Yardım Ani GPU Kullanımı Düşmesi Ve Drop Sorunu

slonce35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
i5 125400F işlemci ve Rtx 3060 ekran kartına sahibim. Oyunlarda, özellikle BF2042'de 5 dakikada bir ekteki gibi ekran kartı kullanımı düşüyor ve 100-150 arası olan fps bir anda 10-15'lere geriliyor. Yaklaşık 10-15 saniye süren bu durum yüzünden oyun oynanılamaz hale geliyor. Ve bu durum yalnızca oyunda yaşanıyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.

Ekli dosyalar

• drop.png
    drop.png
    4.3 MB · Görüntüleme: 82

MinasXgod

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
79
Merhabalar,
i5 125400F işlemci ve Rtx 3060 ekran kartına sahibim. Oyunlarda, özellikle BF2042'de 5 dakikada bir ekteki gibi ekran kartı kullanımı düşüyor ve 100-150 arası olan fps bir anda 10-15'lere geriliyor. Yaklaşık 10-15 saniye süren bu durum yüzünden oyun oynanılamaz hale geliyor. Ve bu durum yalnızca oyunda yaşanıyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.
Hocam sadece bu oyunda yaşanıyorsa bf 2042 kaynaklı bir optimizasyon sıkıntısı olabilir. Oyun zaten sıkıntıları ile ünlü

KS

slonce35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sadece bu oyunda yaşanıyorsa bf 2042 kaynaklı bir optimizasyon sıkıntısı olabilir. Oyun zaten sıkıntıları ile ünlü

Hocam bir kaç kez ama daha nadir FIFA 23'te de yaşadım bu durumu. Ben de sizin gibi haklı olarak BF'nin kendisiyle alakalı bir durum olduğunu düşündüm ancak yerli-yabancı hiç bir kaynakta benzer bir durumu göremedim bu oyunla ilgili.

MinasXgod

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
79
Isı değerleriniz nasıl hocam

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
oyunun optimizasyon sıkıntısı olablr forza givi oyunlar dener misiniz ?

drop yaşıyor mısınuz

KS

slonce35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oyunun optimizasyon sıkıntısı olablr forza givi oyunlar dener misiniz ?

drop yaşıyor mısınuz

Hocam oynadığım oyunlardan rdr2, valorant ve cs go'da herhangi bir problem yaşamadım. Fifa 23'te yaşıyorum ama daha nadir. Onu da modlu kullanıyorum ona bağlıyorum.

Hımm sıcaklık dropuda değil belliki bn hala oyun kaynaklı olduğunu düşünüyorum hocam sistemin güzel çünkü

İnşallah oyunla alakalıdır hocam.

KS

slonce35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, sorunun kaynağını buldum. Bu donma ve takılmalar işlemci sıcaklığı 60'i geçmese dahi yalnızca işlemci turbo frekansta çalışınca oluyor. çareyi güç planında En yüksek güç yönetimini %99'a çekmekte buldum ancak bu şekilde işlemciyi kısıtlamış oluyor ve temel frekansa getiriyor. İşlemci hasarlı mı diye düşünmeden edemiyorum. Tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

MinasXgod

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
79
Merhaba, sorunun kaynağını buldum. Bu donma ve takılmalar işlemci sıcaklığı 60'i geçmese dahi yalnızca işlemci turbo frekansta çalışınca oluyor. çareyi güç planında En yüksek güç yönetimini %99'a çekmekte buldum ancak bu şekilde işlemciyi kısıtlamış oluyor ve temel frekansa getiriyor. İşlemci hasarlı mı diye düşünmeden edemiyorum. Tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
Garantisi dolmadan tüm bu şikayetlerini yazıp yolla işlemciyi

KS

slonce35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Garantisi dolmadan tüm bu şikayetlerini yazıp yolla işlemciyi

Gerek kalmadı. Satın aldığım yerin teknik servisi ile görüştüm, biostan Hardware monitor'u kapatmamı, problemin bundan kaynaklandığını söyledi. Bu şekilde çözüm sağladım. Benzer problemi yaşayan olursa diye belirtmek isterim. Destek olan herkese teşekkürler.

solskjaer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gerek kalmadı. Satın aldığım yerin teknik servisi ile görüştüm, biostan Hardware monitor'u kapatmamı, problemin bundan kaynaklandığını söyledi. Bu şekilde çözüm sağladım. Benzer problemi yaşayan olursa diye belirtmek isterim. Destek olan herkese teşekkürler.
hocam hardware monitoru nasıl kapatıın ben bulamadım biosta

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri