Anakartta sol ram slotum çalışmıyor

Alihanarr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yaklaşık iki ay önce aldığım hazır sistemin anakartını değiştirdim Asus prime b 560m-k modelini aldım. Sistemi hazırladım ramları taktım görüntü gelmedi, ramlerde bir sorun olacağını düşündüm sol slottaki rami çıkardım görüntü geldi, diğer rami de sağ slotta denedim yine görüntü geldi yani ramlerde bi sorun yok ama ikisini de ayrı ayrı sola takınca görüntü gelmiyor. İkisini beraber çift slota takınca da görüntü gelmiyor. Benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu? Olduysa nasıl çözdünüz. Ya da garantiye mi gitmesi gerek? Yardım edebilir misiniz lütfen

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Cvp: Anakartta sol ram slotum çalışmıyor

Ramların slotunu değiştirince görüntü geliyor mu? İki ramin takılı olduğu zaman, eğer olmazsa bios pilini çıkarıp tekrar deneyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Anakartta sol ram slotum çalışmıyor

Eğer o sokette 2 RAM modülüde sorun çıkartıyorsa ve diğer sokette sorunsuz çalışıyorsa ki böyle yazmışsınız sorun bildiğim 3 şeyden olabilir.
  1. RAM soketi arızası ama yeni bir anakartta çok sık başa gelen bir durum değildir. Tek çaresi servis.
  2. CPU montaj hatası. Eğer işlemciyi takarken pinlere zarar verdiyseniz yada elektrik ileten bir macun kullandıysanız ve bu pinlere bulaştırdıysanız veya CPU soğutucunun montajını yaparken işlemciye aşırı baskı uyguladıysanız belleklerde soket bazlı sorun oluşabilir. Kontrol edilmesi gerek ki çözemezseniz yine servislik bir durum kendisi.
  3. Son olarak çok olası değil ama BIOS odaklı bir sıkıntı olabilir. BIOS son sürüm değilse çalışan bellekle bir güncelleyip deneyin.    

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri