Anakartta CPU Ve Dram Işığı Yanıyor Görüntü Gelmiyor

lucky19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anakart modeli msı b840 gaming plus wifi sıfır
İşlemci R5 7500f sıfır
Ekran kartı RX 6800xt
Ram patriot viğer elite 5 16gb RGB
Bileşenler bunlar kasa açılıyor fanlar dönüyor sorun yok ekran kartının ramin fanların vs RGB si yanıyor ama CPU ve dram ışığı yanıyor işlemci sıfır ram 2. El ama ramda sorun yoktu test etmiştim bios pilini falan söktüm ramin slotlarını tek tek değiştirip denedim yok olmuyo ekranda sinyal yok 15 Sny sonra dinlenme moduna giricek yazıyo

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
BIOS pilini çıkardıktan sonra 10 saniye kadar kasanın güç tuşuna basılı tutun (varsa anakartın üzerindeki statik enerjiyi atmak için). Tabii kasa düğmelerinin bağlantısı yapılı olmalı. MSI anakartlarda JBAT1 adında 2'li pin olur, sizin anakartta da varsa buraya iletken bir metal ile (2 pine de temas etmeniz gerekir) 10 saniye kadar kısa devre yaptırılarak da aynı şeyi yapabilirsiniz. Statik enerji varsa bunu atmadan çalışmıyor.

BIOS güncellemesi yapmış mıydınız?
Özelliklerinde yanlış görmediysem BIOS Flashback özelliği olması lazım, anakarta sadece 12 pin bağlantısı olsa dahi USB üzerinden BIOS güncelleyebilirsiniz. Son BIOS'u anakartın sitesinden indirebilirsiniz.

RAM'leri hangi slotlara taktınız?
Denemediyseniz 2. ve 4. slota takıp dener misiniz?
1769796189833.png
Zaten 2. ve 4. slotlara takmışsanız o zaman tek RAM (A2 yani 2. slota) takarak açmaya çalışın.

Bunlar da çözemezse anakartın teknik servisine arayıp danışın, belki RMA açıp servise gönderebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri