Soru Aoc 24G2Spu Lory Lütfen Bakar Mısın ? (Deli Gibi Araştırıyorum)

borabey95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Lory hocam yaklaşık 2 saattir bütün gönderilerini okuyorum ve en beğendiğin en çok önerdiğin monitorleri inceledim ve acil almam gerekiyor. 4060TI 16GB Ekran kartım ve Ryzen 5600 işlemcim var. Başlığa AOC yazmamın sebebi en çok bunu önermişsin ama stoklarda bulamıyorum. Bekle kardeşim dersen beklerim. Ama yok bekleme gözün kapalı şunlardan birini al dengi budur ya da daha iyi bi model var şunu al dersen de gözüm kapalı alıcam.

MSI 23.8" G2412​

Asus VP249QGR​

GIGABYTE 23.8" G24F-2​

BU ARADA ÖNEMLİ NOT: Oyun tabiki oynayacağım. Ama önceliğim blender,unreal engine,maya,daz gibi programlarda animasyon yapmak. Ürün modellemek. After effecte editler yapmak. Yani Renk önemli parlaklık kontrast önemli. Ama oyunda oynamak istiyorum.
Değerli yorumlar için çok teşekkürler.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
Lory hocam yaklaşık 2 saattir bütün gönderilerini okuyorum ve en beğendiğin en çok önerdiğin monitorleri inceledim ve acil almam gerekiyor. 4060TI 16GB Ekran kartım ve Ryzen 5600 işlemcim var. Başlığa AOC yazmamın sebebi en çok bunu önermişsin ama stoklarda bulamıyorum. Bekle kardeşim dersen beklerim. Ama yok bekleme gözün kapalı şunlardan birini al dengi budur ya da daha iyi bi model var şunu al dersen de gözüm kapalı alıcam.

MSI 23.8" G2412​

Asus VP249QGR​

GIGABYTE 23.8" G24F-2​

BU ARADA ÖNEMLİ NOT: Oyun tabiki oynayacağım. Ama önceliğim blender,unreal engine,maya,daz gibi programlarda animasyon yapmak. Ürün modellemek. After effecte editler yapmak. Yani Renk önemli parlaklık kontrast önemli. Ama oyunda oynamak istiyorum.
Msi g2412 suan fiyat olarakta iyi onu al

KS

borabey95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Oyundan ziyade dediğim gibi 3d modelleme, özellikle animasyonla uğraşıcam. Renk kontrast iyimidir hocam ?

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
24g2spu yu önermemin asıl nedeni 1400:1 kontrasta sahip olması ve %126srgb ye sahip olması. Vp249qgr yi direkt eleyebilirisin. Onu düşük bütçe için öneriyorum. Onunla aynı paneli kullanan bir kaç tane monitör var; g24f2, g2412, g2422. G2422 ve g2412 aynı monitörmüş sadece arka kapakları farklı. Bence G24F2 ve g2422 arasından seçim yapmalısın. G2422 kontrastta bir tık daha başarılı ama renk doygunluğu ve ergonomi gibi şeylerde g24f2 daha iyi.

KS

borabey95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Değerli yorumlar için çok teşekkür ederim. Bu arada 1080p için bütçe 8000-8500 çıkabilir. Normalde 2k Dell G2724D alıcaktım. Ama 4060ti 16 gb tam 2k karşılamadığını farkedip 1080p ye döndüm. G24F2 ve g2422 özelliklerinden daha iyi önerebileceğiniz bi monitor var mı ? Yada bırak kardeşim 2k al dermisin bu sistem için ?

KS

borabey95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu arada

LG Ultragear 24GN65R-B​

LENOVO LEGION R25I-30​

şu iki monitör de vardı aklımda ama kötü demişsin o yüzden bunları da eledim hocam.

Bu arada tekrar belirtmek isterim. Önceliğim oyun değil iş için alıyorum.

Son düzenleme:

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
Bu arada

LG Ultragear 24GN65R-B​

LENOVO LEGION R25I-30​

şu iki monitör de vardı aklımda ama kötü demişsin o yüzden bunları da eledim hocam.

Kotu bu monitorler

Lenovo olan iyi aslinda

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Değerli yorumlar için çok teşekkür ederim. Bu arada 1080p için bütçe 8000-8500 çıkabilir. Normalde 2k Dell G2724D alıcaktım. Ama 4060ti 16 gb tam 2k karşılamadığını farkedip 1080p ye döndüm. G24F2 ve g2422 özelliklerinden daha iyi önerebileceğiniz bi monitor var mı ? Yada bırak kardeşim 2k al dermisin bu sistem için ?
Bence o sistem için 2k daha iyi olur. 4060ti 8gb ise çok üst düzey oyunlarda grafiği az düşürürsün olur biter. 16gb ise zaten düşünmene gerek yok 2k al geç.

Fiyatı yakında düşer bence. Bütçe yetmiyorsa bunlara da bakabilirsin.

1080p için birkaç seçenek daha buldum ama güvenilir mi emin değilim.

24g2spu ile aynı monitör olduğunu fakat standı farklı ve USB girişi yok olduğunu söylüyorlar. Ben biraz baktım tam bir kaynak bulamadım bununla alakalı bu yüzden tam emin değilim. Ama eğer öyleyse bu monitör g24f2 ve g2422 den daha iyi. Emin olmak için başka forumlarda konu açıp başkalarının fikirlerini alabilirsin.

Bu monitöre aoc 24g2spu nun hoparlörsüz hali deniyor. Ancak bazı sitelerde giriş verilerinin farklı olduğu gösteriliyor bu yüzden bundanda tam emin değilim. Reddit gibi yabancı forumlarda da aynısı olduğu söylenmiş bu yüzden büyük ihtimal aynıdır diye düşünüyorum.

Bu yeni çıkmış nasıl olduğunu bilmiyorum ama güzele benziyor.

Bu arada

LG Ultragear 24GN65R-B​

LENOVO LEGION R25I-30​

LG olan model renk bakımından kötü evet. Bütçe yetiyorsa alınmamalı. Lenovoyu ise aynı fiyatta daha iyi monitörler olduğundan önermiyorum yoksa güzel oda.

KS

borabey95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
valla beyler çok teşekkür ederim yine araştırmalarıma devam edeceğim. Ben baya bi kararsız bi insanım gazlanmaya ihtiyacım var aslında :) yani 1080p için 2 tane 1440p için iki tane monitör önerseniz kardeşim hangisini alırsan al kafan rahat olur gözün şenlenir derseniz çok makbule geçer :)

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
valla beyler çok teşekkür ederim yine araştırmalarıma devam edeceğim. Ben baya bi kararsız bi insanım gazlanmaya ihtiyacım var aslında :) yani 1080p için 2 tane 1440p için iki tane monitör önerseniz kardeşim hangisini alırsan al kafan rahat olur gözün şenlenir derseniz çok makbule geçer :)
2k icin goruntusu cok iyi

kayadiye1i

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

MSI 23.8" G2412​

Asus VP249QGR​

GIGABYTE 23.8" G24F-2​

Selam dostum, şansa başka sorunuma çözüm ararken, soruna denk geldim, sana yardımcı olmak için direkt foruma kaydoldum, bende 24g2spu var, kasımın 15 inde almıştım 4.700 tlye, çok araştırdım 24f2 den daha iyi dediler bencede galiba daha iyi her tarafa dönmesi vesayire vesayire, ben çok memnunum yine olsa yine bunu alırım, bence aoc daha iyi ama ölü piksel çıkıyor güzel bir satıcıdan al iade talep et ben amazondan aldım iade talep ettim, yenisi geldi 2 ay sonra 1 tane ölü pikseli var şuan tam ortada, ama kullanıyorum, bunu okuduğun gibi cevap yaz fikirlerini merak ediyorum. Düşüncem OYUN için.

doganay95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Senin monitörü Lory de öneriyor ama stoklarda yok olsa direk onu alıcaktim. Bilmiyorum hocam 4060ti 16gb VRAM ryzen 5600 işlemci var 2k almakta mantıklı geliyor ama fiyatlar uçmuş. Biraz daha araştıricam sanırım ama daha fazla zam yemeden bu hafta için de bişey bulamazsam g24f2 almayı planlıyorum. Tabi eğer 1440p olan Dell G2724d indirime girmesse..

2k icin goruntusu cok iyi
Hocam 2k da en fazla 27 1080p de ise 24 inch düşünüyorum

kayadiye1i

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Senin monitörü Lory de öneriyor ama stoklarda yok olsa direk onu alıcaktim. Bilmiyorum hocam 4060ti 16gb VRAM ryzen 5600 işlemci var 2k almakta mantıklı geliyor ama fiyatlar uçmuş. Biraz daha araştıricam sanırım ama daha fazla zam yemeden bu hafta için de bişey bulamazsam g24f2 almayı planlıyorum. Tabi eğer 1440p olan Dell G2724d indirime girmesse..
İnşallah istediğiniz gibi olur hocam, oyun için olsaydı herkes kontrast vesayire karşılaştırma videoları 24g2spu'dan yanaydı, ölü piksellere denk gelmemeniz dileğiyle, bide şahsi satıcılardan alacaksanız ölü piksel durumunda iade oluyor mu kontrol sağlayın sorun, Amazon kabul ediyor direkt iadeyi ama kimisi diyor en az 3 5 olmalı falan filan, bol şans hocam.

Burdan Almıştım : https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09WF96MFV/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956

Hocam 2k da en fazla 27 1080p de ise 24 inch düşünüyorum
Goruntu kalitesi olark bu daha iyidir eger 27 sart degilse

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
1080p için en iyi iki seçenek g2422 ve 24g2sp. Bütçe varsa bence 24g2sp al bence şuana kadar memnun olmayanı görmedim zaten.

2k için zaten en iyisi dell g2724d şuan en iyisi. onun dışında bu monitörde asla üzmez.

Bu arada blender ile ilgileniyor musun?

doganay95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1080p için en iyi iki seçenek g2422 ve 24g2sp. Bütçe varsa bence 24g2sp al bence şuana kadar memnun olmayanı görmedim zaten.

2k için zaten en iyisi dell g2724d şuan en iyisi. onun dışında bu monitörde asla üzmez.

Bu arada blender ile ilgileniyor musun?
Evet blenderdan animasyon modelleme simülasyon ve film işleri yapıyorum aslında biraz da onun için oyundan ziyade renk kontrast parlaklık vs daha önemli ama tabi oyundada uzsun istemiyorum

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Evet blenderdan animasyon modelleme simülasyon ve film işleri yapıyorum aslında biraz da onun için oyundan ziyade renk kontrast parlaklık vs daha önemli ama tabi oyundada uzsun istemiyorum
Atılan hiçbir monitör oyunda üzmez merak etme. Çoğu 5ms gtg nin altında değere sahip.

Bende blender a başlamak istiyorum ama bununla alakalı ne yapacağımı bilmiyorum. Öğrenebilmem için bana tavsiye verebilir misin? Daha önce bu tarz işlerle hiç uğraşmadım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri