Ansys için orta-üst seviye yada profesyonel ekran kartı seçimi nasıl olmalı

Erdem42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ansys yazılımı kullanıyorum, bu arada Ansys options çözüm arayüzünde arayüzünde intel ve Nvidia ya yer verilmiş. Amd bile yok ekran kartım 11 yıl önce aldığım amd Radeon HD 5800 kullanıyorum. Ansys Gpuyu çalıştırabilmem için Nvidia gerekiyor. Ekran kartı için bütçem max ort 8000-9000tl. Bu arada Gpu için cuda sayısı mı, grafik işlem hızı mı, bellek hızları mı, bellek kapasitesi mi önemli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ANSYS yazılımı için NVIDIA ama normal bir oyuncu sınıfı bir GPU değilde Quadro sınıfı profesyonel iş kartı almanız gerekiyor. CUDA sayısı vs. önemli ama Quadro bir GPU olmak zorunda iş için. PNY Quadro RTX4000 8GB GDDR6 256 Bit - 8.499,78 TL bu GPU bütçenizde bulabileceğiniz en iyi GPU. Zaten ANSYS yazılımının isteklerinde Quadro diye eski seriden kartlar listelenmiş bu RTX 4000 daha yeni bir seri ve yapay zeka çekirdekleri RTX çekirdekleri ile size profesyonel bir GPU odaklı iş deneyimi sunar. Zaten NVIDIA Quadro serisi kartlar iş için lisanslı kartlardır yani RTX 2080 Ti yada 2080 Titan vs. ile kıyaslayanamazlar.

KS

Erdem42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ANSYS yazılımı için NVIDIA ama normal bir oyuncu sınıfı bir GPU değilde Quadro sınıfı profesyonel iş kartı almanız gerekiyor. CUDA sayısı vs. önemli ama Quadro bir GPU olmak zorunda iş için. PNY Quadro RTX4000 8GB GDDR6 256 Bit - 8.499,78 TL bu GPU bütçenizde bulabileceğiniz en iyi GPU. Zaten ANSYS yazılımının isteklerinde Quadro diye eski seriden kartlar listelenmiş bu RTX 4000 daha yeni bir seri ve yapay zeka çekirdekleri RTX çekirdekleri ile size profesyonel bir GPU odaklı iş deneyimi sunar. Zaten NVIDIA Quadro serisi kartlar iş için lisanslı kartlardır yani RTX 2080 Ti yada 2080 Titan vs. ile kıyaslayanamazlar.

Teşekkür ediyorum. Burada önemli olan Grafik işlemcisinin Quadro olmasından söz ediliyor değil mi? Araştırma yaptığımda örneğin Grafik işlemci: Nvidia Geforce RTX2080s deniyor, diğerinde iş için bahsettiğiniz işlemcide Grafik işlemci: Quadro yada Quadro P serisi yazıyor. Bu demektir ki grafik işlemcilere baktığımızda daha çok oyunlar için Grafik işlemcilerinin Quadrodan farklı olduğunu görüyoruz, dediğiniz gibi iş için en uygun seçim Quadro olacaktır.
Pekiyi oyun için yapılan ekran kartların çoğunda 2 yada 3 fan görünürken, Quadro modelli ekran kartlarında fanları tektir, dolayısıyla ısınma problemi vb. olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Quadro kartların üreticisi genelde PNY firmasıdır ki hep aynı blower fanlı tasarımda üretim yaparlar. Oyun vs. gibi işler olmadığı için bu kartların olayı ısı bazlı sorununuz olmuyor yani için rahat olabilir.

Ayrıca Quadro kartlar ile oyunda oynayabilirsiniz ama sürücü bazlı performans iyileştirmeleri sadece diğer oyun kartlarına verildiğinden sürücü bazlı oyunda FPS artışı vs. diğer kartlara gelecek sizin kartın sürücüsü ayrı oluyor. https://www.youtube.com/watch?v=-GntQQYX6rI örnek bir video Quadro RTX 4000 ile oyun testi bakabilirsiniz.

KS

Erdem42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Erdem42' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Teşekkür ediyorum. Burada önemli olan Grafik işlemcisinin Quadro olmasından söz ediliyor değil mi? Araştırma yaptığımda örneğin Grafik işlemci: Nvidia Geforce RTX2080s deniyor, diğerinde iş için bahsettiğiniz işlemcide Grafik işlemci: Quadro yada Quadro P serisi yazıyor. Bu demektir ki grafik işlemcilere baktığımızda daha çok oyunlar için Grafik işlemcilerinin Quadrodan farklı olduğunu görüyoruz, dediğiniz gibi iş için en uygun seçim Quadro olacaktır.
Pekiyi oyun için yapılan ekran kartların çoğunda 2 yada 3 fan görünürken, Quadro modelli ekran kartlarında fanları tektir, dolayısıyla ısınma problemi vb. olabilir mi?

Pekiyi hocam 11yıllık anakartım var modeli GA-P55A-UD4 özellikleri olarak kullanım klavuzunda
Artırma Yuvaları:
- 1 x PCI Express x16 yuvası, x16 (PCIEX16)’da çalışıyor.
- 1 x PCI Express x16 yuvası, x8’de çalışıyor (PCIEX8)
(PCIEX16 ve PCIEX8 yuvasındaki çalışma PCI Express 2.0 standardına uygundur.)
- 3 x PCI Express x1 yuvaları
- 2 x PCI yuvaları
Çoklu Grafik Teknolojisi: ATI CrossFireX™/NVIDIA SLI Teknolojisi Desteği
şeklinde belirtilmiş. Anakartta bellek miktarı sınırı vb. belirtilmemiş.
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Hem yeni anakart almaya kalkarsam hem işlemci hem ramlar değişmek yani bu 3 bileşen değişmek zorunda kalacak masraf olsun istemiyorum. İşlemcim zaten İntel Core İ7-860 overclock ile sıvı soğutucusuyla beraber 3,36Ghz ile çalıştırıyorum.[/font]
Bu yüzden düşündüğüm Quadro RTX 4000 8GB ekran kartı [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]PCI Express 3.0 standardı verilmiş yinede mevcut anakartıma takılırsa sorunsuz çalışır mı?[/font]

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri