Antivirus tavsiyesi

Samet Akdere

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Sistemi Yormayacak Güzel Bir Antivirüs Programı Önerir misiniz ? :)  Şimdiden Çok Tesekkür Ederim..

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kaliteli bir anti-virüs arıyorsan illa sistemde bir yük oluşturur. Açıkcası ben Kaspersky kullanıyorum. Kaspersky,Norton,Bitdefender üçlüsünden birini seçebilirsin. Eset ise hiç önermiyorum, bu dediklerimi kullandıktan sonra Eset kullanmak akıl işi değil.

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Quadro' Alıntı:
Kaliteli bir anti-virüs arıyorsan illa sistemde bir yük oluşturur. Açıkcası ben Kaspersky kullanıyorum. Kaspersky,Norton,Bitdefender üçlüsünden birini seçebilirsin. Eset ise hiç önermiyorum, bu dediklerimi kullandıktan sonra Eset kullanmak akıl işi değil.

neden Eset önermiyorsun ?

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lightning' Alıntı:
Quadro' Alıntı:

neden Eset önermiyorsun ?

Kendi tecrübelerime dayanarak ve arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla tam anlamıyla çöp bir anti-virüs. Gelen geçen herşeyi virüs olarak algılayan, bazen dosya içeriği zararlı olmasa dahi sırf adından dolayı virüs sanıp silen (çoğu anti-virüsün usb bellekteki kasti olarak oluşturulan autorun.inf silmesi gibi.). Zararlı olmayan patchleri kafasına göre siliyor. Gelişmiş program içeriği taraması yok. Kendi yazmış olduğum zararsız olduğunu bildiğim bazı exeleri zararlı olarak görüyor. En önemlisi de bazen kendi yazmış olduğun zararlı bir yazılımı algılamaktan aciz. Birkaç gün sonra güncelleme gelecek de o iş işten geçtikten sonra ancak algılayacak. Bir de yeni çıkan virüslere karşı gelişmiş taraması olmadığı için çok savunmasız bırakıyor, ancak o virüsün tamamiyle veritabanına işlenip güncelleme gelmesiyle algılıyor.

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Evet bu konuda haklısın, yakın zamanda virüs yazan birisinin muhabbetine denk geldim. Söylediğine göre hiçbir antivirüs güvenilir değilmiş bir virüs çıkar rapor edilir. Listeye yazılır sonra veritabanından virüs olarak algılanır. Bundan kaçmak için birçok virüs yazarı sürekli virüsün adını değiştirerek bu sistemden kaçabiliyormuş.

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lightning' Alıntı:
Evet bu konuda haklısın, yakın zamanda virüs yazan birisinin muhabbetine denk geldim. Söylediğine göre hiçbir antivirüs güvenilir değilmiş bir virüs çıkar rapor edilir. Listeye yazılır sonra veritabanından virüs olarak algılanır. Bundan kaçmak için birçok virüs yazarı sürekli virüsün adını değiştirerek bu sistemden kaçabiliyormuş.

Evet dediğin doğru ama bazı antivirüslerden kaçmak için zararlı yazılım yazmak daha zordur. Çoğu zararlı yazılım yazarı benim bahsettiğim antivirüsleri baz alarak yazarlar. En çok da kaspersky kullanılır. Eğer onu atlatmışsa bu iş olmuş demektir sayar. Bu demek değildir ki kaspersky algılamadı diye hiçbiri algılamaz diye. Algılayabilir bunun garantisi yok; ama genellikle algılamaz diyeyim. Ayrıca kaspersky de sezgisel ve gelişmiş program kod tarayıcı var. Yani o virüs çıkmamışsa bile kendisi çözümleyerek zararlı olduğuna kanaat getirebiliyor. Eset ise aşılması en kolay antivirüslerden biridir diyebilirim.

KS

Samet Akdere

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaslar yorumlarınız için cok teşekkür ederim bu konuda yeterince bilgiye ulastım sayenizde :)

Lightning

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Quadro' Alıntı:
Lightning' Alıntı:

Evet dediğin doğru ama bazı antivirüslerden kaçmak için zararlı yazılım yazmak daha zordur. Çoğu zararlı yazılım yazarı benim bahsettiğim antivirüsleri baz alarak yazarlar. En çok da kaspersky kullanılır. Eğer onu atlatmışsa bu iş olmuş demektir sayar. Bu demek değildir ki kaspersky algılamadı diye hiçbiri algılamaz diye. Algılayabilir bunun garantisi yok; ama genellikle algılamaz diyeyim. Ayrıca kaspersky de sezgisel ve gelişmiş program kod tarayıcı var. Yani o virüs çıkmamışsa bile kendisi çözümleyerek zararlı olduğuna kanaat getirebiliyor. Eset ise aşılması en kolay antivirüslerden biridir diyebilirim.

Deneyeceğim  :D

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Lightning' Alıntı:
Quadro' Alıntı:

Deneyeceğim  :D

Deneyebilirsin.. Açıkcası ben Kaspersky kullanıyorum. Kullanmaya başladıktan sonra göreceksin ki çok rahat gelecektir sana. Ayrıca artık eskisi gibi kasma problemleri yok ki senin sistemin de çok iyi zaten. Kendine göre kişileştirebiliyor olman da çok güzel bir durum. Öyle her şeye virüs diye atlamıyor en azından. Gerçekten çözümleyerek buna karar veriyor. Zararsız patchleri filan da silip durmuyor.

Yani dediğim gibi öncelikli olarak Kaspersky ve Norton olmak üzere, diğer alternatif olarak Bitdefender kullanılabilir. Açıkcası bitdefender de her şeye karışıyor, müdahale etmek çok zor. Uçak modu olayları filan var. Koruması iyi ama biraz karmaşık, benim hoşuma gitmedi. O yüzden her zaman Kaspersky ve Norton ;)

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zararlı site algılama, banka bilgileri saklama veya banka bilgileri girilen sitelerde keyloggerın algılamadığı bir güvenli tarayıcı açması mümkün..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri