Anlık Takılmalar

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
12 Mar 2018
Mesajlar
224
Tepki
0
Konum
34 | İstanbul Avrupa
Artık bıktım desem yeridir. Bir gün şu sistem ile mutlu olamadım. Sorun nerede neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum ama bir türlü çözemedim. Oyunda mı sorun var yoksa sistem de mi hala bilmiyorum. Sorunum şu oynadığım çoğu oyunlarda sürekli bir takılma yaşıyorum bazen kasmalar da oluyor ama genellikle takılma oluyor. En basit örnek vereyim. Mafia II kurdum belki 3-4 kere bitirdim hiç sorun yaşamadım ama şuan oynarken sürekli takılma yapıyor koşarken, araba ile giderken, sağa sola bakarken hep böyle bir takılma var bunu anlatan video bulursam atarım anlamanız açısından. Vsync açtım 60 FPS'ye sabitliyor iyi güzel oynanıyor lakin onda da bazen takılıyor hatta 59 FPS bile olsa hemen kasmaya başlıyor oyun mecburen kapatıyorum Vsync ayarını. Kapalı iken 120-140 FPS arası değerler veriyor ama sürekli o dediğim sorun oluyor o sorun olduğunda bakıyorum FPS düşüp yükseliyor. Sizce sorun nerede ? Şuan sistem de adam gibi oynayabildiğim tek oyun Counter Strike Source ve Sniper Elite III ve Need For Speed Mostwanted 2012  :D

Windows 10 1703 kullanıyorum oyunun kurulu olduğu diski Defraggler ile birleştirme yaptım parçalanma yok. CCleaner ve Glary Utilities ile gerekli temizlik işlemlerini yaptım. Sürücülerim güncel ve hepsi kurulu. Bios sürümü de en güncel olanı kurulu. Oyunlar için gerekli yazılımlar da kurulu durumda. Ekran kartı sürücüm 18.5.1 sürümünde WHQL imzalı. Son çıkan Optional sürümünü de denedim ancak FPS daha düşük veriyor ve video izlerken renkler kayıyor DDU ile kaldırıp 18.5.1 sürümünü geri kurdum. Denemediğim hiç bir şey kalmadı. Ne yapabilirim sizce ? Masaüstüm tertemiz gereksiz bir sürü ikon yok. Ayrıca Kaspesky IS ve Comodo IS ile bilgisayarı taradım virüs bulmadı 2-3 tane trojan buldular onları da sildim zaten. Ayrıca Kaspersky Rescue Disk ve Comodo Rescue Disk ile de tarama yaptım virüs bulunmadı. 

Gerekli SS'leri attım eski sürücü kursam sorunum çözülür mü sizce ? Var mı önereceğiniz sürüm ? Ekran kartı kutusundan çıkan DVD'de ki sürücüyü kursam ne olur 2015 tarihli ?

AMD FX-8300 
MSI Gaming 970 Am3+
MSI Gaming R7 370 2GB
2x4 8 GB Dual Kit Gskill RipjawsX DDR3 1600 Mhz 
700w Cougar CMX PSU 

VDZP2n.jpg


vP0XYv.jpg


1E9VjA.jpg


LDJZdj.jpg
 

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Katılım
13 Tem 2018
Mesajlar
1,895
Tepki
0
Konum
35 | İzmir
Oyun konusunda fazla tecrübem yok, ama, bilmiyorum daha önce kesin önerilmiştir herhalde;oyun anında özellikle kasma anlarında ,MSI AFTERBURNER ile kullanım yüzdelerine falan baktın mı.
 
KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
12 Mar 2018
Mesajlar
224
Tepki
0
Konum
34 | İstanbul Avrupa
met 61' Alıntı:
Oyun konusunda fazla tecrübem yok, ama, bilmiyorum daha önce kesin önerilmiştir herhalde;oyun anında özellikle kasma anlarında ,MSI AFTERBURNER ile kullanım yüzdelerine falan baktın mı.

Baktım. Nedense işlemci kullanımı yüksek oluyor bazen ekran kartı tam kullanılıyor bazen de %60 gibi kullanıyor ama işlemciyi normalden çok kullanıyor anlamadım bu işi. Sıcaklıklar da çok normal aşırı ısınma da yok.
 

DamraAyvz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
18 Kas 2018
Mesajlar
2
Tepki
0
Konum
Almanya
Bazen farklı olaylardan dolayı işlemci ekran kartını tam besleyemiyor. MSI Afterburner aracılığı ile sırasıyla GPU kullanımı, GPU sıcaklığı, CPU kullanımı ve CPU sıcaklığı gözükecek şekil de fotoğraf atabilir misin?
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst