüzde yüzlerde olacakmı. Basit bi oyunla,dene.

KS

Furkan SK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ekran kartını çıkarınca içindeki grafik kartını güncelleyemiyorum hata veriyor

bazı bilgisayarcılara soruyorum anakartından kaynaklı diyorlar gaming anakartın olması gerekli tam performans için diyorlar bir alakası varmı ? gta 5 de ultrayada alsam low a da alsam fps 65 70 arası ara ara 45 50 ye düşüyor bir problem var değil mi ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Anakartın ,gaming anakart olayı ile ne alakası var. :)

Yani bu olay ile ,uzaktan yakından zerre kadar alakası yok. :cool:
 Yalnız, e.kartı kullanımın gerçekten çok düşük. FPS ,bu yüzden düşük.
 E.kartını çıkarınca hata vermemesi gerek. Anakartın cd sinden driverleri yükledinizmi.

KS

Furkan SK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
darboğaz oluyor i5 7400 le gtx 1060 3gb ama besleyebilmesi lazım windows kurarken bir hatamı yaptım acaba ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Tekrar temiz bi format deneyin o zaman. İşlemci ,e,kartını besliyeyemiyor,açıkçası.

KS

Furkan SK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bios güncel olmayabilir ondan yaparmı acaba ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri