Anakartin Işlemci Soketine Çok Az Termal Macun Geldi

kadircakir1014

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar maalesef soğutucu takarken biraz ortalığı dağıttım o sırada soketin birkaç pinine termal macun gelmiş sizce sorun olur mu ? Eğer olur diyorsanız temizlemek için güvenilir bir sıvı var mıdır?

Ekli dosyalar

• 17293478804564083229048627259686.jpg
    17293478804564083229048627259686.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 21

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
Arkadaşlar maalesef soğutucu takarken biraz ortalığı dağıttım o sırada soketin birkaç pinine termal macun gelmiş sizce sorun olur mu ? Eğer olur diyorsanız temizlemek için güvenilir bir sıvı var mıdır?
Önce iğne gibi ince bir şey ile tek tek deliklerin içini temizlemeye çalışın bence. Anakartta kullanılabilecek tek sıvı da izopropil alkol.

KS

kadircakir1014

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Deniyicem hocam o zaman şimdilik gelsin bir işlemci eğer olmazsa dediğinizi yapicam yoruldum valla ya teşekkürler öneriniz için

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
Deniyicem hocam o zaman şimdilik gelsin bir işlemci eğer olmazsa dediğinizi yapicam yoruldum valla ya teşekkürler öneriniz için
Siz yine işlemciyi bulaştırmadan önce temizleyin, sonra işlemciyle de uğraşmayın. Delikleri iyi temizlemeniz önemli, özellikle derine gitmemesine özen gösterin. Hepsini temizlersiniz, sadece birinde kalır fark etmezsiniz. Takarsınız işlemci çalışır sorun yok dersiniz, o bir pin yüzünden işlemci yüke binince yanabilir.

KS

kadircakir1014

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam selsilin kontak spreyini aldım üstüne sıkıcam soket kısmının sonra çok az kulak temizleme çubuğu ile temizlemeyi deniyicem sizce sorun olur mu ? Yani en mantıklı yol bu gibi

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
Hocam selsilin kontak spreyini aldım üstüne sıkıcam soket kısmının sonra çok az kulak temizleme çubuğu ile temizlemeyi deniyicem sizce sorun olur mu ? Yani en mantıklı yol bu gibi
Kontak sprey konusunda garanti veremem.

KS

kadircakir1014

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kontak sprey konusunda garanti veremem.
Haklısınız o zaman biraz araştırdım kontwk sprey olayını ona göre yapicam yoksa bu stres beni geriyor 😂

NyxeniQ

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
Bir ıslak mendili iyice kurut ve az miktarda izopropil alkolle ıslat (sıktığında damlayacak kadar ıslanmaması lazım) sonradan sivri uçlu olmayan bir iğneye tek kat sarıp delikleri aşağıdan yukarı olacak şekilde temizle.
İzopropil alkolün saflığını olabildiğince yüksek olanından seçmeni öneririm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri