- Tepki
- 1
Önce iğne gibi ince bir şey ile tek tek deliklerin içini temizlemeye çalışın bence. Anakartta kullanılabilecek tek sıvı da izopropil alkol.Arkadaşlar maalesef soğutucu takarken biraz ortalığı dağıttım o sırada soketin birkaç pinine termal macun gelmiş sizce sorun olur mu ? Eğer olur diyorsanız temizlemek için güvenilir bir sıvı var mıdır?
Siz yine işlemciyi bulaştırmadan önce temizleyin, sonra işlemciyle de uğraşmayın. Delikleri iyi temizlemeniz önemli, özellikle derine gitmemesine özen gösterin. Hepsini temizlersiniz, sadece birinde kalır fark etmezsiniz. Takarsınız işlemci çalışır sorun yok dersiniz, o bir pin yüzünden işlemci yüke binince yanabilir.Deniyicem hocam o zaman şimdilik gelsin bir işlemci eğer olmazsa dediğinizi yapicam yoruldum valla ya teşekkürler öneriniz için
Kontak sprey konusunda garanti veremem.Hocam selsilin kontak spreyini aldım üstüne sıkıcam soket kısmının sonra çok az kulak temizleme çubuğu ile temizlemeyi deniyicem sizce sorun olur mu ? Yani en mantıklı yol bu gibi
Haklısınız o zaman biraz araştırdım kontwk sprey olayını ona göre yapicam yoksa bu stres beni geriyorKontak sprey konusunda garanti veremem.
Anakart işlemci soketi temizliği için Kontak sprey önerisi
Selam B450 AM4 anakartıma macun taştı ve sokete bulaştı. İşlemcide de biraz var. Ben işlemciyi ve anakartı kontak spreyle temizlemek istiyorum çünkü donma yapıyor PC. Bu durumu temizlemek için hangi yağsız kontrak spreyi kullanmalıyım? Ben biraz baktım ancak sağlama yapmak adına birkaç link...www.technopat.net