Aorus Master 3070 Ti RGB'ler çalışmıyor?

Vaascol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Selam,
Yeni satın almış olduğum ekran kartımda RGB'ler yanmıyor aynı zamanda PSU güç kablolarının bağlı olduğu LED'ler yanmakta. LCD ekranı çalışıyor sadece. Aorus Engine yüklüyorum lakin RGB Fusion'u indirmeye çalıştığımda "file corrupt" hatası alıyorum, üzerine kendim indirmeyi denediğimde program iniyor lakin çalışmıyor anakart resmi çıkıyor açıldığında ancak hiçbir işlem yapamıyorum. Kendi anakartım MSI. Ek olarak; kartı ilk taktığımda hiçbir sorun yoktu, programlarını indirirken birden oldu, format attım, söküp taktım, pinleri değiştirdim ama nafile.
PSU: High Power super gd 850 Gold+
Anakart: MSI B550 Gaming Carbon Wi-Fi
Çözümü nedir acaba kartı iade için vs götürmeli miyim?

Ekli dosyalar

• IMG-20221003-WA0002.jpeg
    IMG-20221003-WA0002.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 46

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Selam,
Yeni satın almış olduğum ekran kartımda RGB'ler yanmıyor aynı zamanda PSU güç kablolarının bağlı olduğu LED'ler yanmakta. LCD ekranı çalışıyor sadece. Aorus Engine yüklüyorum lakin RGB Fusion'u indirmeye çalıştığımda "file corrupt" hatası alıyorum, üzerine kendim indirmeyi denediğimde program iniyor lakin çalışmıyor anakart resmi çıkıyor açıldığında ancak hiçbir işlem yapamıyorum. Kendi anakartım MSI. Ek olarak; kartı ilk taktığımda hiçbir sorun yoktu, programlarını indirirken birden oldu, format attım, söküp taktım, pinleri değiştirdim ama nafile.
İndirdiğiniz yazılımdan dolayı olabilir. Özellikle RGB Fusion bu tarz sorunlar yaratabiliyor.
Benzer bir durumu Wraith Prism RGB soğutucumda yaşamıştım. Yazılımları sildikten sonra düzelmişti.

KS

Vaascol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İndirdiğiniz yazılımdan dolayı olabilir. Özellikle RGB Fusion bu tarz sorunlar yaratabiliyor.
Benzer bir durumu Wraith Prism RGB soğutucumda yaşamıştım. Yazılımları sildikten sonra düzelmişti.
Diyorum ya, format a kadar gittim ddu da kullandım ama nafile, kaldı bu şekilde :(

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Diyorum ya, format a kadar gittim ddu da kullandım ama nafile, kaldı bu şekilde :(
Formattan sonra tekrar aynı programlar yüklediğinizi düşünmüştüm.
Ben kendi sorunumu çözmeye çalışırken, internette benzer sorun yaşayanları da görmüştüm.
Donanım ile alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Genelde yazılımlardan kaynaklanan bir sorun.
Sistemdeki RGB yazılımlar uyumsuz olabiliyor. Mesela RGB RAM'lerin yazılımı diğerlerini etkileyebiliyor.
Veya anakartın~soğutucunun RGB yazılımları, diğer bileşenlerin ledlerini etkiliyor/kontrolünü bozabiliyor.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bios sıfırlama önerecektim ama format atılmış. Bios update yapildi mi ?
Ekran kartına takılan güç kablolarını değişebilirsiniz. Antivirus varsa kapatıp program tekrardan kurulabilir. Voltajla ilgili bir problemden dolayı ledler zarar görmüş olabilir. Temiz kurulum, bios update, güncel driver ve ilk olarak RGB yazilimi ile deneme yapın.

KS

Vaascol

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bios sıfırlama önerecektim ama format atılmış. Bios update yapildi mi ?
Ekran kartına takılan güç kablolarını değişebilirsiniz. Antivirus varsa kapatıp program tekrardan kurulabilir. Voltajla ilgili bir problemden dolayı ledler zarar görmüş olabilir. Temiz kurulum, bios update, güncel driver ve ilk olarak RGB yazilimi ile deneme yapın.
Her şeyim güncel, güç kablolarını değiştirdim, sök tak yaptım tüm kombinasyonları denedim :) Antivirüs windows un kendi güvenlik yazılımı. dediğiniz gibi rgb yazılımını ilk kurarak da denedim ve kitlendim...
Sanırım başka pc ye takınca kart resetleniyormuş, İtopya dan aldım ürünü bugün kasamla birlikte gideyim diyorum..

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Her şeyim güncel, güç kablolarını değiştirdim, sök tak yaptım tüm kombinasyonları denedim :) Antivirüs windows un kendi güvenlik yazılımı. dediğiniz gibi rgb yazılımını ilk kurarak da denedim ve kitlendim...
Sanırım başka pc ye takınca kart resetleniyormuş, İtopya dan aldım ürünü bugün kasamla birlikte gideyim diyorum..
O zaman itopyaya bir uğrayın. Deneme yaparlar problem varsa garanti veya iade çözüme ulaştırır.

cellman3092

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Selam,
Aorus engine 2.2.0 rgb fusion programı şu anda sorunlu 2.1.9 sürümünü kullanın çalışacaktır. Google girdikten sonra aorus engine latest version yazın 2.1.9 sürümünü kurun sorunsuz çalışacaktır.

Mr.Unstoppable

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı sorunu ben de yaşıyorum kafayı yiyeceğim nasıl çözdünüz hocam??

Adam 1 yıl olmuş foruma girmeyeli ah şansıma:(

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri