Anlık fps düşmesi ramden dolayı

achellleus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramlerin mhzi normalde 2000 de çalışıyor ancak 800 e düşüyor kısa anlık ve o sıra fps drop yaşıyorum sebebi nedir sizce?(yeni format attım herşey güncel virüs vs yok ancak hala aynı,ramler bir darbe vs de almadı)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuz RAM değil çok büyük bir ihtimalle. Laptop olduğunu bilmiyordum bilseydim tek bir şüphem olurdu sıcaklık. Sıcaklık sorunu cihazda ani frekans düşüklüklerine sebep olur buda ani FPS düşüşüne neden olur bu aşamada tüm bileşenler bir anda düşük güçte çalışır geri yükselir. Bundan emin olmak için MSI Afterburner yazılımı ve RivaTuner yazılımını kurun oyun içinden Sıcaklık, FPS , CPU , GPU ve RAM kullanım oranlarınızı gösteren bir kaç SS paylaşın ve sıcaklıklarınızı kontrol edip en yüksek oranı söyleyin.

KS

achellleus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorununuz RAM değil çok büyük bir ihtimalle. Laptop olduğunu bilmiyordum bilseydim tek bir şüphem olurdu sıcaklık. Sıcaklık sorunu cihazda ani frekans düşüklüklerine sebep olur buda ani FPS düşüşüne neden olur bu aşamada tüm bileşenler bir anda düşük güçte çalışır geri yükselir. Bundan emin olmak için MSI Afterburner yazılımı ve RivaTuner yazılımını kurun oyun içinden Sıcaklık, FPS , CPU , GPU ve RAM kullanım oranlarınızı gösteren bir kaç SS paylaşın ve sıcaklıklarınızı kontrol edip en yüksek oranı söyleyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazdıklarımı okudunuz mu? Her şeyi anlattım ve gerekli şeyleri test etmenizi istedim bu konuda bir şey yapamam siz dediklerimi yapmazsanız.

KS

achellleus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ısı değerleri normal msı afterburnerdan baktım gpu bellek frekansı 2000 de calısırken ara ara 800 e dusuyor ve donma yapıyor

BOLRBp.png
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazdıklarımı okudunuz mu? Her şeyi anlattım ve gerekli şeyleri test etmenizi istedim bu konuda bir şey yapamam 
siz dediklerimi yapmazsanız.
oyundayken 800 mhz de kalıyor böyle oyun dısında normal hızında calısıyor her oyunda böyle.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O baktığınız bellek frekansı E.Kartına ait ve E.Kartınız 82 derecede çalışıyor ani sıcaklık yükselmesine karşın bellek frekansının düşmesi ve FPS Drop yemeniz sıcaklıktan büyük bir ihtimalle.

KS

achellleus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O baktığınız bellek frekansı E.Kartına ait ve E.Kartınız 82 derecede çalışıyor ani sıcaklık yükselmesine karşın bellek frekansının düşmesi ve FPS Drop yemeniz sıcaklıktan büyük bir ihtimalle.
macununu yenı degıstırdım ısı neden oluyor pekı ozaman eskıden yoktu boyle bısey vırus vs de yok cozemedım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı ısınıyor dedim size onun mu macununu değiştridiniz? Birde hangi kalitede macun uyguladınız iyi bir ürün müydü ve doğru uyguladığınıza emin misiniz?

KS

achellleus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ekran kartı ısınıyor dedim size onun mu macununu değiştridiniz? Birde hangi kalitede macun uyguladınız iyi bir ürün müydü ve doğru uyguladığınıza emin misiniz?
ıslemcı ve ekran kartı macunu yenıledım dogru surdum emınım ıntden arastırarak yaptık.cool master hıgh performance macunun adı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Macun kaliteli ama bir şeyi yanlış yapmış olabilirsiniz. Çok ince bir tabaka şeklinde her yere eşit sürülmeli ve üzerine soğutucusu düzgün sağlan oturtulmalı. Birde genel olarak Laptop ürünleri ısınırlar zaten havalar sıcak makinenin ortam sıcaklığına bağlı olarak biraz daha sıcak çalışması normal ama sıcaklıklar böyle 80 dereceleri aşmaya başlarsa bu FPS drop vs. gibi durumlar ile karşılaşmanız da normal. Cihazı tekrar kontrol edin macun vs. durumlarını soğutucularının düzgün montajlandığını ve bir şekilde sorun devam ederse sıcaklıkları düşürmeye çalışın. En temel yöntem laptop soğutucu almaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri