Apu sistem topladım.

Kefren007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar iyi günler. Ben apu bir sistem toplamak istiyorum. Aklımda iki sistem var biri 4650g li olan frekans tv nin inventus da ki sistemi diğerini kendim topladım. Valorant oynuyorum genelde. Sistemi değerlendirirken şunu da ekleyeyim, elime tekrar para geçince 3060 veya 3060ti gibi bir ekran kartı eklemek istiyorum. Sizce apu iken kaç fps alırım, ekran kartı taktıktan sonra kaç fps alırım.
Benim topladığım sistem(değiştirmemi istediğiniz veya uyumsuz olan parçaları lütfen yazın)
İşlemci:Ryzen 5 5600g
Anakart:Asus prime b450m-k II
Kasa: perfomax inferno tempered 650 w
Ram:Corsair vemgeance lpx 16 gb (2x8)
Ssd: kioxia exceria 500 GB

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Arkadaşlar iyi günler. Ben apu bir sistem toplamak istiyorum. Aklımda iki sistem var biri 4650g li olan frekans tv nin inventus da ki sistemi diğerini kendim topladım. Valorant oynuyorum genelde. Sistemi değerlendirirken şunu da ekleyeyim, elime tekrar para geçince 3060 veya 3060ti gibi bir ekran kartı eklemek istiyorum. Sizce apu iken kaç fps alırım, ekran kartı taktıktan sonra kaç fps alırım.
Benim topladığım sistem(değiştirmemi istediğiniz veya uyumsuz olan parçaları lütfen yazın)
Senin topladığın sistem daha iyi gibi görünüyor. Kasanın Psu bilgisine ulaşamadım. Güvenlik sertifikaları ve verimliliği iyiyse alınır. Ramler kaç mhz ? Anakarta bios güncellemesi gerekebilir.
Youtube üzerinden işlemcinizi yazarak testleri izleyebilirsiniz. Rtx 3060/3060ti güzel olur.

KS

Kefren007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Senin topladığın sistem daha iyi gibi görünüyor. Kasanın Psu bilgisine ulaşamadım. Güvenlik sertifikaları ve verimliliği iyiyse alınır. Ramler kaç mhz ? Anakarta bios güncellemesi gerekebilir.
Youtube üzerinden işlemcinizi yazarak testleri izleyebilirsiniz. Rtx 3060/3060ti güzel olur.
hocam şu sisteme bakar mısın anakartı b550m-k ya güncellersem başka bir şey yapmama gerek var mı sizce
bir de ssd yi m2 ssd seçerim

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
hocam şu sisteme bakar mısın anakartı b550m-k ya güncellersem başka bir şey yapmama gerek var mı sizce
Ramler 16 gb sanırım sistem için yeterli. Anakartta yeterli bir ürün. Kasa ve Psuyu gözüm çok tutmadı sadece. Fiyat olarak yorum yapamayacağım onun dışında bileşenleriyle yeterli duruyor. M2 SSD seçebilirsiniz. Pek bir fiyat farkı görünmüyor.

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
5600g 1 2 fps farkeder ilk başta 4650g yeterli olur ama sonradan rtx 3060ti takacağım kesin diyorsanız 5600g almanızı öneririm

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Bu sistem daha iyi ama indirim yakın zamanda bitecek hemen almanızı öneriyorum

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bu sistem daha iyi ama indirim yakın zamanda bitecek hemen almanızı öneriyorum
Fiyat dışında anakart eski nesil kalıyor hocam. SSD ve PSU arkadaşın paylaştığı sisteme göre daha geride. 3060-3060Tİ için o psu pek yeterli gibi görünmüyor.

KS

Kefren007

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
teşekkür ederim yardımlarınız için.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri