Annemi internetten bilgisayar almaya ikna edemiyorum!

msbfncn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet forum sakinleri başlıkta da gözüktüğü gibi annem kabul etmiyor. Ben görmeden fokunmadan bir şeye o kadar para vermem diyor. Vatan bilgisayara gidip oradan alalım diyor. Tabi bilen bilir vatandaki pc fiyatları internettekinden çok pahalı. Ben de o kadar fazla para verip hem de kötü bileşenli bir sistem almak istemiyorum. Internetteki satıcılar dolandırıcı diyor :D Annemi nasıl ikna edebilirim. İnternetten pc alan arkadaşlarım sureci bilgilendirici bir şekilde yazarsa annem belki kabul eder.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Evet forum sakinleri başlıkta da gözüktüğü gibi annem kabul etmiyor. Ben görmeden fokunmadan bir şeye o kadar para vermem diyor. Vatan bilgisayara gidip oradan alalım diyor. Tabi bilen bilir vatandaki pc fiyatları internettekinden çok pahalı. Ben de o kadar fazla para verip hem de kötü bileşenli bir sistem almak istemiyorum. Internetteki satıcılar dolandırıcı diyor Annemi nasıl ikna edebilirim
Vatan yerine İtopya mağazasına götür hocam eğer olmaz derse vatan daki bilgisayarların fiyatını göster itopyada daha ucuz ve daha iyi hem orda da görüp dokunursun de.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Evet forum sakinleri başlıkta da gözüktüğü gibi annem kabul etmiyor. Ben görmeden fokunmadan bir şeye o kadar para vermem diyor. Vatan bilgisayara gidip oradan alalım diyor. Tabi bilen bilir vatandaki pc fiyatları internettekinden çok pahalı. Ben de o kadar fazla para verip hem de kötü bileşenli bir sistem almak istemiyorum. Internetteki satıcılar dolandırıcı diyor :D Annemi nasıl ikna edebilirim. İnternetten pc alan arkadaşlarım sureci bilgilendirici bir şekilde yazarsa annem belki kabul eder.
Ya zaten pek bilgisi olmayan anne-babaların ilk seçeneği vatan oluyor onun yerine İstanbuldaysanız ince hesap itopya gibi mağazalara gidin Ankaradaysanız da itopyaya gidebilirsiniz.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
10k lık bilgisayara 20k vermek isterlerse vatan ideal.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Annenin gözünden düşünürsek, kadın haklı diyebiliriz. Çünkü onların döneminde bilgisayarlar ile ilgili pek bilgi yoktu.
PC çalışıyordu falan ama kimse nasıl çalıştığını bilmiyordu. PC donduğu zaman bilgisayarın kasasına vurulurdu. Oradan hesap et.
Günümüzde ise ekon#minin de şeylerinden dolayı, düzgün bir sistem almak için kafadan 10.000 TL ödemek gerekiyor.
E haliyle bu insanlar da para onların parası olduğu için; "o zaman para benim bildiğim güvendiğim şekilde harcansın, ben paramın kaybolmasını , çalınmasını, dolandırılmasını istemiyorum." diyor. Sonuçta kolay kazanılmıyor.

Ebeveynleri ikna etmenin en kolay yolu;
Çıkartacaksın dışarıya, İtopya - Vatan - Sinerji vs. ne kadar mağaza varsa gezdireceksin, oradaki personel ile görüştüreceksin.

Çünkü anne babaların mahalledeki bilgisayarcılara güvenmesinin tek sebebi, markete veya işe falan giderken o dükkanların önünden geçiyor, sonra içeri giriyor ve "ya bizim çocuğa PC lazım, nedir ne değildir" diye soruyor. O esnaflar da "abicim/ablacım bak şöyle böyle, internet hebele hübele, bizden al kafan rahat eder, evine 10 dk mesafedeyiz, yıllardır komşuyuz bana güven, hem bi sıkıntı çıkarsa da hallederiz, mağdur olmazsın" gibi şeyler söylüyor. İpin ucu oradan sonra kopuyor işte.

Sonra siz diyorsunuz ki; "Anne/Baba 6000 TL'ye RTX sistem var."
Ama sana "Onlar güvenilmez, ben daha iyisini bulurum" diyorlar... Sonuç...??
7000 TL'ye Biostar GT210'lu sistemin hayırlı olsun. :ROFLMAO:

KS

msbfncn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Annenin gözünden düşünürsek, kadın haklı diyebiliriz. Çünkü onların döneminde bilgisayarlar ile ilgili pek bilgi yoktu.
PC çalışıyordu falan ama kimse nasıl çalıştığını bilmiyordu. PC donduğu zaman bilgisayarın kasasına vurulurdu. Oradan hesap et.
Günümüzde ise ekon#minin de şeylerinden dolayı, düzgün bir sistem almak için kafadan 10.000 TL ödemek gerekiyor.
E haliyle bu insanlar da para onların parası olduğu için; "o zaman para benim bildiğim güvendiğim şekilde harcansın, ben paramın kaybolmasını , çalınmasını, dolandırılmasını istemiyorum." diyor. Sonuçta kolay kazanılmıyor.

Ebeveynleri ikna etmenin en kolay yolu;
Çıkartacaksın dışarıya, İtopya - Vatan - Sinerji vs. ne kadar mağaza varsa gezdireceksin, oradaki personel ile görüştüreceksin.

Çünkü anne babaların mahalledeki bilgisayarcılara güvenmesinin tek sebebi, markete veya işe falan giderken o dükkanların önünden geçiyor, sonra içeri giriyor ve "ya bizim çocuğa PC lazım, nedir ne değildir" diye soruyor. O esnaflar da "abicim/ablacım bak şöyle böyle, internet hebele hübele, bizden al kafan rahat eder, evine 10 dk mesafedeyiz, yıllardır komşuyuz bana güven, hem bi sıkıntı çıkarsa da hallederiz, mağdur olmazsın" gibi şeyler söylüyor. İpin ucu oradan sonra kopuyor işte.

Sonra siz diyorsunuz ki; "Anne/Baba 6000 TL'ye RTX sistem var."
Ama sana "Onlar güvenilmez, ben daha iyisini bulurum" diyorlar... Sonuç...??
7000 TL'ye Biostar GT210'lu sistemin hayırlı olsun. :ROFLMAO:
:D Evet hocam çok güzel anlamışsınız
Ben de aynısının olmaması için uğraşıyorum. Bakalım artık hiç olmazsa kendi oarami biriktirip alırım o da 1 yıl sürer heralde. O zamanın bilgisayar fiyatları da ne olacağı belirsiz

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Ben de aynısının olmaması için uğraşıyorum. Bakalım artık hiç olmazsa kendi oarami biriktirip alırım o da 1 yıl sürer heralde. O zamanın bilgisayar fiyatları da ne olacağı belirsiz
Bilgisayar kafasında çalışan insanlar annenizin düşüncesini çok kolay değiştirebilir.

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Rahatsız olmassanız acaba hangi şehirde oturuyorsunuz bir bakalım internetten (yardım amacıyla belki buluruz) :)

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Daha reşit olmamış çocuğun sözüyle hareket etmeyen anne baba başkasının sözüyle de hareket etmez. Forumdan ikna etmeye çalışmak yerine ürünğ almak istediğin yerin satış temsilcisi ile görüştürerek süreç hakkında bilgi almalarını sağlayarak ikna olmalarını sağlayabilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri