Ramlerin mhzi normalde 2000 de çalışıyor ancak 800 e düşüyor kısa anlık ve o sıra fps drop yaşıyorum sebebi nedir sizce?(yeni format attım herşey güncel virüs vs yok ancak hala aynı,ramler bir darbe vs de almadı)
ugur.gozaydin' Alıntı:Bileşenlerizin tam listesini paylaşın marka/model olarak bakalım sorun nedir.
ugur.gozaydin' Alıntı:Sorununuz RAM değil çok büyük bir ihtimalle. Laptop olduğunu bilmiyordum bilseydim tek bir şüphem olurdu sıcaklık. Sıcaklık sorunu cihazda ani frekans düşüklüklerine sebep olur buda ani FPS düşüşüne neden olur bu aşamada tüm bileşenler bir anda düşük güçte çalışır geri yükselir. Bundan emin olmak için MSI Afterburner yazılımı ve RivaTuner yazılımını kurun oyun içinden Sıcaklık, FPS , CPU , GPU ve RAM kullanım oranlarınızı gösteren bir kaç SS paylaşın ve sıcaklıklarınızı kontrol edip en yüksek oranı söyleyin.
ısı değerleri normal msı afterburnerdan baktım gpu bellek frekansı 2000 de calısırken ara ara 800 e dusuyor ve donma yapıyorugur.gozaydin' Alıntı:Sorununuz RAM değil çok büyük bir ihtimalle. Laptop olduğunu bilmiyordum bilseydim tek bir şüphem olurdu sıcaklık. Sıcaklık sorunu cihazda ani frekans düşüklüklerine sebep olur buda ani FPS düşüşüne neden olur bu aşamada tüm bileşenler bir anda düşük güçte çalışır geri yükselir. Bundan emin olmak için MSI Afterburner yazılımı ve RivaTuner yazılımını kurun oyun içinden Sıcaklık, FPS , CPU , GPU ve RAM kullanım oranlarınızı gösteren bir kaç SS paylaşın ve sıcaklıklarınızı kontrol edip en yüksek oranı söyleyin.
oyundayken 800 mhz de kalıyor böyle oyun dısında normal hızında calısıyor her oyunda böyle.ugur.gozaydin' Alıntı:Yazdıklarımı okudunuz mu? Her şeyi anlattım ve gerekli şeyleri test etmenizi istedim bu konuda bir şey yapamam
siz dediklerimi yapmazsanız.
macununu yenı degıstırdım ısı neden oluyor pekı ozaman eskıden yoktu boyle bısey vırus vs de yok cozemedımugur.gozaydin' Alıntı:O baktığınız bellek frekansı E.Kartına ait ve E.Kartınız 82 derecede çalışıyor ani sıcaklık yükselmesine karşın bellek frekansının düşmesi ve FPS Drop yemeniz sıcaklıktan büyük bir ihtimalle.
ıslemcı ve ekran kartı macunu yenıledım dogru surdum emınım ıntden arastırarak yaptık.cool master hıgh performance macunun adıugur.gozaydin' Alıntı:Ekran kartı ısınıyor dedim size onun mu macununu değiştridiniz? Birde hangi kalitede macun uyguladınız iyi bir ürün müydü ve doğru uyguladığınıza emin misiniz?