ani kasma

hslr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
just cause 3 ve need for speed paybackte ani kasılma ve yavaşlamalar oluyor bir de oyun esnasında opera da bir sayfa açılıyor o zamanlar muazzam bir donma oluyor nedeni ne olabilir sizce
sistemim i3 8100 ,team 8 gb 2666 mhz ram ,palit 1060 3 gb, high power 400 watt 80 bronze

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
hslr' Alıntı:
just cause 3 ve need for speed paybackte ani kasılma ve yavaşlamalar oluyor bir de oyun esnasında opera da bir sayfa açılıyor o zamanlar muazzam bir donma oluyor nedeni ne olabilir sizce
sistemim i3 8100 ,team 8 gb 2666 mhz ram ,palit 1060 3 gb, high power 400 watt 80 bronze

PSU yetersiz bence.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
65W işlemci + 120W E.kartı diğer bileşenlerde toplamda en fazla 100W harcasın tam yükte toplamda 250W-300W arası güce ihtiyacın var 400W 80+ Bronze sertifikalı bir güç kaynağın var buda yaklaşık olarak 12V kanalından 340W-360W civarı verebiliyor yani PSU ile ilgili bir sıkıntın yok ucu ucuna yetiyor 40W civarı boşta kalabiliyor sistem tabi e.kartına O.C. yapmadıysan yaptıysan güç yetmeyebilir bunu belirteyim. Bu durum hariç olasıklıkları netleştirelim sadece bu 2 oyuna özel bir durum mu bu? Ayrıca orjinal oyun kullandığınızı varsayıyorum eğer crack ise ve sadece bu oyunlarda ise önce crack odaklı bir sorunmudur ona bakmak gerek ama eğer böyle ise bence oyun odaklıdır. Bu soruların cevabını netleştirin o şekilde çözüm önerileri sunalım duruma.

KS

hslr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
just cause 3 orjinal steam den aldığım payback ise diğer türden bu iki oyunda daha çok vakit geçiriyorum diğer oyunlara neredeyse hiç girmiyorum onun için diğer oyunlarda olup olmadığı hakkında bir fikrim yok açıkçası

bu arada ekran kartında o.c yapmadım hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'yu geçiyoruz sistemi olduğu gibi kullanıyorsan. Temel sorulara geçelim tüm sürücülerin ve sistemin güncel sürümdeler mi ve sistemde antivirüs vs. varsa virüs taraması yapın mı? Ayrıca Enes 'in dediği gibi birde MSI afterburner ile oyun için FPS / CPU ve GPU kullanımını yüzdelik olarak ve RAM ve güç kullanımını gösteren değerleri açıp paylaşır mısınız.

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
PSU'yu geçiyosun o kadar hesap yapmışsın eyw ama millet o zaman boşuna mı alıyor 600W - 700W PSU'ları ? O sistemin PSU sıkıntısı var bak görürsün :) GTX 1060 kullanıcaksın 400W PSU koyacaksın var mı öyle dava :) O sistem yüke girince kaldıramıyor artık PSU mecbur voltajı kesiyor az FPS almasını sağlıyor benim sistemimi biliyosun zaten bende bile 700W PSU var tam yüke girince kullansın diye. Şuan kimse sorarsan sor dandik sistem bile olsa 300W ile çalışabilecek olsa 400W - 500W alın derler. Şunu ekliyim o PSU kaç seneliktir bilmiyorum ama devamlı kullanıldığı için verimliliği düşecek haliyle artık daha az güç vermeye başlıyacak. Nasıl bir arabanın motoru belirli bir KM'den sonra eskisi gibi performanslı çalışmaz rektefiye gibi yenileme işlemi ister buda aynı olay.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Sadomadoking' Alıntı:
PSU'yu geçiyosun o kadar hesap yapmışsın eyw ama millet o zaman boşuna mı alıyor 600W - 700W PSU'ları ? O sistemin PSU sıkıntısı var bak görürsün :) GTX 1060 kullanıcaksın 400W PSU koyacaksın var mı öyle dava :) O sistem yüke girince kaldıramıyor artık PSU mecbur voltajı kesiyor az FPS almasını sağlıyor benim sistemimi biliyosun zaten bende bile 700W PSU var tam yüke girince kullansın diye. Şuan kimse sorarsan sor dandik sistem bile olsa 300W ile çalışabilecek olsa 400W - 500W alın derler.

Uğur'un hesapladıkları yük altındaki değerler zaten.Psu değerlerini bilerek yüksek tutmaya çalışıyoruz çünkü ileride yapacağı bir Upgrade sırasında psu değiştirmeyede gerek kalmasın boşuna masraf çıkması ben sisteme yeteceğini düşünüyorum...

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Sadomadoking' Alıntı:
PSU'yu geçiyosun o kadar hesap yapmışsın eyw ama millet o zaman boşuna mı alıyor 600W - 700W PSU'ları ? O sistemin PSU sıkıntısı var bak görürsün :) GTX 1060 kullanıcaksın 400W PSU koyacaksın var mı öyle dava :) O sistem yüke girince kaldıramıyor artık PSU mecbur voltajı kesiyor az FPS almasını sağlıyor benim sistemimi biliyosun zaten bende bile 700W PSU var tam yüke girince kullansın diye. Şuan kimse sorarsan sor dandik sistem bile olsa 300W ile çalışabilecek olsa 400W - 500W alın derler.

Uğur'un hesapladıkları yük altındaki değerler zaten.Psu değerlerini bilerek yüksek tutmaya çalışıyoruz çünkü ileride yapacağı bir Upgrade sırasında psu değiştirmeyede gerek kalmasın boşuna masraf çıkması ben sisteme yeteceğini düşünüyorum...

O sisteme 400W çok düşük kalıyor benden demesi siz yinede yeterli diyorsanız bilemem ama yıllardır bilgisayar işindeyim giriş seviyesi bir sistem bile en düşük 500W PSU istiyor adamın zaten GTX 1060 kartı var yani o sisteme hiç yoktan 550W - 600W PSU gider bu işlerde uzman bir abim var ona da sordum şimdi 400W sınır bile değil kaldırmaz o sistemi diyor. Konu sahibine öneri yapayım. Bir yerden 500 yada 600W PSU bul sistemi onunla test et eğer o dediğin sorunları yaşamazsan bil ki PSU ile alakalı sorundur.

9NBWZ3.jpg

Bunu buraya bırakıyorum konu sahibi arkadaştan da 500-600W PSU bulup test yapmasını istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:

O sisteme 400W çok düşük kalıyor benden demesi siz yinede yeterli diyorsanız bilemem ama yıllardır bilgisayar işindeyim giriş seviyesi bir sistem bile en düşük 500W PSU istiyor adamın zaten GTX 1060 kartı var yani o sisteme hiç yoktan 550W - 600W PSU gider bu işlerde uzman bir abim var ona da sordum şimdi 400W sınır bile değil kaldırmaz o sistemi diyor. Konu sahibine öneri yapayım. Bir yerden 500 yada 600W PSU bul sistemi onunla test et eğer o dediğin sorunları yaşamazsan bil ki PSU ile alakalı sorundur.

9NBWZ3.jpg

Bunu buraya bırakıyorum konu sahibi arkadaştan da 500-600W PSU bulup test yapmasını istiyorum.

600-650W PSU 'yu bugün 2080 Ti için öneriyorlar GTX 1060 'a 400W yeterli olacak tabi bu değer i7 8700k veya Ryzen 7 2700X gibi işlemciler ile olması gereken değer bu kombinasyonda gerek yok. Tabi 500W olsaydı tabi O.C. gibi önerilerde bulunabilirdik ancak bu durumda öneremeyeceğiz.

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sadomadoking' Alıntı:

9NBWZ3.jpg

600-650W PSU 'yu bugün 2080 Ti için öneriyorlar GTX 1060 'a 400W yeterli olacak tabi bu değer i7 8700k veya Ryzen 7 2700X gibi işlemciler ile olması gereken değer bu kombinasyonda gerek yok. Tabi 500W olsaydı tabi O.C. gibi önerilerde bulunabilirdik ancak bu durumda öneremeyeceğiz.

Şuan 2080 Ti gibi kartı alıp takıp kullanan var mı nerde öneriyorlar daha bismillah :) Neyse hocam arkadaşın sorunu PSU bu son mesajım bu konuda bildiğinizi okuyun siz bilirsiniz. Ben 400W ile R7 370 4 GB kullandım yetmiyordu yani kullandığım için test ettiğim için biliyorum. Neyse iyi forumlar.400W ile çalışması ayrı performans ve verimlilik konusu ayrı çalıştırırsın tamam ama iş oyuna ve yüke geldiği zaman çakılır kalırsın 400W ile.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Evet şimdi geldik yanlış bilinen şeyleri değiştirmeye gördüğünüz gibi veri Palit'in kendi sitesinden alınmış olup biz hangi bilgiyi vermiş isek onu yansıtmaktadır.Yıllardır bu işi yapma ve bu platformda görev aldığımızdan kaynaklı böyle şeyleri adımız gibi ezbere biliriz.

Buyrun resimler ;

[img=500x800]https://i.hizliresim.com/LDqNPV.jpg[/img]

[img=500x800]https://i.hizliresim.com/g61pLZ.jpg[/img]

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Evet şimdi geldik yanlış bilinen şeyleri değiştirmeye gördüğünüz gibi veri Palit'in kendi sitesinden alınmış olup biz hangi bilgiyi vermiş isek onu yansıtmaktadır.Yıllardır bu işi yapma ve bu platformda görev aldığımızdan kaynaklı böyle şeyleri adımız gibi ezbere biliriz.

Buyrun resimler ;

[img=500x800]https://i.hizliresim.com/LDqNPV.jpg[/img]

[img=500x800]https://i.hizliresim.com/g61pLZ.jpg[/img]

Bunlara bende baktım zaten merak etmeyin çalışabileceği miktarı söylemiş orda sistem yüke girince yetecekmi sence o 400W ? Neyse hocam s.dik yarıştırmak gibi oldu benim adını vermek istemediğim forumlarda 10 yıllık üyeliklerim referanslarım falan var bizde biliyoruz ki konuşuyoruz ben PSU sorunu diyorum sistem yüke girince istediği miktarı sağlamıyor düzgün çalışmıyor donanımlar. Şuan sadece kasa bile güç çekiyor PSU'dan o kasada sadece ekran kartı çalışmıyor yani.

KS

hslr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU 'yu geçiyoruz sistemi olduğu gibi kullanıyorsan. Temel sorulara geçelim tüm sürücülerin ve sistemin güncel sürümdeler mi ve sistemde antivirüs vs. varsa virüs taraması yapın mı? Ayrıca Enes 'in dediği gibi birde MSI afterburner ile oyun için FPS / CPU ve GPU kullanımını yüzdelik olarak ve RAM ve güç kullanımını gösteren değerleri açıp paylaşır mısınız.

antivirüs olarak  bitdefender kurdum free sürümünü 9 tane buldu sildim ss leri alıp atıcam birazlardan ayırca sadomadoking sistem 4 aylık daha 12şer saatlik vardiyalarda çalıştığım için de fazla oynama imkanım yok ve dolayısıyla sistemde de yorulma çok fazla yok

KS

hslr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam 3 fps 13 fpse ye kadar düşüyor ve donuyor saniyeliğine bir anda ondan sonra tekrar 50 60 lara çıkıyor

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Droplar oluyor işte hdd den yada ısınmadan kaynaklı oluyor resimlere baktığımda ekran kartınız ısısı 80 dereceleri görüyor.Isınma bu durumu etkileyen bir faktördür.After burner üzerinden ekran kartı fan devrini 80 e sabitleyip oyunda bir deneyin.

Şahsen kendimde öyle kullanıyorum 80 sabit.80 sabit yapmadığım zamanlar 75 derecelerin üstüne çıkıyor ve droplar yaşanıyordu.Sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum....

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri