Yardım Anlamsız Kasma Ve Fps Droplar

Yansen5010

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, bayağı uzun zamandır hiçbir oyunu yeterince akıcı oynayamıyorum. Belki düzelir diyerekten daha yeni 5060 ti 16 gb ekran kartı ve monitör dahi aldım fakat hiçbir etkilerini göremedim desem yalan olmaz.
Geçtiğimiz günlerde bir çıktı almak için internet kafeye gittiğimde orda oynayanları görünce ulan ne kadar akıcı oyun yağ gibi bunların oynadığı oyunsa ben ne oynuyorum diye sorguladım kendi kendime. Sistemim temiz disklerim boş windows 11 pro yüklü oynadığım oyunlar ise sadece lol, valorant ve cs2 başka yok ama hiç keyif alamıyorum ani fps droplar kasmalar ne yapsamda düzelmiyor çok konu araştırdım forum, video araştırdım ama çözüm bulamadım Allah rızası için bilen anlayan birileri varsa nedendir niyedir ne yapmalıyım yardımcı olabilir mi? Nvidia denetim masası ayarlarım performans üzerine yapılı. Oyun içi ayarlarım aynı şekilde herşey düşük ve kapalı.
Sistem Özelliklerim;
Hyperx kingston 16 gb ram
Nvidia 5060Ti 16 gb ekran kartı
İntel i7 10700kf işlemci (macun yeni)
asus tuf z490 prime anakart
Thermaltake core v51 kasa ve 750w psu
Sıvı soğutmada var çift fanlı
1 tb ssd ve 1 tb harddiskte var
240hz asus monitör
200 mb internet ile nitroda var ama discordda yayın dahi açamıyorum hem ciddi derecede oyunum kasıyor hem izleyenlere yayın kasıyor. Ekte bufferbloat test sonucu var.
Gerçekten lol denen illeti bile akıcı oynayamadım sürekli 120 130 fps fightlarda ise 80 90 a kadar düşüyor ne yapmam gerek delirmek üzereyim.

Ekli dosyalar

• görsel_2025-10-27_002908706.png
    görsel_2025-10-27_002908706.png
    265.3 KB · Görüntüleme: 10

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
1-monitörün kablosu anakarta değilde ekran kartına takılı değil mi ?
2- oyunları ekran kartı ile açtıgınızdan eminmisiniz sürücüyü dudu ile silip temiz kurulum yapmayı denediniz mi ?(gpu kullanımına baktınız mı?)
3- sanki bilgisayarınız gpuyu kullanmıyormuş gibi hissettirdi. Belirttiğiniz özelliklerde 240 sabit çok rahat akıcı oynayabilecek bir sisteme sahipsiniz lol için.
4- kara hızı sınırlaması var mı ? otomatik dşürme gibi
5- pc performans modunda olmaya bilir
6-ramler tam olarak hızında çalışıyor mu ?
7- oyun oynarken msi burnerla vs.. takip ederken sorun nereden kaynaklı düşüş nerede oluyor dikkat ettiniz mi ?

KS

Yansen5010

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1-monitörün kablosu anakarta değilde ekran kartına takılı değil mi ?
2- oyunları ekran kartı ile açtıgınızdan eminmisiniz sürücüyü dudu ile silip temiz kurulum yapmayı denediniz mi ?(gpu kullanımına baktınız mı?)
3- sanki bilgisayarınız gpuyu kullanmıyormuş gibi hissettirdi. Belirttiğiniz özelliklerde 240 sabit çok rahat akıcı oynayabilecek bir sisteme sahipsiniz lol için.
4- kara hızı sınırlaması var mı ? otomatik dşürme gibi
5- pc performans modunda olmaya bilir
6-ramler tam olarak hızında çalışıyor mu ?
7- oyun oynarken msi burnerla vs.. takip ederken sorun nereden kaynaklı düşüş nerede oluyor dikkat ettiniz mi ?
Evet ekran kartına takılı, oyunları ekran kartı ile açma işi nasıl oluyor ilk defa duyuyorum.
3- evet ekran kartımı kesinlikle kullanamıyorum acaba parçalar arasında bir uyumsuzluk vesaire mi var diye şüphe ediyorum artık eksik olan nedir acaba.
4- Hayır sınırlama yok ve pc komple performans modunda fps düşerecek bütün ayarlar devre dışı
6. ramler tam hızında çalışıyor düşüş nerede oluyor dikkat etmedim
Discord üzerinden yardımcı olabilme şansın var mıdır ustam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri