Annenin gözünden düşünürsek, kadın haklı diyebiliriz. Çünkü onların döneminde bilgisayarlar ile ilgili pek bilgi yoktu.
PC çalışıyordu falan ama kimse nasıl çalıştığını bilmiyordu. PC donduğu zaman bilgisayarın kasasına vurulurdu. Oradan hesap et.
Günümüzde ise ekon#minin de şeylerinden dolayı, düzgün bir sistem almak için kafadan 10.000 TL ödemek gerekiyor.
E haliyle bu insanlar da para onların parası olduğu için;
"o zaman para benim bildiğim güvendiğim şekilde harcansın, ben paramın kaybolmasını , çalınmasını, dolandırılmasını istemiyorum." diyor. Sonuçta kolay kazanılmıyor.
Ebeveynleri ikna etmenin en kolay yolu;
Çıkartacaksın dışarıya, İtopya - Vatan - Sinerji vs. ne kadar mağaza varsa gezdireceksin, oradaki personel ile görüştüreceksin.
Çünkü anne babaların mahalledeki bilgisayarcılara güvenmesinin tek sebebi, markete veya işe falan giderken o dükkanların önünden geçiyor, sonra içeri giriyor ve
"ya bizim çocuğa PC lazım, nedir ne değildir" diye soruyor. O esnaflar da
"abicim/ablacım bak şöyle böyle, internet hebele hübele, bizden al kafan rahat eder, evine 10 dk mesafedeyiz, yıllardır komşuyuz bana güven, hem bi sıkıntı çıkarsa da hallederiz, mağdur olmazsın" gibi şeyler söylüyor. İpin ucu oradan sonra kopuyor işte.
Sonra siz diyorsunuz ki; "Anne/Baba 6000 TL'ye RTX sistem var."
Ama sana
"Onlar güvenilmez, ben daha iyisini bulurum" diyorlar... Sonuç...??
7000 TL'ye Biostar GT210'lu sistemin hayırlı olsun.