APU Sisteme Ekran Kartı Takmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wollexer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhabalar konuya gelecek olursak piyasada 350TL civarında bulunabilen oem rx 460 ekran kartı var bende almaya karar verdim bir kaç testlerini izledim ve bana yeterli olacağını düşündüm asıl konu ise şu şimdi ben apu sistem kullanıyorum yani işlemcinin ekran kartını. Şimdi ben rx 460 ekran kartını aldığımda anakart'a bağlayıp girişleri halletmem yeterli olacak mı yoksa başka işlemler uygulamam gerekecek mi tabii ki ekran kartı driver'ını kurmaktan bahsetmiyorum. Son olarak bir şey daha eklemek gerekiyor ekran kartının fanı yetersiz olduğu için 70-75 dereceleri görüyor hadi diyelim maksimum 80 derece bunun ekran kartına veya sisteme bir zararı olur mu.  Şimdiden Yorumlarınız İçin Teşekkürlerimi İletiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle dikkat etmeniz gereken sadece 2 olay var ve 1. si Güç Kaynağınız yeterlimi bu soru ndeğilse başka bir olaya dikkat etmenize gerek yok. 450W bir PSU yeter sisteme. 2. olan şey ise RAM 'iniz eğer 8 GB ise artık çoğu oyunda yetersiz kalabiliyor sıkıntı yaşarsanız ani Drop vs. 8 GB daha RAM almanız gertekir. Ekran kartlarında 80 derece makul sınırdır üzeri pek tavsiye edilmez kartın ömrü açısından.

KS

wollexer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
psu markası ( Power Boost BST-ATX400R 400w 12cm Fan ATX POWER SUPPLY ) bu sanırım yetersiz kalıyor 400W olması neleri değiştirir yani sisteme ne gibi zararı olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU nun özellikleri nette detaylı yazmıyor PSU nun özeindeki etikette değerleri yazar buraya bak 12V değeri altında kaç W verebiliyor buna bak 350 civarına yakınsa dert etme yok 200W civarındaysa yeni bir PSU gerekir. PSU yetersizliği ani sistem kapanması yetersiz güç nedeni ile FPS düşüklüğü ani Drop vs. gibi şeylere neden olur.

KS

wollexer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU nun özellikleri nette detaylı yazmıyor PSU nun özeindeki etikette değerleri yazar buraya bak 12V değeri altında kaç W verebiliyor buna bak 350 civarına yakınsa dert etme yok 200W civarındaysa yeni bir PSU gerekir. PSU yetersizliği ani sistem kapanması yetersiz güç nedeni ile FPS düşüklüğü ani Drop vs. gibi şeylere neden olur.

psu kasanın altında gizli bir bölmede yer alıyor kasa açma takma bilgisine sahip olmadığım için göremiyorum maalesef

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İnternetten biraz araştırdım tam detaylı kimse gücünü net paylaşmamış ama sanırım 230W civarı gücü var. Size 300W civarı verebilen bir güç kaynağı gerekir PSU 'yu değiştirmeniz gerekecek. Bunun için 2 PSU bırakıyorum aşağı birisini alabilirisiniz.

High Power 400W Eco Serisi 80+ Bronz - 203,57 TL
https://www.sinerji.gen.tr/high-power-400w-eco-serisi-80-bronz-guc-kaynagi-pmu406353

SilverStone 500W Strider Serisi 80+ - 282,37 TL
https://www.sinerji.gen.tr/silverstone-500w-strider-serisi-80-guc-kaynagi-pmu401945

KS

wollexer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İnternetten biraz araştırdım tam detaylı kimse gücünü net paylaşmamış ama sanırım 230W civarı gücü var. Size 300W civarı verebilen bir güç kaynağı gerekir PSU 'yu değiştirmeniz gerekecek. Bunun için 2 PSU bırakıyorum aşağı birisini alabilirisiniz.

High Power 400W Eco Serisi 80+ Bronz - 203,57 TL
https://www.sinerji.gen.tr/high-power-400w-eco-serisi-80-bronz-guc-kaynagi-pmu406353

SilverStone 500W Strider Serisi 80+ - 282,37 TL
https://www.sinerji.gen.tr/silverstone-500w-strider-serisi-80-guc-kaynagi-pmu401945

tamamdır teşekkür ediyorum önce psu alıp sonra ekran kartını alırım o zaman

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ö.değil, sorun yaşamaman için bunu yapmalısın. APU hazır sistemlerde genelde bütçeyi düşürmek için PSU 'yu APU sisteme göre seçiyorlar ve APU sistemi yükseltmek isteyen mecbur sorun yaşıyor. Muhtemelen senin sistemde hazır sistemlerden. Bu Power Boost PSU 'ları genelde hazır APU sistemlere koyuyorlar.

KS

wollexer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ö.değil, sorun yaşamaman için bunu yapmalısın. APU hazır sistemlerde genelde bütçeyi düşürmek için PSU 'yu APU sisteme göre seçiyorlar ve APU sistemi yükseltmek isteyen mecbur sorun yaşıyor. Muhtemelen senin sistemde hazır sistemlerden. Bu Power Boost PSU 'ları genelde hazır APU sistemlere koyuyorlar.

aynen öyle sistem hazır toplanmış bir sistem psu'yu değiştirmem en sağlıklısı olucak tekrardan teşekkürler

Bu arada sistem bu yinede ne olur ne olmaz bırakıyım dedim
PCH-ALPHA-MAA/R3 2200G/AMD Vega 8 Grafik Kartı/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar

Power Boost BST-ATX400R 400w 12cm Fan ATX POWER SUPPLY (Retail Box)

Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk

PowerBoost Deluxe Serisi VK-G1023S USB 3.0 Midtower Kasa (Psu Yok)

CORSAIR 8GB DDR4 2400MHz CL14 Siyah Vengeance LPX Single Kit Ram

MSI A320M PRO-VD/S AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) VGA DVI Anakart

AMD Ryzen R3 2200G Soket AM4 3.5GHz 6MB Önbellek 65W 4 Çekirdek Vega 8 GPU İşlemci Tray

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci ve HDD iyi ama RAM 'i keşke 2933/3000 Mhz civarı tercih etseydiniz, AMD sistemlerde RAM frekansı çok büyük önem arz ediyor. Bunun dışında sitem iyi anakart tak çalıştır O.C. desteklemiyor ki zaten bütçe yoksa pek ihtiyaç yok. 8 GB RAM eğer oyunlarda yeterli gelmez ise ya 8 GB daha alın yada elinizdeki RAM 'i satın 2933/3000 mhz 16 GB RAM alın. Bunun dışında sadece masaüstü performansınızı arttırmak için SSD alabilirsiniz oyuna bir artısı yok sadece oyun haricindeki işlerinizi hızlandırır.

Ortalama şöyle değişiklikler yaparsanız sistem gayet iyi bir seviyeye gelir. 350 TL dediğini ekran kartı + PSU 200-250 TL + 8 GB daha RAM 330 TL toplamda ortalama maksimum 1000 TL 'ye sistem çok daha iyi bir seviyeye gelir ki benim hesabıma göre 900 TL tutuyor.

KS

wollexer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemci ve HDD iyi ama RAM 'i keşke 2933/3000 Mhz civarı tercih etseydiniz, AMD sistemlerde RAM frekansı çok büyük önem arz ediyor. Bunun dışında sitem iyi anakart tak çalıştır O.C. desteklemiyor ki zaten bütçe yoksa pek ihtiyaç yok. 8 GB RAM eğer oyunlarda yeterli gelmez ise ya 8 GB daha alın yada elinizdeki RAM 'i satın 2933/3000 mhz 16 GB RAM alın. Bunun dışında sadece masaüstü performansınızı arttırmak için SSD alabilirsiniz oyuna bir artısı yok sadece oyun haricindeki işlerinizi hızlandırır.

Ortalama şöyle değişiklikler yaparsanız sistem gayet iyi bir seviyeye gelir. 350 TL dediğini ekran kartı + PSU 200-250 TL + 8 GB daha RAM 330 TL toplamda ortalama maksimum 1000 TL 'ye sistem çok daha iyi bir seviyeye gelir.

ben bu sistemi alırken çok aceleye getirdim tam olarak incelemedim araştırmadım sonralardan ram tercihimin kötü olduğunu anladım şimdilik idaretenlik ekran kartı alıyım nasıl olsa 9 ay sonra askere gideceğim gelince sistemi tamamen yenilerim diye düşündüm ama artık idare edicem geldikten sonra baştan aşağıya yeniliyeceğim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
wollexer' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Ortalama şöyle değişiklikler yaparsanız sistem gayet iyi bir seviyeye gelir. 350 TL dediğini ekran kartı + PSU 200-250 TL + 8 GB daha RAM 330 TL toplamda ortalama maksimum 1000 TL 'ye sistem çok daha iyi bir seviyeye gelir.

ben bu sistemi alırken çok aceleye getirdim tam olarak incelemedim araştırmadım sonralardan ram tercihimin kötü olduğunu anladım şimdilik idaretenlik ekran kartı alıyım nasıl olsa 9 ay sonra askere gideceğim gelince sistemi tamamen yenilerim diye düşündüm ama artık idare edicem geldikten sonra baştan aşağıya yeniliyeceğim

Anladım, o zaman isterseniz PSU 'yu 400W olanından tercih edin 200 TL fiyatı var sizi fazlasıyla idare eder fazlasına gerek yok. 550 TL 'ye bağlarsınız ekran kartı ile.

KS

wollexer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
wollexer' Alıntı:

Anladım, o zaman isterseniz PSU 'yu 400W olanından tercih edin 200 TL fiyatı var sizi fazlasıyla idare eder fazlasına gerek yok. 550 TL 'ye bağlarsınız ekran kartı ile.

550 tl uygun geldi gözüme yaklaşın 1 ay kadar süre içerisinde alcağım para belli olacak sanırım 400 tl civarı 150TL yide bulması mühim değil o zaman sanırım bu iş oldu diyelim :) herşey için tekrardan teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri